Het coronavirus & onze maatregelen Klik hier
terug naar Blogs
13 februari 2018

Hoe maak ik een zomerse aardbeientaart?

Gemiddelde leestijd: 1minuut

Ingredienten:

- 175/180 gram havermout koekjesaardbei.jpg
- 50 gram gesmolten boter
- 250 gram aardbeien (+ wat  extra voor decoratie)
- 100 gram witte - basterdsuiker
- 10 blaadjes gelatine
- 500 gram kwark
- 250 gram slagroom
- 1 zakje vanille suiker (7gram)

Bereidingswijze:

  1. Bekleed de bodem van een springvorm met een diameter van 20 cm met bakpapier en vet de randen in met boter.
  2. Verkruimel de havermout koekjes met een keukenmachine of tussen twee schone theedoeken en sla ze stuk met een deegroller. Doe de kruimels in een kom en roer de gesmolten boter er goed door. 
  3. Doe de gelatineblaadjes in een ruime kom met koud water.
  4. Schep de kruimels in de bodem van de springvorm en verdeel ze goed over de bodem, druk plat met je vingers of de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast.
  5. Pureer de aardbeien met een staafmixer, keukenmachine of blender. Doe de puree samen met de basterdsuiker in een steelpannetje en verwarm tot het bijna kookt. Haal van het vuur.
  6. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg dit toe aan het aardbeien mengsel. Roer tot de gelatine is opgelost. De puree mag absoluut niet koken, anders stijft de gelatine niet meer op!
  7. Doe de kwark in een kom en roer deze even los. Giet het aardbeien mengsel erbij en roer goed door, zorg dat je geen witte klontjes meer ziet. Laat staan.
  8. Doe de slagroom in een andere kom samen met het zakje vanille suiker en klop de slagroom stijf. Schep de slagroom door het aardbeikwarkmengsel tot je een mooi geheel krijgt. Ga niet roeren of heftig mixen, want dan sla je de lucht uit de slagroom. 
  9. Giet dit mengsel over de bodem en laat dit minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  10. Decoreer de kwarktaart met wat toefjes slagroom en/of extra aardbeien.

Eet smakelijk!

zomerse-aardbeientaart.jpg


Recente blogitems

  • Uitbreiding in de 'One by One' collectie van Douglas & Jones
    02 mei 2022

    Uitbreiding in de 'One by One' collectie van Douglas & Jones

    Als aanvulling op de huidige 'One by One' collectie van Douglas & Jones zijn er nieuwe kleurtinten t...

    verder lezen
  • 5 tips om voedselverspilling tegen te gaan in de keuken
    20 april 2022

    5 tips om voedselverspilling tegen te gaan in de keuken

    Jaarlijks wordt er enorm veel voedsel verspild. Het is tijd om actie te ondernemen en dat kan in jou...

    verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
#siteLanguage.callCTA_s#