de perfecte soorten keukenverlichting voor jou uitgelichtBlogs
16 juli 2024

de perfecte soorten keukenverlichting voor jou uitgelicht

Gemiddelde leestijd 4 minuten

Bij het ontwerpen van de perfecte keuken speelt verlichting een belangrijke rol. Goede verlichting kan niet alleen de esthetiek van de ruimte verbeteren, maar ook de functionaliteit en het comfort aanzienlijk verhogen. In deze blog bespreken we de drie soorten verlichting die gevonden kunnen worden in jouw keuken: basisverlichting, werkverlichting en sfeerverlichting. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en toepassingen, die samen zorgen voor een goed verlichte en aantrekkelijke keuken.

basisverlichting: de fundering van je keuken

Basisverlichting vormt de ruggengraat van de verlichtingsopzet in de keuken. Het zorgt voor algemene, gelijkmatige verlichting die de gehele ruimte helder en uitnodigend maakt. Basisverlichting vind je vaak in de vorm van plafondlampen of spotjes.

Plafondlampen zijn een uitstekende keuze voor basisverlichting. Deze lamp hangt meestal boven de eettafel en biedt niet alleen voldoende licht om te eten, maar draagt ook bij aan de algemene sfeer van de keuken. Hanglampen met dimbare opties zijn ideaal, omdat ze de flexibiliteit bieden om de lichtsterkte aan te passen aan verschillende situaties, zoals een diner met vrienden of een rustige familiebijeenkomst.

Spotjes in de keuken zijn populair vanwege hun moderne en minimalistische uitstraling. Ze bieden heldere, gerichte verlichting die ideaal is voor zowel basis- als werkverlichting. Door hun strakke ontwerp passen ze perfect in elke keukenstijl, waardoor ze een praktische en stijlvolle verlichtingsoplossing vormen.

intermat_17-1689156075.jpg  intermat_charlottekapfotografie_3-1678026907.jpg

werkverlichting: functioneel en praktisch

Werkverlichting is onmisbaar voor het uitvoeren van taken in de keuken. Deze verlichting is gericht op specifieke werkgebieden zoals de kookplaat, het aanrecht en de spoelbak, waardoor je veilig en efficiënt kunt koken en voorbereiden.

Veel moderne afzuigkappen zijn uitgerust met ingebouwde verlichting die direct op de kookplaat schijnt. Dit is bijzonder handig bij het koken, omdat het voorkomt dat schaduwen vallen op je werkgebied, wat kan gebeuren bij enkel het gebruik van plafondlampen. Deze afzuigkappen en lampen zijn bovendien beschermd tegen het stoom en vuil dat van het eten afkomt waardoor je alle lampen schoon kunnen blijven houden. Innovatieve verlichting, in bijvoorbeeld de afzuigkappen van Siemens en Novy, maakt de verlichting niet alleen zuinig, hittebestendig en milieuvriendelijk. Maar is met hun aanpasbaarheid in kleur ook een toevoeging aan de sfeer in jouw keuken.  

Verlichting onder keukenkastjes en wandplanken is een populaire optie voor werkverlichting. Deze verlichting verlicht het aanrecht en biedt voldoende licht om voedsel te bereiden, recepten te lezen en andere keukentaken uit te voeren. LED-strips of kleine onderkastlampjes zijn ideaal voor deze toepassing vanwege hun slanke ontwerp en heldere lichtopbrengst.

Ledstrips in keukenkastjes bieden ook een praktische oplossing voor donkere en slecht verlichte kastinterieurs. Ze zorgen ervoor dat je gemakkelijk kunt zien wat er in de kasten staat, zonder dat je een zaklamp hoeft te gebruiken. Deze verlichting wordt vaak geactiveerd bij beweging, waardoor lichten automatisch aangaan wanneer de kastdeur wordt geopend.

product-header-keller-landelijk-dutchprestige-1603712101.jpg

Sfeerverlichting: een design-element in jouw keuken

Naast basis- en werkverlichting is sfeerverlichting de sleutel tot het creëren van een gezellige en uitnodigende keuken. Dit type verlichting is minder functioneel, maar draagt bij aan de algehele uitstraling en sfeer van de ruimte.

Wandverlichting kan een prachtige toevoeging zijn aan de keuken. Deze verlichting kan worden gebruikt om details of kunst te accentueren, of om een warme gloed te creëren die bijdraagt aan een ontspannen sfeer.

Verlichting kan ook ingezet worden als een design-element in jouw keuken. Bijvoorbeeld door verlichting te plaatsen in greeplijsten en onder het aanrechtblad. Deze kan subtiel maar effectief zijn. Deze verlichting geeft een zacht, diffuus licht dat helpt om de contouren van de keuken te accentueren en een moderne uitstraling te creëren.

Een iconische greeplijst is onderdeel van de SLX PURE keuken van SieMatic. Deze keuken is voorzien van subtiel geïntegreerde en individueel instelbare verlichtingsstrips in zowel de greeplijsten als onder het aanrechtblad. De helderheid en temperatuur van de verlichting is in te stellen naar jouw voorkeur. Dit voegt een persoonlijke touch toe aan de ruimte en stelt je in staat de sfeer aan te passen aan het moment van de dag.

 

pure-00174.jpg  siematic_360_0110_srbg.jpg

Functionele verlichting én design komen samen in de Novy Pendant planfondverlichting van Novy. Deze innovatieve hanglampen zijn aanpasbaar in lichtintensiteit waarmee je snel schakelt tussen zowel functionele- als sfeerverlichting. Daarnaast is deze lamp uiterst stijlvol en vormt een eyecatcher in jouw keuken!

ezgif-3-2894a6cf93.jpg

Conclusie

Een goed verlichte keuken is het resultaat van het combineren van verschillende soorten verlichting die elk een specifieke rol spelen. Basisverlichting zorgt voor de algehele helderheid, werkverlichting maakt het mogelijk om efficiënt en veilig te koken, en sfeerverlichting voegt de finishing touch toe door de juiste ambiance te creëren.

Bij Intermat begrijpen we het belang van een goed doordacht verlichtingsplan en bieden we een breed scala aan verlichtingsopties om aan al jouw keukenbehoeften te voldoen. Of je nu je keuken opnieuw inricht of een geheel nieuwe keuken plant, de juiste verlichting maakt het verschil. Benieuwd welke verlichting jouw keuken tot een geheel laat maken? Onze experts adviseren je graag!


Recente blogitems

  • geniet van een verfrissende zomer met Quooker en heerlijke cocktails
    28 augustus 2024

    geniet van een verfrissende zomer met Quooker en heerlijke cocktails

    De zomer is in volle gang en wat is er beter dan verfrissende drankjes om de hitte te trotseren?

    verder lezen
  • dé minimalistische keukentrend: Japandi stijl keukens
    03 juni 2024

    dé minimalistische keukentrend: Japandi stijl keukens

    De Japandi- stijl ontleent zijn naam aan de samensmelting van twee invloedrijke designstromingen: de...

    verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

2000 m2 showroom

Met onze showroom van ruim 2000 vierkante meter, valt er uiteraard veel te ontdekken. De diverse leefwerelden zijn op logische wijze ingedeeld. Iedere leefwereld heeft zo zijn eigen sferen, geuren en kleuren. Iedere stijl is uniek. Voor ieder wat wils. 

Neem alvast een digitale rondleiding door onze showroom!

Uniek in Nederland

Wat maakt Intermat Mijdrecht nu zo uniek ten opzichte van alle andere showrooms in Nederland? Naast het enorme oppervlak van 2000 vierkante meter showroom, beschikt Intermat ook over het Mosa Experience Centre. Hier wordt de meest prachtige tegelcollectie tentoongesteld, welke u als bezoeker kunt ontdekken. Daarnaast heeft Intermat als 1 van de weinigen een Bulthaup Showroom. Deze schitterende b1 en b3 keukens zijn dan ook zo opgesteld dat je de keuken daadwerkelijk kunt ervaren. 

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid is voor ons belangrijk. Heb je opmerkingen, tips of andere ideeën voor of over Intermat? Laat ons dit weten via de contactpagina

Verbouwtips

Tijdens het verbouwen wil je uiteraard zo min mogelijk last hebben van de "rompslomp" er om heen. Intermat is dan ook de juiste aangewezen partner om verbouwers zo veel mogelijk te ontzorgen. Hierdoor zul je de verbouwing niet als een vervelende, maar juist als een inspirerende ervaring beleven. Doordat Intermat met veel professionals werkt, verlopen nieuw -en verbouwprojecten soepel.

Uiteraard kun je zelf ook altijd de juiste maatregelen treffen om het bouwproject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ben je benieuwd hoe? Neem contact met ons op via 0297 - 233 533 of kijk op onze contactpagina.

Onderhoud en montage

Uiteraard gaan wij er van uit dat de montage op de juiste manier wordt uitgevoerd. Desondanks kan er wel eens wat voorvallen waarbij je de hulp van Intermat wilt inschakelen. En Intermat zou Intermat niet zijn, als zij daar niet de beste service in aanbiedt. Zelfs jaren na plaatsing van je keuken, badkamer of tegels staat Intermat voor u klaar om te ondersteunen waar nodig. 

Heb je vragen over je reeds opgeleverde keuken, badkamer of geplaatste tegels? Neem contact met ons op!

contact opnemen

 

Oplevering

De oplevering van uw keuken, badkamer of tegels wordt uiteraard tot in de puntjes verzorgd door Intermat. 

Ontwerp en advies

In de afgelopen jaren heeft Intermat zich veel ontwikkeld. Niet alleen in producten, maar ook in adviezen. Standaard oplossingen zijn er natuurlijk altijd. De kracht bij Intermat is juist dat er wordt geluisterd naar de individuele wensen. Deze wensen worden, samen met jou, vertaald naar een passend ontwerp. Welk in ieder interieur tot zijn recht komt.      

Van idee tot uitwerking

Voor zowel grote als kleine veranderingen in uw huis kunt u bij Intermat terecht. Advies in alle vormen en maten worden aangeboden. De medewerkers bij Intermat weten door jarenlange ervaring u het beste advies te geven, wat passend is bij jouw wensen. Aan de hand van onder andere moodboards, plattegronden, 3D-impressies en tekeningen worden jouw ideeën vormgegeven tot het definitieve ontwerp. En uiteraard biedt Intermat volledige ondersteuning bij de realisatie van jouw keuken, badkamer of het plaatsen van jouw tegels.

Bezorgservice

Intermat werkt met chauffeurs. Hierdoor zijn wij in de mogelijkheid om je bestelde producten / ontwerpen te bezorgen! Informeer naar de mogelijkheden via onze contactpagina.

Terugbelservice

Wil je graag dat Intermat contact met je opneemt? Bij Intermat is het mogelijk om een terugbelverzoek in te dienen. Intermat neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Hoe je dit kunt aanvragen? Ga naar de Terugbelservice pagina

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 

Intermat Alphen a/d Rijn

Hoorn 124
2404 HJ Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100

openingstijden alphen

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 17.00
zondaggesloten


 

volg ons

  • social-twitter
DOWNLOAD DE BROCHURE

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
vraag aan