terug naar Blogs
29 juni 2018

Dé tips voor het uitzoeken van jouw droomkeuken

Gemiddelde leestijd 2 minuten

Het uitzoeken van een keuken doe je niet even tussendoor. Dat begrijpen wij heel goed. Je maakt een afweging omtrent stijl en dan gaat het echt beginnen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je de juiste keuzes maakt? Om je een goed beeld te geven van de situaties die je nog gaat tegenkomen hebben wij 6 belangrijke elementen voor je op een rij gezet:

1. Bepaal het budget

Voordat jouw keuze op een nieuwe keuken valt is het belangrijk om vooraf het maximale budget te bepalen. Vele factoren zoals het merk keukenapparatuur, het materiaal werkblad en het aantal apparaten bepalen de prijs. Neem in het budget ook de montagekosten mee. Zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

2. Meten is weten

Een grote keuken past niet in een kleine ruimte en andersom. Meet daarom, voordat je verliefd wordt op dat gigantische kookeiland, eerst de exacte afmetingen. Denk ook na over de grootte en hoogte van eventuele ramen en deuren. WIl jij veel licht in de keuken? Of misschien juist een klein raam? Teken het globaal uit, schrijf de afmetingen erbij en neem dit voorbeeld mee als je op jacht gaat naar jouw droomkeuken.

3. Denk na over de gewenste opbergruimte

Niets is fijner dan genoeg opbergruimte in de keuken. Bepaal dus vooraf hoeveel opbergruimte je in de nieuwe keuken wilt hebben. Let er daarbij op dat je altijd meer opbergruimte creëert dan je in eerste instantie nodig dacht te hebben. De kans is groot dat er in de toekomst allemaal mooie nieuwe keukenartikelen worden aangeschaft...en die moet je toch ergens kwijt.  

4. Neem de stroompunten mee in het plan

Zijn de stroompunten van de oude keuken hetzelfde als de stroompunten in jouw nieuwe keuken? De kans is groot dat dit niet het geval is. Houd rekening met eventuele stroompunten die verplaatst moeten worden. Zorg ervoor dat een specialist dit heeft geregeld voordat de keuken wordt geïnstalleerd. De keukenmonteur regelt dan de rest.

5. Maak een 'droomkeuken' checklist

Nu is het tijd om op pad te gaan! Leuk! Heb je een mentaal lijstje van al jouw wensen? Maak hier dan een concrete checklist van! Wanneer je een prachtige showroom binnenloopt zie je zoveel sferen en stijlen...dan is het goed om houvast te hebben aan jouw wensen. Wil je een mooie over? Een goede magnetron? Koken op gas? Vink het af op jouw checklist!

6. Schakel dé professional in

Krijg je jouw wensen niet gegoten in een concreet plan? Schakel dan een professional in om jou te adviseren. Wij hebben de kennis en ervaring om juist die keuken voor je uit te tekenen met net dat beetje meer. Onze specialistische adviseurs weten precies wat het beste past in de gewenste ruimte. Zorg samen voor jouw droomkeuken!

Tijd voor een nieuwe keuken? Wij adviseren je graag bij het ontwerp en de aanschaf. Natuurlijk zorgen onze specialistische monteurs ook voor de montage! Kom eens langs in onze showroom of maak direct een afspraak met een van onze adviseurs. 


Recente blogitems

 • de nieuwste keukentrends voor 2023
  20 januari 2023

  de nieuwste keukentrends voor 2023

  De keuken is niet alleen meer een ruimte waarin wordt gekookt. De keuken is steeds vaker letterlijk ...

  verder lezen
 • Hoe creëer je een moderne badkamer?
  16 december 2022

  Hoe creëer je een moderne badkamer?

  Moderne badkamers worden steeds vaker gekozen. Logisch, want bij de huidige moderne levensstijl past...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.