de voordelen van koud douchen met een jee-o buitendoucheBlogs
29 oktober 2023

de voordelen van koud douchen met een jee-o buitendouche

Gemiddelde leestijd 4 minuten

Na een paar uur ontspannen in het zwembad of bubbelbad is er niets lekkerder dan een koude douche. Maar wist jij dat een koude douche ook flinke voordelen heeft voor je algemene gezondheid? Het wordt zelfs aangeraden om voor jouw dagelijks douche altijd koud water te gebruiken, wat voor sommigen zeker even omschakelen zal zijn. In deze blog zetten wij alle voordelen op een rijtje en kun jij straks nog meer genieten van een koude douche met jouw JEE-O buitendouche.  

het vermindert spierpijn  

Onder topsporters is het gebruikelijk om na een zware wedstrijd een ijsbad te nemen voor het verlichten van spierpijn. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor een koude douche. Doordat het koude water de temperatuur van het lichaam verlaagt, worden de bloedvaten nauwer en stroomt het bloed sneller door je aderen.  

Deze snelle bloedcirculatie heeft meerdere positieve effecten. Denk aan een betere lichaamstemperatuur, minder roodheid in het gezicht en, zoals eerdergenoemd, minder spierpijn. Heb jij je dus erg ingespannen tijdens het baantjes trekken in het zwembad, dan weet je wat je moet doen: stap onder de douche en draai de kraan helemaal omlaag.  

minder vaak ziek 

Verkoudheid of griep kan zeer vervelend zijn en mensen met een lage weerstand weten er alles van. Door koud te douchen kun je echter je weerstand beetje bij beetje verhogen. Een (zeer) koude douche geeft je lichaam namelijk van binnen een soort schok waardoor je lichaam hard aan de slag gaat om je lichaamstemperatuur te verhogen. Iets wat mogelijk is door een toename van witte bloedcellen, de cellen die verantwoordelijk zijn voor het bestrijden van infecties en ziekten. Regelmatig koud douchen kan dus zomaar de oplossing zijn voor jouw terugkerende verkoudheid.  

mooiere huid en haar  

Een koude douche is niet alleen goed voor de fysieke gezondheid, het heeft ook nog eens een positief effect op het uiterlijk. Vooral de huid en het haar krijgen een boost door regelmatig koud te douchen. Zoals je inmiddels weet zorgt koud water voor een snellere bloedcirculatie, wat er ook voor zorgt dat de huid verstrakt. Daarnaast is door koud douchen je huid beter gehydrateerd, blijven de natuurlijke oliën intact en sluit het je poriën, wat ervoor zorgt dat puistjes verminderen.  

Maar daar blijft het niet bij. Een koude douche zet ook de haarschubben dicht waardoor het haar er minder dof en pluizig uitgaat zien. Met al deze voordelen zou het niet verbazend zijn als je ook in de winter eens lekker onder de JEE-O buitendouche stapt.  

jee-o-fatline-douche-push-outdoor-setting-02-scaled-1380x736-c-center.jpg

beter wakker worden

Veel mensen hebben de gewoonte om de dag te beginnen met een douche. Terwijl ze nog half met hun gedachten in een droom zijn blijven hangen, laten ze de warme waterstraal over zich heen spoelen. Wil jij niet weer met een suf hoofd onder de douche vandaan stappen, dan is het aan te raden om voortaan de kiezen voor een koude douche. Het koude water zorgt namelijk voor een toename van adrenaline, waardoor je meer energie krijgt en daarnaast word je ook alerter doordat er meer bloed naar je hersenen stroomt. Een frissere start van de dag bestaat niet!

maar heeft koud douchen ook nadelen?

Als je deze blog mag geloven dan zou je denken dat een koude douche altijd de beste optie is, maar helaas bestaan er ook enkele nadelen. De schok die je lichaam krijgt bij zeer koud water kan namelijk een risico zijn voor mensen met hartproblemen. Daarnaast is het mogelijk dat huidaandoeningen zoals eczeem verergeren en kunnen bij een zeer koude douche ook de spieren verkrampen. Ook is het geen goed idee om koud te douchen wanneer je ziek bent, diezelfde schok die je lichaam krijgt kan dan namelijk net iets te zwaar zijn voor je immuunsysteem
Neem dus vooral een koude douche om ziekte te voorkomen. Over het algemeen heeft het meer voordelen dan nadelen, dus als jij niet gevoelig bent voor de bovenstaande aandoeningen dan kun je zorgeloos koud douchen. 

een jee-o buitendouche bij intermat

Ben jij helemaal enthousiast geworden over koud douchen en zou je dit vaker willen doen? Bij Intermat vind je vrijstaande buitendouches uit de stoere Fatline-serie van JEE-O. Na het ontspannen in het zwembad of bubbelbad kun je met de grote douchekop heerlijk genieten van de voordelen van het koude water. Ligt jouw voorkeur toch gewoon bij een warme douche? Geen probleem, een douche van JEE-O kan ook binnen geplaatst worden in jouw badkamer. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Bezoek dan onze prachtige showroom of maak een vrijblijvende afspraak, dan reserveren we alle tijd voor je. 

 


Recente blogitems

  • Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleur
    25 april 2024

    Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleur

    Een sage groen bad, een bordeaux rode wc of een zwarte wastafel? Gekleurd sanitair kennen de meesten...

    verder lezen
  • RVS in de keuken
    16 april 2024

    RVS in de keuken

    Bij het ontwerpen van een keuken draait alles om de keuze van materialen. Niet alleen bepalen ze de ...

    verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen