RVS in de keukenBlogs
16 april 2024

RVS in de keuken

Gemiddelde leestijd 7 minuten

Bij het ontwerpen van een keuken draait alles om de keuze van materialen. Niet alleen bepalen ze de uitstraling en sfeer, maar ook de duurzaamheid en het gebruiksgemak van de keuken. Roestvrij staal, ofwel RVS, is een materiaal met goede functionele kwaliteiten en daarnaast ziet het er ook nog eens mooi uit in de keuken. Het biedt een strakke, moderne look die moeiteloos past bij diverse stijlen en ontwerpen. In deze blog lichten we de veelzijdige toepassingen van RVS in de keuken toe en ontdekken we waarom het een favoriet blijft onder ontwerpers. 

voordelen van RVS 

Een van de meest populaire voordelen van RVS is dat RVS er hetzelfde uit blijft zien, zonder te verkleuren. Het materiaal is bestand tegen corrosie, roest en vlekken, zelfs in vochtige of agressieve omgevingen. Dit betekent dat producten gemaakt van RVS een lange levensduur hebben, wat op lange termijn kosten bespaart en de impact op het milieu vermindert door minder vervanging en afval. Ook is RVS 100% recyclebaar, wat ook bijdraagt aan de duurzaamheid ervan.  

Daarnaast is RVS onderhoudsvriendelijk, het kan gemakkelijk schoon worden gehouden door regelmatig af te vegen met een vochtige doek, bijvoorbeeld een microvezeldoek. Het oppervlak van RVS is glad en niet doorlatend, waardoor het bestand is tegen bacteriën en andere ziekteverwekkers, wat bijdraagt aan de hygiëne in de keuken. 

Er zijn verschillende toepassingen in de keuken waarbij roestvrij staal van pas komt, hieronder zijn een aantal voorbeelden gegeven waarop RVS kunt toegepast kan worden:  

de spoelbak en kraan in de keuken 

De spoelbak en kraan vormen het middelpunt van de meeste keukens. Het gebruik van RVS bij de spoelbak of kraan geeft het niet alleen een stijlvolle uitstraling, maar zorgt ook voor gemak in onderhoud en lange levensduur. RVS is bestand tegen roest, verkleuring en de impact van hoge temperaturen, wat het een perfecte keuze maakt voor het dagelijks gebruik in de keuken. Zoals de serie van Quooker bij Intermat. Deze producten variëren in stijl, van minimalistisch en modern tot meer klassieke ontwerpen, om aan de uiteenlopende voorkeuren van klanten te voldoen. 

rvs - kranen.png

grepen en fronten van de keuken  

Naast een spoelbak of een kraan, kun je ook de grepen en fronten met RVS nemen. Grepen van kastjes en laden zijn kleine, maar ook belangrijke elementen van een keuken, omdat het bijdraagt aan de algehele uitstraling van een keuken. Door te kiezen voor RVS grepen, creëer je een samenhangend geheel dat zowel elegant als functioneel is. Deze grepen zien er niet alleen mooi uit, maar bieden ook weerstand tegen vingerafdrukken, waardoor de keuken er altijd piekfijn uitziet.  

rvs- grepen en fronten.png

het werkblad van de keuken  

Een RVS-werkblad is het meest watervaste en hittebestendige materiaal keukenblad wat je voor de keuken kunt uitkiezen. Deze eigenschappen komen natuurlijk ontzettend goed van pas in de keuken. Bovendien blijven de kleur en structuur hierdoor langer mooi. Roestvrij staal is gemaakt van verschillende metaalsoorten. Zo zorgt chroom voor de prachtige glans en nikkel voor de fijne praktische aspecten. In het SieMatic's S2 keukenconcept, waar fijne materialen en een ongedwongen design centraal staan, is het goed te zien dat het RVS-werkblad samen met de roségouden kasten, een goede combinatie zijn voor in de keuken. 

rvs- s2.png

apparatuur in de keuken  

Keukenapparatuur bestaande uit RVS straalt professionaliteit uit. Bij Intermat vind je een breed assortiment aan RVS-keukenapparatuur van topmerken als Miele, Siemens, en Bosch, die stuk voor stuk professionaliteit uitstralen in elke keuken. Of je nu op zoek bent naar ovens, kookplaten, vaatwassers of een andere soort keukenapparaat, deze RVS-apparaten zijn ontworpen om te integreren in bijna elk keukendesign en bieden tegelijkertijd gemak in onderhoud. Dit draagt bij aan een hygiënischere keukenomgeving, waar je zonder zorgen kunt koken. 

rvs - apparatuur .png

verlichting in de keuken  

RVS in verlichting biedt niet alleen functionele verlichting maar voegt ook een esthetisch element toe aan de keuken. Van hanglampen boven het kookeiland tot subtiele inbouwspots, rvs-verlichting kan helpen bij het creëren van een warme en uitnodigende sfeer, terwijl het tegelijkertijd de moderne uitstraling van de keuken versterkt. De combinatie van RVS-verlichting en de Siematic Lifestyle Classic keukenstijl creëert een esthetisch aangename en functionele setting. Deze stijl benadrukt moderne elegantie met een warme en uitnodigende sfeer, waarbij RVS-verlichting een extra dimensie toevoegt door zowel functioneel als visueel aantrekkelijk te zijn. 

rvs- verlichting.png

schoonmaken van RVS 

Let wel goed op bij het schoonmaken van RVS. Als je verkeerde middelen gebruikt, kunnen er verkleuringen en vlekken ontstaan die je niet meer weg krijgt. Gebruik bijvoorbeeld geen schuurmiddelen zoals Cif. Dit kan krassen veroorzaken op het oppervlak van het RVS, waardoor het er niet meer zo mooi uitziet. Ook zuurhoudende middelen zoals soda of citroen zijn geen goed idee. Ze kunnen namelijk verkleuringen veroorzaken op het RVS-oppervlak. Vermijd daarnaast het gebruik van schuursponsjes, aangezien die ook krassen kunnen achterlaten op het RVS, wat het uiterlijk ervan aantast. 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van RVS in jouw keuken? Bij Intermat staan onze experts klaar om u te helpen bij het realiseren van uw droomkeuken met de beste RVS-oplossingen. Van spoelbakken en kranen tot apparatuur, wij bieden een breed assortiment aan rvs-producten die perfect aansluiten bij uw wensen en behoeften. Bezoek onze showroom of neem contact op met een van onze adviseurs om de mogelijkheden te bespreken. 


Recente blogitems

  • Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleur
    25 april 2024

    Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleur

    Een sage groen bad, een bordeaux rode wc of een zwarte wastafel? Gekleurd sanitair kennen de meesten...

    verder lezen
  • kom nooit meer voor verrassingen te staan met de slimme apparaten van Siemens met Home Connect
    08 maart 2024

    kom nooit meer voor verrassingen te staan met de slimme apparaten van Siemens met Home Connect

    Ken je het gevoel dat je wilt beginnen met koken, en ontdekt dat de ingrediënten in de koelkast over...

    verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen