terug naar Blogs
30 juli 2018

Bespaar met deze tips voor jouw duurzame keuken

Gemiddelde leestijd 2 minuten

Een groot deel van ons leven speelt zich af in de keuken. Hier koken we, nemen we de dag door, eten we samen...De keuken is het hart van een huis. Waar mensen leven wordt gebruik gemaakt van energie. En ja...vooral de keuken is een bron van kansen voor verduurzaming. Vaak kan je met een simpele handeling het milieu, en jouw eigen portemonnee, een handje helpen. Dus...gebruik deze handige tips en sla een mooie duurzame slag.

Tip 1) Houd de koelkast koud

De koelkast is er om jouw voedsel lekker koud te houden. Daar gebruikt hij energie voor. Maar wist je dat de koelkast zelf ook graag koud blijft? Wanneer we de koelkast in de volle zon plaatsen warmt hij op. Logischerwijs kost het dan flink meer energie om koud te blijven. Door de koelkast op een donkere plek te plaatsen zet je al een eerste goede, duurzame, stap.

Tip 2) Hergebruik water

Een pannetje op het vuur voor de gekookte eieren, een volle waterkoker voor een kopje thee...ons dagelijks watergebruik in de keuken is flink. Gelukkig kunnen we dit gemakkelijk reduceren door water te hergebruiken. Dat klinkt misschien raar, maar die volle waterkoker gaat vaak niet helemaal op aan kopjes thee. Gebruik het overgebleven water voor het koken van de eieren. En een sopje voor de keukenkastjes kan ook gebruikt worden om de gootsteen eens goed door te spoelen. Hergebruik van water kan natuurlijk niet altijd, maar met een beetje creativiteit kom je heel ver.

Tip 3) Bespaar water

Wist je dat je 20 liter water per minuut verliest als de kraan onnodig doorloopt? Probeer zo min mogelijk water te verspillen door de kraan, tussen de bedrijven door, dicht te draaien. Daarnaast kan je kiezen voor een waterbesparende kraan. Daarmee boet je niet in op druk en kwaliteit en verbruik je, onbewust, een stuk minder water.

Tip 4)  Vul de vaatwasser

De vaatwasser is één van de grootste energiegebruikers in een huishouden. Afhankelijk van het type vaatwasser en hoe oud deze is, verbruikt het maar liefst 1,7 kWh per wasbeurt. Dat komt neer op (ongeveer) €0,38 per keer. Goede reden om de vaatwasser eerst helemaal te vullen voordat je het gebruikt.

Tip 5) Kies energiezuinige apparaten

Met energiezuinige apparaten kan je flink wat energie besparen. Denk bijvoorbeeld aan een energiezuinige vaatwasser. Wist je dat in een huishouden de vaatwasser zo’n 7% van het jaarlijkse stroomverbuik opeist? Met een energiezuinige vaatwasser kan je dit verlagen naar gemiddeld 4%. Een vaatwasser met energielabel A+++ is het zuinigst. Dus als je toe bent aan een nieuw exemplaar kan je met dit type een duurzame stap maken.

Is het tijd om jouw keuken een verduurzamingsslag te geven? Kom gerust eens bij ons langs! Onze specialisten helpen je graag »

 


Recente blogitems

  • Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleur
    25 april 2024

    Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleur

    Een sage groen bad, een bordeaux rode wc of een zwarte wastafel? Gekleurd sanitair kennen de meesten...

    verder lezen
  • RVS in de keuken
    16 april 2024

    RVS in de keuken

    Bij het ontwerpen van een keuken draait alles om de keuze van materialen. Niet alleen bepalen ze de ...

    verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen