kies voor deze unieke wandtegel patronen als variatie op de visgraatBlogs
26 februari 2024

kies voor deze unieke wandtegel patronen als variatie op de visgraat

Gemiddelde leestijd 4 minuten

Als keukens of badkamers worden voorzien van nieuwe wandtegels zien we dat er in veel moderne interieurs al gauw wordt gekozen voor het visgraatmotief. Tuurlijk, het is een bijzonder en mooi design en de kans is klein dat het zal misstaan. Echter zijn er nog veel meer wandtegel patronen die een unieke uitstraling creëren. In deze blog lichten we een aantal prachtige patronen uit, die een betegelde wand net ook wat meer karakter geven.

honingraat legpatroon

Met zeshoekige tegels, ook wel hexagon tegels genoemd, kan een wand worden voorzien van een honingraat legpatroon. Met deze bijzondere vorm krijgt de wand een speels en levendig effect. Het honingraat legpatroon komt vooral goed tot zijn recht wanneer er voor een opvallende kleur of textuur gekozen wordt.

In badkamers kan bijvoorbeeld een diepe aquakleur voor veel verfrissing zorgen en als je voor een meer natuurlijke uitstraling gaat, kun je dat gemakkelijk bereiken met aardetinten. De veelzijdigheid van deze tegels maakt ze geschikt voor diverse interieurstijlen en verschillende ruimtes. Ze zijn namelijk niet alleen ideaal voor de badkamer, maar ook zeer geschikt om de achterwand van de keuken en de wanden in het toilet te verrijken.

honinggraat.jpg

 

blokverband met rechthoekige tegels

Bij dit patroon worden er meerdere tegels, vaak twee, drie of vier, in een blok geplaatst. Door deze blokken afwisselend verticaal of horizontaal op de wand te plaatsen, ontstaat er een strak uiterlijk dat met een keuze voor een opvallende tegelsoort nog speelser gemaakt kan worden. Daarnaast zijn er ook variaties in dit patroon mogelijk met de verschillende lengtes van de wandtegels. Zo ontstaat er met lange rechthoekige tegels een heel ander effect dan bij kleine tegeltjes. Kies het soort tegel dat het beste bij de stijl van de ruimte past, en creëer met dit patroon een schitterende wand voor in de keuken of badkamer.

blokjes.jpg

Ovale tegels

Bij tegels denk je niet snel aan ovale tegels, maar ook deze tegels zijn stijlvol en mooi in de badkamer. Deze tegels onderscheiden zich door hun unieke vorm, die zorgt voor een speelse en eigentijdse uitstraling.  Ovale tegels kunnen een gevoel van beweging en dynamiek toevoegen aan de ruimte, waardoor de wanden visueel interessanter worden. Daarnaast kunnen ovale tegels helpen om een gevoel van ruimtelijkheid te creëren, vooral in kleinere ruimtes, omdat de organische vorm de illusie van meer diepte geeft. De kleuren van ovale wandtegels kunnen sterk variëren, afhankelijk van de voorkeuren van jou en de specifieke ontwerpstijl van de ruimte. Het is altijd een goed idee om de kleuren af te stemmen op de algehele esthetiek en sfeer die je wilt bereiken in je interieur.

ovale.jpg

visschub wandtegels

Voor een bijzonder tegelpatroon die helemaal past bij de huidige designtrends, zijn visschub wandtegels de perfecte keuze. Deze unieke vormen vinden hun oorsprong in het Middellandse Zeegebied en er zijn dan ook verschillende varianten, zoals bijvoorbeeld de Marokkaanse stijl. Deze stijl heeft een rustieke look met meer oneffenheden, waardoor elke tegel unieke subtiele verschillen vertoont. Wanneer deze tegels gezamenlijk op de wand worden geplaatst, ontstaat er een levendig geheel.

Net als bij het honinggraat legpatroon wordt het uiterlijk van deze tegels ook versterkt wanneer er voor opvallende kleuren wordt gekozen. Wij raden aan om bijvoorbeeld verschillende tinten van dezelfde kleur in het patroon te verwerken voor meer contrast en diepte. Daarnaast zijn er voor de afwerking verschillende mogelijkheden, zoals glanzend en mat. Met visschub wandtegels maak je iedere ruimte, ongeacht de gekozen kleur of afwerking, alleen al vanwege de unieke vorm een stuk specialer.

visschub.jpg

3D wandtegel effect

Als je een betegelde wand echt wilt laten opvallen, dan kan dit ook door een 3D effect toe te voegen. Door gebruik te maken van speciale wandtegels met reliëf of textuur, ontstaat er een visueel effect dat de ruimte dynamischer maakt en een gevoel van beweging creëert. Deze tegels kunnen variëren in ontwerp, van eenvoudige geometrische patronen tot complexe en gedetailleerde structuren. Dit effect werkt extra goed als het wordt toegepast op interessante patronen met tegels van natuursteen, zoals in de bovenstaande afbeelding te zien is. De interessante texturen van het natuursteen versterken het reliëf van de hoogteverschillen en maken het ontwerp compleet.

3d wand.png

wandtegels bij Intermat

Heb je door deze blog nieuwe inspiratie opgedaan en ben je helemaal klaar om het interieur te voorzien van een nieuw wandtegelpatroon? Bekijk dan nu het zeer uitgebreide assortiment van Intermat. In onze collectie zijn tegels te vinden van de meest hoogwaardige merken, zoals onder andere Coem, Edimax, Marazzi, Mosa, Sicis, Piet Boon en VTWonen Tegels. Ontdek de diverse texturen en kleuren die je kunt combineren voor een stijlvolle uitstraling met een uniek karakter. Kom je er zelf niet uit? Bezoek dan een van onze showrooms, onze specialisten staan klaar om je te helpen!


Recente blogitems

  • Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleur
    25 april 2024

    Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleur

    Een sage groen bad, een bordeaux rode wc of een zwarte wastafel? Gekleurd sanitair kennen de meesten...

    verder lezen
  • RVS in de keuken
    16 april 2024

    RVS in de keuken

    Bij het ontwerpen van een keuken draait alles om de keuze van materialen. Niet alleen bepalen ze de ...

    verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen