de nieuwste keukentrends voor 2023Blogs
20 januari 2023

de nieuwste keukentrends voor 2023

Gemiddelde leestijd 3 minuten

De keuken is niet alleen meer een ruimte waarin wordt gekookt. De keuken is steeds vaker letterlijk en figuurlijk het hart van het huis. Je kunt er samenkomen, ontspannen, kortom het is niet alleen een functionele ruimte, maar een belevingsruimte. Voor 2023 zien we nieuwe keukentrends. Toe aan een wat inspiratie? Wij nemen je mee langs de nieuwste trends.

Neutrale kleuren of trendkleuren?

De keuken bevindt zich steeds vaker op een centrale plek van het huis. Daarom is niet alleen een functionele indeling van belang. De keuken moet ook aansluiten op jouw woonstijl en de rest van interieur. Hierdoor zullen keukens in 2023 vaak neutrale kleurencombinaties hebben met beige, zandkleurige en bruine accessoires.

Maar laat je niet afschrikken van kleur. De juiste kleuren kunnen zorgen voor een inspirerende, motiverende sfeer. Je kunt hier kiezen voor een trendkleur zoals groen. De positieve kleur geeft een gevoel van natuur, hoop en een nieuwe start. Of kies voor jouw eigen favoriete kleuren om je keuken helemaal eigen te maken. Keukens van Next125 of SieMatic kunnen je hierin inspireren.

keukentrends 2023.jpg

duurzame keuken

We zien deze trend sinds een paar jaar opkomen en ook in 2023 is duurzaamheid in de keuken belangrijk. Duurzaamheid kan op veel verschillende manieren worden toegevoegd in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan meubels van gerecycled materiaal of door een oud item een nieuw doel te geven. Keukens van Schüller, een klimaat neutrale meubelproducent, zijn keukens waarbij duurzaamheid en kwaliteit optimaal gecombineerd worden met nieuwe technieken. Schüller zorgt er bijvoorbeeld voor dat de gebruikte houtsoorten afkomstig zijn van ecologisch, economisch en sociaal duurzaam beheerde bosbouwgebieden. Daarnaast maken ze onder andere gebruik van lak zonder schadelijke stoffen voor het milieu.

keukeneiland

Doordat de keuken zo een belevingsruimte is, is het ook fijn als er voldoende ruimte is. Ruimte om te koken, of om gezellig aan te zitten. Hierdoor is het keukeneiland nog steeds een belangrijke trend in 2023. Het geeft je de vrijheid om de keuken op meerdere manieren te gebruiken. Je kunt afwassen, koken, maar ook een boek lezen aan een kookeiland. Het is een centrale en multifunctionele plek in je keuken. Een keuken met kookeiland geeft je ook de mogelijkheid om je keuken bij je woonkamer te betrekken, het is de ideale scheiding tussen je open keuken en je woonkamer.

Moderne keuken.jpg

mix & match

Verschillende materialen zijn helemaal in dit jaar. Denk bijvoorbeeld aan chroom en RVS. Waar we afgelopen jaar graag koper en messing zagen, zien we nu zilveren accenten weer terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan grepen en kranen, maar ook voor keukenkasten. Mix dit met jouw favoriete gekleurde tegels of een marmer look aanrechtblad, zo wordt een standaard keuken omgetoverd tot jouw persoonlijke ruimte. 2023 is het jaar om jouw creativiteit zijn gang te laten gaan. 

Ronde vormen

Een andere trend voor het nieuwe jaar is het toepassen van ronde vormen in het interieur en dus ook in de keuken. Dit kun je bijvoorbeeld subtiel doen door een rond of ovaal bar blad op het keukeneiland te maken i.p.v. een rechthoekig bar blad. De nieuwe Mondial stijlwereld van SieMatic past dit veelal toe. Echter kan je er zelfs ook voor kiezen om afgeronde kasten te nemen, waardoor je een ovaal vormig eiland kan creëren, of je kan een hoge kastenwand rond af te laten lopen aan de zijkanten. Deze afgeronde kasten zijn in het assortiment van Schüller te vinden.

keuken ronde elementen.jpg

spot de keukentrends bij Intermat

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Of wil je graag wat meer inspiratie opdoen? Onze showrooms zijn voor je geopend. Onze specialisten kunnen je alles vertellen over de laatste keukentrends. Bent u op zoek naar een meer traditionele of moderne keuken? Geen probleem. Bij Intermat hebben wij allerlei soorten keukens. Maak gerust een afspraak of neem contact met ons op.

Intermat Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100

alphen@intermat.nl

Intermat Mijdrecht

0297 - 233 533

mijdrecht@intermat.nl


Recente blogitems

 • de perfecte soorten keukenverlichting voor jou uitgelicht
  16 juli 2024

  de perfecte soorten keukenverlichting voor jou uitgelicht

  Bij het ontwerpen van de perfecte keuken speelt verlichting een belangrijke rol. Goede verlichting k...

  verder lezen
 • Dé minimalistische keukentrend: Japandi stijl keukens
  03 juni 2024

  Dé minimalistische keukentrend: Japandi stijl keukens

  De Japandi- stijl ontleent zijn naam aan de samensmelting van twee invloedrijke designstromingen: de...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 

Intermat Alphen a/d Rijn

Hoorn 124
2404 HJ Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100

openingstijden alphen

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
vrijdag koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 17.00
zondaggesloten


 

volg ons

 • social-twitter
DOWNLOAD DE BROCHURE

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
vraag aan