Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleurBlogs
25 april 2024

Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleur

Gemiddelde leestijd 4 minuten

Een sage groen bad, een bordeaux rode wc of een zwarte wastafel? Gekleurd sanitair kennen de meesten van ons uit het verleden. De afgelopen jaren was wit de standaardkleur voor sanitair zoals badkuipen, wastafels, toiletten en douchebakken. Wit wordt namelijk vaak geassocieerd met zuiverheid en hygiëne. Het gebruik van gekleurd sanitair markeert een keerpunt in hoe we denken over en interacteren met onze badkamers. Niet langer zijn we gebonden aan het traditionele wit. In deze blog bekijken we de mogelijkheden van gekleurd sanitair in de badkamer en wat voor effecten dit heeft op de uitstraling van het sanitair.

intermat-1.png

meer dan zwart en wit

De trend gaat verder dan neutrale tinten. Blauw, groen, en zelfs roze zijn kleuren die nu beschikbaar zijn voor sanitair, waardoor de designmogelijkheden eindeloos zijn. Deze levendige opties bieden een frisse en unieke draai aan de badkamer, waardoor elk bezoek een ervaring wordt. Het toevoegen van gekleurd sanitair aan de badkamer is een geweldige manier om wat persoonlijkheid en stijl toe te voegen aan deze belangrijke kamer in jouw huis. Verschillende kleuren kunnen verschillende effecten hebben op de uitstraling van de badkamer. Welke kleur bij jou past hangt af van jouw persoonlijke smaak en wat voor sfeer jij in de badkamer wil creëren. Hieronder staan een aantal kleuren met de bijbehorende effecten die zij hebben op de uitstraling van de badkamer: 

diepblauw
Diepblauwe tinten kunnen een gevoel van diepte en sereniteit creëren in de badkamer. Ze kunnen de ruimte een luxe uitstraling geven en tegelijkertijd een gevoel van kalmte bevorderen en een rustgevende sfeer creëren. Echter, bij overmatig gebruik kan diepblauw de ruimte visueel verkleinen.

salie groen
Salie groen brengt een vleugje natuurlijke rust in de badkamer. Het kan de ruimte een frisse en ontspannende uitstraling geven, vergelijkbaar met een rustgevende oase. Het heeft de neiging om de ruimte te openen en een gevoel van verbondenheid met de natuur te creëren.

bordeaux rood
Bordeaux rood voegt een vleugje warmte en luxe toe aan de badkamer. Het kan een rijke en uitnodigende sfeer creëren, waardoor de ruimte een gevoel van elegantie en verfijning krijgt. Echter, vanwege zijn diepe en intense karakter, kan te veel bordeauxrood de ruimte overweldigend maken en visueel verkleinen.

zalm roze
Zalm roze brengt een zachte en verfijnde esthetiek in de badkamer. Het heeft de neiging om de ruimte te verlichten en een vleugje zachtheid toe te voegen, waardoor het een kalmerende en uitnodigende omgeving wordt. Het kan de ruimte visueel vergroten en een gevoel van lichtheid en luchtigheid creëren.

okergeel
Okergeel voegt een warme en levendige energie toe aan de badkamer. Het kan de ruimte opfleuren en een gevoel van optimisme en vreugde brengen. Okergeel heeft de neiging om de ruimte te verwarmen en een gezellige sfeer te creëren, maar moet spaarzaam worden gebruikt om te voorkomen dat de ruimte te overweldigend wordt.

intermat.png

kleur of kleuren?

Je kunt ervoor kiezen om alleen een gekleurd bad te voegen, maar je kunt ook voor een monochrome badkamer kiezen en de gehele badkamer één kleur maken. Villeroy en Boch hebben hier een functionele Colour Wheel voor gemaakt. Als één kleur te veel of niet uitdagend genoeg is voor de badkamer, dan kan analoog dé manier zijn om het wat uit te breiden. Hierbij worden kleuren gebruikt die in het Colour Wheel naast elkaar liggen. Het analoge kleurenschema komt vaak voor in de natuur en is een harmonieuze, risicovrije ontwerpmethode. Een gedurfdere mogelijkheid zijn complementaire kleuren. Bij een complementair contrast worden twee tegengestelde kleuren uit het Colour Wheel geselecteerd. Eén van de twee kleuren moet hierbij als accent worden gebruikt, anders wordt het effect al snel te scherp. De laatste mogelijkheid binnen het Colour Wheel is het moedigst; de triade. Hierbij worden er drie kleuren uit verschillende sectoren van het Colour Wheel gekozen.

intermat.jpg

Ben je geïnspireerd geraakt door de mogelijkheden van kleuren in de badkamer en wil je zien wat de mogelijkheden zijn voor jouw badkamer? Ontdek dan het uitgebreide assortiment van Intermat, waar je merken zoals Duravit, Detremmerie en Villeroy en Boch vindt. Kom langs in een van onze showrooms om persoonlijk advies te krijgen of maak een afspraak via de website.


Recente blogitems

  • RVS in de keuken
    16 april 2024

    RVS in de keuken

    Bij het ontwerpen van een keuken draait alles om de keuze van materialen. Niet alleen bepalen ze de ...

    verder lezen
  • kom nooit meer voor verrassingen te staan met de slimme apparaten van Siemens met Home Connect
    08 maart 2024

    kom nooit meer voor verrassingen te staan met de slimme apparaten van Siemens met Home Connect

    Ken je het gevoel dat je wilt beginnen met koken, en ontdekt dat de ingrediënten in de koelkast over...

    verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 
MAAK EEN AFSPRAAK

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

 Kom langs in één van onze showrooms en laat je inspireren!

Campagne image
afspraak maken╳