Onderhoudstip

Douchewanden

In bijna iedere badkamer is hij wel te vinden ‘de glazen douchewand’. Geeft ruimte en biedt zicht op de omgeving, maar dan moet het glas wel helder blijven!

Een paar tips om ervoor te zorgen dat aanslag van kalk en zeepresten bijna geen kans krijgt.
Wanneer u gedoucht heeft is het een goede gewoonte om de wanden na te spoelen met schoon water, zodat de zeepresten in ieder geval verwijderd worden. Daarna even droog trekken met een rubberen ‘trekker’. Hang deze op in de douche, dat is meteen een goed geheugensteuntje. Hierna nadrogen met een handdoek. Vergeet vooral de kranen en profielen niet.

Maar eerlijk is eerlijk; het ontstaan van enige kalkaanslag is niet te voorkomen. Hiervoor kan bijvoorbeeld schoonmaakazijn gebruikt worden. Maar let hierbij wel op, het is zeer geschikt voor het verwijderen van kalk van glas, maar kan de aluminium profielen aantasten. Spoel daarom altijd goed na met schoon water. Maak bij hardnekkige kalk- en vuilaanslag bij voorkeur gebruik van de reinigingsmiddelen die de fabrikant van uw douchewand voorschrijft. Deze zijn volledig afgestemd op het materiaal.

Gebruik beslist geen Antikal of vergelijkbare middelen. Dit is namelijk zeer agressief en tast de diverse materialen aan.

Bel ons: 0297 - 233 533

intermezzo-40-fix.png

intermezzo-aanvragen

Bestel nu!