De voordelen van koken op inductieBlogs
1 juli 2022

De voordelen van koken op inductie

Gemiddelde leestijd 3 minuten

Een duurzaam alternatief voor koken op gas is het koken op een inductiekookplaat. Bij het koken op een inductiekookplaat wordt de bodem van de pan verhit. Hierbij wordt er door elektrische spoelen een magnetisch veld gegenereerd. Door de weerstand tegen de onderkant van de pan komt er warmte vrij. Inductie koken wordt steeds populairder en heeft vele voordelen. Hieronder worden de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet.

1. Duurzaam en goedkoop koken

Er wordt veel minder co2 uitgestoten wanneer je kookt op inductie vergeleken met koken op gas en het is mogelijk om gebruik te maken van groene stroom bij het koken op een inductiekookplaat. Bij het koken op een inductiekookplaat gaat er veel minder energie verloren ten opzichte van het koken op gas. Bij het koken op gas gaat er namelijk een groot deel van de energie verloren, doordat de warmte langs de pan stroomt. Bij het koken op inductie wordt vrijwel alle energie gebruikt voor het verwarmen van de inductiekookplaat. Er gaat maar 10 tot 20% van de energie verloren tijdens het koken op inductie. Hiermee is het de zuinigste manier van koken die er is.

Naast de energie die je kunt besparen, kan het ook goed zijn voor de portemonnee om over te stappen op inductie koken. De gasprijs is momenteel torenhoog en in combinatie met groene stroom kun je veel geld besparen met koken op inductie.

inductiekookplaat header.jpg

2. Inductie koken is veilig

Bij het koken op inductie wordt er geen gebruik gemaakt van gas en er komen geen vlammen vrij. De inductieplaat wordt niet heet en koelt automatisch af wanneer er geen pan meer op staat. Doordat de kookplaat zichzelf automatisch uitschakelt, kun je jezelf ook niet verbranden aan de plaat. Je loop niet het risico dat je het gas per ongeluk aan laat staan en vaak hebben deze kookplaten ook een kinderslot, waardoor kinderen zich niet aan de inductieplaat kunnen verbranden. Koken op inductie is hierdoor een stuk veiliger dan koken op gas.

3. Gemakkelijk en snel

Inductie koken gaat sneller dan koken op gas, doordat er geen warmte verloren gaat. Een koekenpan wordt hierdoor razendsnel verwarmd. Water kookt snel en maaltijden zullen een stuk eerder klaar zijn. De temperatuur van een inductiekookplaat is gemakkelijk in te stellen en bij deze platen maakt het niet uit waar de pan op de kookplaat geplaatst wordt. Een inductieplaat is ook geschikt voor maaltijden die moeten sudderen, aangezien jij zelf de temperatuur kunt instellen.

inductiekookplaat.jpg

4. Eenvoudig schoon te maken

Verder is een inductieplaat ook erg gemakkelijk schoon te maken, er zitten namelijk geen vervelende randjes en gaten in. De kans op aanbranden is zeer klein, doordat de plaat niet heet kan worden. Met een doekje kan de glazen plaat in de meeste gevallen eenvoudig schoon gemaakt worden. Het is handig om tijdens het koken, de etensresten van de plaat te verwijderen. Mocht je het vuil echt niet wegkrijgen, dan zijn er speciale reinigingsmiddelen verkrijgbaar om je inductiekookplaat weer spik en span te maken.

Naast deze voordelen hebben inductiekookplaten een luxe en stijlvol design. Deze designs passen letterlijk bij iedere keukenstijl. Benieuwd naar welke keuken bij jou past? Ontdek jouw favoriete stijl of neem direct contact met ons op.

 

 


Recente blogitems

 • Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek
  20 september 2023

  Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek

  Op zoek naar een nieuwe vloer voor jouw woning? Waarschijnlijk denk je dan al snel aan die mooie vis...

  verder lezen
 • Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens
  29 juni 2023

  Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens

  Het keukenblad is het meest gebruikte onderdeel van de keuken, waardoor de keuze voor je keukenblad ...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

2000 m2 showroom

Met onze showroom van ruim 2000 vierkante meter, valt er uiteraard veel te ontdekken. De diverse leefwerelden zijn op logische wijze ingedeeld. Iedere leefwereld heeft zo zijn eigen sferen, geuren en kleuren. Iedere stijl is uniek. Voor ieder wat wils. 

Neem alvast een digitale rondleiding door onze showroom!

Uniek in Nederland

Wat maakt Intermat Mijdrecht nu zo uniek ten opzichte van alle andere showrooms in Nederland? Naast het enorme oppervlak van 2000 vierkante meter showroom, beschikt Intermat ook over het Mosa Experience Centre. Hier wordt de meest prachtige tegelcollectie tentoongesteld, welke u als bezoeker kunt ontdekken. Daarnaast heeft Intermat als 1 van de weinigen een Bulthaup Showroom. Deze schitterende b1 en b3 keukens zijn dan ook zo opgesteld dat je de keuken daadwerkelijk kunt ervaren. 

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid is voor ons belangrijk. Heb je opmerkingen, tips of andere ideeën voor of over Intermat? Laat ons dit weten via de contactpagina

Verbouwtips

Tijdens het verbouwen wil je uiteraard zo min mogelijk last hebben van de "rompslomp" er om heen. Intermat is dan ook de juiste aangewezen partner om verbouwers zo veel mogelijk te ontzorgen. Hierdoor zul je de verbouwing niet als een vervelende, maar juist als een inspirerende ervaring beleven. Doordat Intermat met veel professionals werkt, verlopen nieuw -en verbouwprojecten soepel.

Uiteraard kun je zelf ook altijd de juiste maatregelen treffen om het bouwproject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ben je benieuwd hoe? Neem contact met ons op via 0297 - 233 533 of kijk op onze contactpagina.

Onderhoud en montage

Uiteraard gaan wij er van uit dat de montage op de juiste manier wordt uitgevoerd. Desondanks kan er wel eens wat voorvallen waarbij je de hulp van Intermat wilt inschakelen. En Intermat zou Intermat niet zijn, als zij daar niet de beste service in aanbiedt. Zelfs jaren na plaatsing van je keuken, badkamer of tegels staat Intermat voor u klaar om te ondersteunen waar nodig. 

Heb je vragen over je reeds opgeleverde keuken, badkamer of geplaatste tegels? Neem contact met ons op!

contact opnemen

 

Oplevering

De oplevering van uw keuken, badkamer of tegels wordt uiteraard tot in de puntjes verzorgd door Intermat. 

Ontwerp en advies

In de afgelopen jaren heeft Intermat zich veel ontwikkeld. Niet alleen in producten, maar ook in adviezen. Standaard oplossingen zijn er natuurlijk altijd. De kracht bij Intermat is juist dat er wordt geluisterd naar de individuele wensen. Deze wensen worden, samen met jou, vertaald naar een passend ontwerp. Welk in ieder interieur tot zijn recht komt.      

Van idee tot uitwerking

Voor zowel grote als kleine veranderingen in uw huis kunt u bij Intermat terecht. Advies in alle vormen en maten worden aangeboden. De medewerkers bij Intermat weten door jarenlange ervaring u het beste advies te geven, wat passend is bij jouw wensen. Aan de hand van onder andere moodboards, plattegronden, 3D-impressies en tekeningen worden jouw ideeën vormgegeven tot het definitieve ontwerp. En uiteraard biedt Intermat volledige ondersteuning bij de realisatie van jouw keuken, badkamer of het plaatsen van jouw tegels.

Bezorgservice

Intermat werkt met chauffeurs. Hierdoor zijn wij in de mogelijkheid om je bestelde producten / ontwerpen te bezorgen! Informeer naar de mogelijkheden via onze contactpagina.

Terugbelservice

Wil je graag dat Intermat contact met je opneemt? Bij Intermat is het mogelijk om een terugbelverzoek in te dienen. Intermat neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Hoe je dit kunt aanvragen? Ga naar de Terugbelservice pagina

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 

Intermat Alphen a/d Rijn

Hoorn 124
2404 HJ Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100

openingstijden alphen

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
vrijdag koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 17.00
zondaggesloten


 

volg ons

 • social-twitter
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen