Hout, PVC, of keramische tegels in de badkamer?Blogs
10 mei 2023

Hout, PVC, of keramische tegels in de badkamer?

Gemiddelde leestijd 3 minuten

Is het tijd om de badkamer te verbouwen? Of heb je je droomhuis gevonden maar mag er nog wat geklust worden? Dan kan het kiezen van het juiste materiaal voor de badkamer ingewikkeld zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos en velen materialen en vloersoorten kunnen tegenwoordig probleemloos ingezet worden. In deze blog lichten we 3 populaire materialen, hout, PVC en keramische tegels verder toe.

houten badkamers

Hout geeft een prachtige, unieke look aan de badkamer en is helemaal terug van weggeweest. Ook geeft hout vaak een warme, ontspannen sfeer en draagt het bij aan het wellness-gevoel. Om hout te kunnen toepassen in de badkamer is het kiezen van de juiste houtsoort van groot belang, ook voor het aanleggen van vloerverwarming. Aangezien de badkamer een vochtige plek is, moet het hout tegen water kunnen en niet rotten. Daarnaast is het vaak nodig om hout waterdicht te maken door middel van een laag polyester. Door hout goed te impregneren en sealen kan het bijvoorbeeld zelfs ingezet worden als parketvloer. Een houten vloer ín de douche is lastiger te realiseren, maar met een douchecabine en goede ventilatie is veel mogelijk.

Een houten vloer vereist wel wat onderhoud. Het is raadzaam om een ​​geoliede vloer ongeveer twee tot drie keer per jaar opnieuw te oliën. Bij gelakte vloeren bepaalt de staat van de lak wanneer het tijd is om de lak te vernieuwen. Ook meubelen blijven het mooiste wanneer ze regelmatig worden behandeld met bijvoorbeeld wasolie. Hout in de badkamer is iets meer werk, maar je krijgt er vaak een prachtig uiterlijk voor terug.Hout

pvc-vloeren

Een PVC-vloer is daarentegen houtvrij en gemaakt van kunststof. Hiermee valt elke uitstraling te bereiken. Deze vloeren gaan jarenlang mee en bevatten een goede slijtlaag waardoor grove beschadigingen nauwelijks ontstaan. Is er toch een beschadiging aan de vloer? Dan is het beschadigde deel makkelijk te vervangen doordat stroken individueel los kunnen. Daarnaast is een PVC-vloer waterbestendig en makkelijk te verzorgen. Tot slot is een PVC-vloer in staat om zich aan te passen aan de temperatuur van de omgeving, en is een PVC-vloer dus in combinatie met vloerverwarming heerlijk.

Helaas is ook een PVC-vloer niet 100% bestand tegen water. Als er op de vloer een langere tijd een laagje water ligt, kan er lekkage ontstaan. Daardoor is een PVC-vloer niet mogelijk in combinatie met een inloopdouche. Een ander nadeel van de PVC-vloer is dat de vloer niet zomaar over elke vloer kan worden gelegd. De basisvloer moet egaal zijn. De PVC-vloer ligt het beste op een speciaal geschikte ondervloer.

PVC

houtlook keramische tegels

Mocht u een houten badkamer toch teveel ongemak vinden, en is een houtlook van PVC ook niet uw wens, dan is er nog de mogelijkheid om een houtlook te creëren door middel van keramische tegels. Keramische tegels zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit gegroeid. Keramiek is op circa 1200 graden Celsius gebakken en is hierdoor hittebestendig, duurzaam en waterdicht. Naast dat ze krasbestendig zijn, vlekken keramische tegels niet. Daarnaast geleiden ze de warmte van een vloerverwarming heel goed, en blijven ze kleurvast. Hierdoor hebben keramische tegels ook weinig onderhoud nodig.

Een andere positieve eigenschap van een houtlook keramische tegel is dat ze minder vocht, stof, of huidschilfers aanhouden. Ook zijn de tegels een stuk makkelijker schoon te maken en schoon te houden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een houten vloer. De keramische tegel kan zonder probleem doorgelegd worden in een inloop douche, waardoor de gehele badkamervloer een mooi geheel vormt en ruimtelijk oogt.

Keramische tegel

badkamers bij Intermat

Elk materiaal komt met voor-en nadelen. Bij Intermat kunnen wij je goed helpen met het kiezen van materialen en badkamermeubelen die bij jou passen. Omdat er ook nog eens velen verschillende stijlen zijn, kan het lastig zijn om een keuze te maken. Wil jij ontdekken wat er allemaal mogelijk is? Kom dan langs in onze showroom van vestiging Mijdrecht of maak een afspraak met onze specialisten!


Recente blogitems

  • RVS in de keuken
    16 april 2024

    RVS in de keuken

    Bij het ontwerpen van een keuken draait alles om de keuze van materialen. Niet alleen bepalen ze de ...

    verder lezen
  • kom nooit meer voor verrassingen te staan met de slimme apparaten van Siemens met Home Connect
    08 maart 2024

    kom nooit meer voor verrassingen te staan met de slimme apparaten van Siemens met Home Connect

    Ken je het gevoel dat je wilt beginnen met koken, en ontdekt dat de ingrediënten in de koelkast over...

    verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen