Terug naar overzicht
Keuken met schuine wand

Keuken met schuine wand

“Dankzij het slimme ontwerp oogt onze keuken heel mooi ruim”

Voor de keuken van hun nieuwbouwwoning in Alphen aan den Rijn gingen Yorick Debeus en Jessica Mulder naar Intermat. De uitdaging: een fraaie keuken die perfect past in een ruimte met een schuine wand – die van smal naar breed uitloopt – en rekening houdend met een koof voor de warmtepomp. Yorick: “We zijn naar een paar keukenzaken geweest om te bekijken welke mogelijkheden er zijn. Bij Intermat kregen we het beste advies.”

“Het was even schetsen en goed nadenken, maar uiteindelijk is de oplossing die we samen met Bianca van Intermat hebben bedacht, de mooiste: een integraal geheel, waarbij de keuken doorloopt over de hele breedte. Een hoge wand met kasten en een laag deel met het keukenblad aan de schuine kant. Dit betekent wel dat de keukenkastjes aan één zijde weinig inhoud hebben, maar zo oogt het geheel mooi en ruim – en niet ‘opgesloten’, zoals in andere ontwerpen. We zijn er ontzettend blij mee! Dit geldt ook voor het advies over de apparatuur. Bianca stelde voor om het Miele Experience Center te bezoeken, zodat we tijdens een workshop alle ins en outs van de verschillende modellen konden ervaren.” 

“Omdat we een samengesteld gezin hebben, werd ons een hogedrukstoomoven aangeraden: ideaal om supersnel grote porties op tafel te kunnen zetten. En dankzij de warmhoudlade kunnen ook de gezinsleden die later thuis zijn vanwege sport, snel lekker en gezond eten. Het is echt fijn hoe Bianca met ons meedacht. Zo kwam zij met de optie om, voor een wat hoger bedrag, te kiezen voor een directe aansluiting van de stoomoven op de waterleiding. Dat scheelt een hoop geknoei met een waterreservoir, zeker als je de oven zo vaak gebruikt als wij. Advies waar je echt wat aan hebt! Wat ik ook erg waardeer, is dat Bianca niet alleen in haar eigen straatje adviseert, maar ons voor een wandplank verwees naar een houtspecialist in de buurt: daar hebben ze meer keuze. Heel onzelfzuchtig, hierdoor voelden we ons echt serieus genomen.”

scroll arrow
  • Keuken met schuine wand
  • Keuken met schuine wand
  • Keuken met schuine wand
  • Keuken met schuine wand
  • Keuken met schuine wand
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.