Een Siemens bakoven met stoom is een ware alleskunner: gezond stoomkoken, klassiek bakken en braden met hete lucht, of allebei tegelijk. Bakken zonder vet of olie en met behoud van smaak, kleur en vitamines; dat doet u met fullSteam. De toepassing van stoom zorgt voor perfect gebakken groenten en aardappelen. Zelfs opnieuw opgewarmde maaltijden smaken beter met stoom. En met de Home Connect app bedient u de oven eenvoudig op afstand.
Maar een bakoven met stoom kan nog veel meer, zoals detecteren wanneer het eten klaar is. De bakingSensor monitort het bakproces automatisch zodat u er geen omkijken naar heeft. Gebruikt u de Kerntemperatuurmeter, dan is een perfect braadresultaat makkelijk haalbaar. Met de Kerntemperatuurmeter controleert u de kerntemperatuur van uw gerecht namelijk op drie verschillende punten. cookControl Plus toont een ingebouwd kookboek op het grote TFT-Touchdisplay. Handig om inspiratie op te doen en voor het toepassen van de juiste oveninstellingen. Op minder culinaire dagen worden diepvriesgerechten in een oogwenk bereid, want coolStart maakt het voorverwarmen van de oven overbodig.