Keukentrend alert! Zwarte keukens passen bij elk interieurBlogs
7 augustus 2020

Keukentrend alert! Zwarte keukens passen bij elk interieur

Gemiddelde leestijd 3 minuten

Zwarte keukens zijn een trend die door steeds meer mensen wordt omarmd. Niet alleen past het bij vrijwel elk interieur, het zorgt ook nog eens voor een luxe uitstraling. De enorme verscheidenheid aan zwarttinten zorgt ervoor dat u altijd een kleur vindt die bij u en uw huis past. Benieuwd naar de tips en tricks voor zwarte keukens? Lees dan vooral verder!

 

Ontelbaar aantal mogelijkheden

Door de veelzijdigheid van zwarte keukens past het met wat kleine aanpassingen altijd binnen jouw interieur. Denk aan accessoires of afwerkingen waardoor een compleet andere look gecreëerd kan worden. Ga je voor industrieel, landelijk of juist chique, het kan allemaal! 

Industriëel

Zoals benoemd, de afwerking bepaalt de volledige uitstraling van de keuken. Zo kan je door gebruik van ruwe materialen, zoals steen, een industriële stijl creeren. Accessoires als industriele hanglampen maken het plaatje helemaal af. Mocht je toch iets meer richting de retro-industriele stijl neigen, kies dan voor keukenapperatuur met een 80’s uitstraling voor een compleet ander soort keuken!

schermafbeelding 2020-08-07 om 11.53.44.png

Chique

In onze vorige blog over de badkamertrends van 2020 benoemden we al dat een van de trends in badkamer land is om gebruik te maken van goud-, brons- en champagnetinten. Zo ook is dat voor keukens het geval. Het toevoegen van gouden elementen aan een zwarte keuken zorgt voor een luxieuze uitstraling. De keuken blijft strak, maar heeft ook een speciale touch.

schermafbeelding 2020-08-07 om 11.53.53.png

Landelijk

Een zwarte keuken past ook uitstekend binnen een landelijke woning. Vaak worden deze woningen getypeerd door de zeëen van ruimte, dan kan de zwarte keuken bijdragen aan een knus, huislijk gevoel. Maar geen zorgen, want ook als u iets minder ruimte ter beschikking heeft kan, door goed gebruik te maken van licht en afwerking met wittinten, een zwarte landelijke keuken perfect in uw huis passen. Kortom, voor ieder wat wils. 

schermafbeelding 2020-08-07 om 11.54.03.png


Is een zwarte keuken iets voor u?

Durft u een zwarte keuken aan? Het lijkt misschien niet de meest veilige optie, maar wij hebben toch een aantal voor- en nadelen op een rijtje gezet waaruit blijkt dat niets minder waar is. 

Voordelen

Ten eerste is zwart, net als wit, tijdloos doordat het makkelijk te combineren is met overige kleuren in uw huis. Mocht u de kleuren in uw huiskamer dus een keer volledig om willen gooien, maakt dat geen of weinig verschil voor de uitstraling van uw zwarte keuken. 

Zoals we ook in deze blog lieten zien, is een zwarte keuken om te buigen naar een breed scala aan stijlen. Van industrieel tot chique, van landelijk tot modern, enzovoort. 

Last but not least is een zwarte keuken een eye-catcher zonder dat het te veel aandacht op eist. Het is als het ware een statement in het huis waar je niet omheen kan, maar met het voordeel dat het niet snel ‘uit de mode’ zal raken. 

Nadelen

Zoals alle type keukens, hangen er ook nadelen aan het kiezen van een zwarte keuken. Zo is stof veel beter zichtbaar op zwarte opervlakken. Mocht u een hele stoffige woning hebben, is dat een goed punt om te overwegen. 

Daarnaast, mocht u kiezen voor een mat zwarte keuken, is het goed om te weten dat vingerafdrukken hierop vaak goed zichtbaar zijn. Wellicht dus niet de ideale keuze met kleine kinderen. In dat geval zou u beter voor de landelijke, zwarte hout-look kunnen gaan, waarbij dit probleem weer minder opspeelt. 


Benieuwd geworden?

Bent u benieuwd geworden naar ons assortiment? U bent van harte welkom in een van onze beide Intermat vestigingen; Mijdrecht en Alphen aan den Rijn. Maak hier uw afspraak. U mag ons natuurlijk ook altijd bellen of mailen. Zie onderstaande contactgegevens. 

Intermat Alphen aan den Rijn
0172 - 422 100
alphen@intermat.nl 

Intermat Mijdrecht
0297 - 233 533
mijdrecht@intermat.nl


Recente blogitems

  • Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleur
    25 april 2024

    Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleur

    Een sage groen bad, een bordeaux rode wc of een zwarte wastafel? Gekleurd sanitair kennen de meesten...

    verder lezen
  • RVS in de keuken
    16 april 2024

    RVS in de keuken

    Bij het ontwerpen van een keuken draait alles om de keuze van materialen. Niet alleen bepalen ze de ...

    verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen