de nieuwste keukentrends voor 2023Blogs
20 januari 2023

de nieuwste keukentrends voor 2023

Gemiddelde leestijd 3 minuten

De keuken is niet alleen meer een ruimte waarin wordt gekookt. De keuken is steeds vaker letterlijk en figuurlijk het hart van het huis. Je kunt er samenkomen, ontspannen, kortom het is niet alleen een functionele ruimte, maar een belevingsruimte. Voor 2023 zien we nieuwe keukentrends. Toe aan een wat inspiratie? Wij nemen je mee langs de nieuwste trends.

Neutrale kleuren of trendkleuren?

De keuken bevindt zich steeds vaker op een centrale plek van het huis. Daarom is niet alleen een functionele indeling van belang. De keuken moet ook aansluiten op jouw woonstijl en de rest van interieur. Hierdoor zullen keukens in 2023 vaak neutrale kleurencombinaties hebben met beige, zandkleurige en bruine accessoires.

Maar laat je niet afschrikken van kleur. De juiste kleuren kunnen zorgen voor een inspirerende, motiverende sfeer. Je kunt hier kiezen voor een trendkleur zoals groen. De positieve kleur geeft een gevoel van natuur, hoop en een nieuwe start. Of kies voor jouw eigen favoriete kleuren om je keuken helemaal eigen te maken. Keukens van Next125 of SieMatic kunnen je hierin inspireren.

keukentrends 2023.jpg

duurzame keuken

We zien deze trend sinds een paar jaar opkomen en ook in 2023 is duurzaamheid in de keuken belangrijk. Duurzaamheid kan op veel verschillende manieren worden toegevoegd in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan meubels van gerecycled materiaal of door een oud item een nieuw doel te geven. Keukens van Schüller, een klimaat neutrale meubelproducent, zijn keukens waarbij duurzaamheid en kwaliteit optimaal gecombineerd worden met nieuwe technieken. Schüller zorgt er bijvoorbeeld voor dat de gebruikte houtsoorten afkomstig zijn van ecologisch, economisch en sociaal duurzaam beheerde bosbouwgebieden. Daarnaast maken ze onder andere gebruik van lak zonder schadelijke stoffen voor het milieu.

keukeneiland

Doordat de keuken zo een belevingsruimte is, is het ook fijn als er voldoende ruimte is. Ruimte om te koken, of om gezellig aan te zitten. Hierdoor is het keukeneiland nog steeds een belangrijke trend in 2023. Het geeft je de vrijheid om de keuken op meerdere manieren te gebruiken. Je kunt afwassen, koken, maar ook een boek lezen aan een kookeiland. Het is een centrale en multifunctionele plek in je keuken. Een keuken met kookeiland geeft je ook de mogelijkheid om je keuken bij je woonkamer te betrekken, het is de ideale scheiding tussen je open keuken en je woonkamer.

Moderne keuken.jpg

mix & match

Verschillende materialen zijn helemaal in dit jaar. Denk bijvoorbeeld aan chroom en RVS. Waar we afgelopen jaar graag koper en messing zagen, zien we nu zilveren accenten weer terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan grepen en kranen, maar ook voor keukenkasten. Mix dit met jouw favoriete gekleurde tegels of een marmer look aanrechtblad, zo wordt een standaard keuken omgetoverd tot jouw persoonlijke ruimte. 2023 is het jaar om jouw creativiteit zijn gang te laten gaan. 

Ronde vormen

Een andere trend voor het nieuwe jaar is het toepassen van ronde vormen in het interieur en dus ook in de keuken. Dit kun je bijvoorbeeld subtiel doen door een rond of ovaal bar blad op het keukeneiland te maken i.p.v. een rechthoekig bar blad. De nieuwe Mondial stijlwereld van SieMatic past dit veelal toe. Echter kan je er zelfs ook voor kiezen om afgeronde kasten te nemen, waardoor je een ovaal vormig eiland kan creëren, of je kan een hoge kastenwand rond af te laten lopen aan de zijkanten. Deze afgeronde kasten zijn in het assortiment van Schüller te vinden.

keuken ronde elementen.jpg

spot de keukentrends bij Intermat

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Of wil je graag wat meer inspiratie opdoen? Onze showrooms zijn voor je geopend. Onze specialisten kunnen je alles vertellen over de laatste keukentrends. Bent u op zoek naar een meer traditionele of moderne keuken? Geen probleem. Bij Intermat hebben wij allerlei soorten keukens. Maak gerust een afspraak of neem contact met ons op.

Intermat Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100

alphen@intermat.nl

Intermat Mijdrecht

0297 - 233 533

mijdrecht@intermat.nl


Recente blogitems

 • Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek
  20 september 2023

  Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek

  Op zoek naar een nieuwe vloer voor jouw woning? Waarschijnlijk denk je dan al snel aan die mooie vis...

  verder lezen
 • Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens
  29 juni 2023

  Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens

  Het keukenblad is het meest gebruikte onderdeel van de keuken, waardoor de keuze voor je keukenblad ...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

2000 m2 showroom

Met onze showroom van ruim 2000 vierkante meter, valt er uiteraard veel te ontdekken. De diverse leefwerelden zijn op logische wijze ingedeeld. Iedere leefwereld heeft zo zijn eigen sferen, geuren en kleuren. Iedere stijl is uniek. Voor ieder wat wils. 

Neem alvast een digitale rondleiding door onze showroom!

Uniek in Nederland

Wat maakt Intermat Mijdrecht nu zo uniek ten opzichte van alle andere showrooms in Nederland? Naast het enorme oppervlak van 2000 vierkante meter showroom, beschikt Intermat ook over het Mosa Experience Centre. Hier wordt de meest prachtige tegelcollectie tentoongesteld, welke u als bezoeker kunt ontdekken. Daarnaast heeft Intermat als 1 van de weinigen een Bulthaup Showroom. Deze schitterende b1 en b3 keukens zijn dan ook zo opgesteld dat je de keuken daadwerkelijk kunt ervaren. 

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid is voor ons belangrijk. Heb je opmerkingen, tips of andere ideeën voor of over Intermat? Laat ons dit weten via de contactpagina

Verbouwtips

Tijdens het verbouwen wil je uiteraard zo min mogelijk last hebben van de "rompslomp" er om heen. Intermat is dan ook de juiste aangewezen partner om verbouwers zo veel mogelijk te ontzorgen. Hierdoor zul je de verbouwing niet als een vervelende, maar juist als een inspirerende ervaring beleven. Doordat Intermat met veel professionals werkt, verlopen nieuw -en verbouwprojecten soepel.

Uiteraard kun je zelf ook altijd de juiste maatregelen treffen om het bouwproject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ben je benieuwd hoe? Neem contact met ons op via 0297 - 233 533 of kijk op onze contactpagina.

Onderhoud en montage

Uiteraard gaan wij er van uit dat de montage op de juiste manier wordt uitgevoerd. Desondanks kan er wel eens wat voorvallen waarbij je de hulp van Intermat wilt inschakelen. En Intermat zou Intermat niet zijn, als zij daar niet de beste service in aanbiedt. Zelfs jaren na plaatsing van je keuken, badkamer of tegels staat Intermat voor u klaar om te ondersteunen waar nodig. 

Heb je vragen over je reeds opgeleverde keuken, badkamer of geplaatste tegels? Neem contact met ons op!

contact opnemen

 

Oplevering

De oplevering van uw keuken, badkamer of tegels wordt uiteraard tot in de puntjes verzorgd door Intermat. 

Ontwerp en advies

In de afgelopen jaren heeft Intermat zich veel ontwikkeld. Niet alleen in producten, maar ook in adviezen. Standaard oplossingen zijn er natuurlijk altijd. De kracht bij Intermat is juist dat er wordt geluisterd naar de individuele wensen. Deze wensen worden, samen met jou, vertaald naar een passend ontwerp. Welk in ieder interieur tot zijn recht komt.      

Van idee tot uitwerking

Voor zowel grote als kleine veranderingen in uw huis kunt u bij Intermat terecht. Advies in alle vormen en maten worden aangeboden. De medewerkers bij Intermat weten door jarenlange ervaring u het beste advies te geven, wat passend is bij jouw wensen. Aan de hand van onder andere moodboards, plattegronden, 3D-impressies en tekeningen worden jouw ideeën vormgegeven tot het definitieve ontwerp. En uiteraard biedt Intermat volledige ondersteuning bij de realisatie van jouw keuken, badkamer of het plaatsen van jouw tegels.

Bezorgservice

Intermat werkt met chauffeurs. Hierdoor zijn wij in de mogelijkheid om je bestelde producten / ontwerpen te bezorgen! Informeer naar de mogelijkheden via onze contactpagina.

Terugbelservice

Wil je graag dat Intermat contact met je opneemt? Bij Intermat is het mogelijk om een terugbelverzoek in te dienen. Intermat neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Hoe je dit kunt aanvragen? Ga naar de Terugbelservice pagina

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 

Intermat Alphen a/d Rijn

Hoorn 124
2404 HJ Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100

openingstijden alphen

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
vrijdag koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 17.00
zondaggesloten


 

volg ons

 • social-twitter
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen