Dé minimalistische keukentrend: Japandi stijl keukensBlogs
3 juni 2024

Dé minimalistische keukentrend: Japandi stijl keukens

Gemiddelde leestijd 4 minuten

De Japandi- stijl ontleent zijn naam aan de samensmelting van twee invloedrijke designstromingen: de traditionele Japanse keuken en de kenmerkende Scandinavische stijl. De Japandi-stijl vormt een nieuwe keukentrend, waarbij minimalistische kenmerken de basis vormen.

In Japandi stijl keukens wordt de eenvoud en functionaliteit van het Scandinavische design samengevoegd met de elegantie en minimalistische filosofie van de Japanse cultuur. Door deze elementen harmonieus te combineren, ontstaat in een Japandi-keuken een serene en moderne leefruimte. Het resultaat is een ruimte die alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook rust en evenwicht uitstraalt.  In deze blog gaan we dieper in op deze prachtige keukenstijl.

Kenmerken van de Japandi-stijl keukens

Esthetiek
Een Japandi-keuken ademt eenvoud en minimalisme. Het design is gestroomlijnd, met heldere lijnen en een minimalistische kijk op decoratie. Vaak gehuld in een neutraal en rustgevend kleurenpalet, met zachte tonen zoals wit, beige en lichtgrijs, creëert het een serene en evenwichtige sfeer in de keuken

Materialen
Een van de belangrijke kenmerken van de Japandi-stijl is het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout voor keukenkasten en werkbladen van natuursteen. Deze materialen brengen niet alleen warmte en textuur in de keuken, maar creëren ook een connectie met de natuur buiten. Door te kiezen voor duurzame en hoogwaardige materialen, ben je verzekerd van een keuken die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook lang meegaat.

Door te investeren in natuurlijke materialen en vakmanschap, wordt de Japandi-stijl keuken een uitnodigende ruimte die een oase van rust en inspiratie in huis biedt.

Functionele kenmerken
Naast het esthetische aspect hecht deze stijl ook veel waarde aan functionaliteit en ergonomie. De keuken is zodanig ontworpen dat alle elementen en apparatuur gemakkelijk toegankelijk zijn, wat een optimale werkomgeving creëert. Slimme opbergoplossingen zorgen ervoor dat het keukengerei en accessoires netjes georganiseerd zijn, waardoor de keuken altijd opgeruimd en overzichtelijk blijft.

csm_k03_detail13_002_648a972c3a.jpegsiematic_101_pt griya trada_indonesia (1).jpg

De keuze voor een Japandi stijl keuken

Warmte en gezelligheid spelen een steeds belangrijkere rol in moderne interieurtrends. Een mooi voorbeeld hiervan is de stijgende populariteit van de Japandi interieurstijl, die in woonkamers niet meer weg te denken is.

Als je op zoek bent naar een keuken met een rustige en natuurlijke uitstraling die mooie kleuren en materialen combineert, is de Japandi-stijl keuken zeker het ontdekken waard. De lichte kleuren en prachtige natuurlijke materialen creëren een oase van rust in jouw huis. Naast deze sereniteit biedt de Japandi-stijl ook volop ruimte voor luxe en design. Al deze elementen maken de Japandi keuken veelzijdig en voor velen een droom-keukenstijl.

Japandi stijl keukens bij Intermat  

Het gebruik van specifieke materialen hout en natuursteen kenmerken de Japandi-stijl keukens. Intermat biedt een ruim assortiment aan keukens van verschillende merken die de mogelijkheid bieden om een Japandi-stijl te creëren in jouw keuken. Een van deze keukens is de ‘Modern Perfect Sense’ keuken van Keller.

De modern perfect sense
Modern zwart-wit in Japandi Stijl. Dit ontwerp is een gedurfde combinatie van zwart en wit, omringd door materialen in Japandi-stijl die een warme, uitnodigende touch aan de keuken geven. Dankzij speciale nanotechnologie is dit materiaal extreem mat, voelt het zacht aan en blijven vingerafdrukken niet zichtbaar. Bovendien kunnen kleine oppervlakkige krassen door verhitting worden hersteld.

615x718-carrousel-pfsense.jpg1920-x-1090-hero-perfectsense.jpg

Houten keukens  
De Next125 NX620 is een voorbeeld van elegante houtverwerking een keukenstijl. Echte houten fronten stralen een warme gezelligheid uit, met een natuurlijke charme die in elke houtnerf voelbaar is. Daarmee creëert deze keuken een harmonieuze mix van natuurlijk hout en matte lakken. Dit biedt een elegant contrast, zowel in lichte als donkere tinten.

Product header_Next125-NX620.jpg

Natuursteen keukens
Ook de verwerking van (natuur)steen in keukens creëert een unieke en natuurlijke uitstaling. Natuursteen voegt onmiddellijk een gevoel van luxe en elegantie toe aan elke keuken. Met zijn diverse kleuren, patronen en afwerkingen is er altijd een soort natuursteen die perfect aansluit bij elke individuele keukenvoorkeur.

Het expressieve design van de SieMatic Mondial keukens spreekt een minimalistische, moderne en geometrische taal zonder traditionele versieringen. Met haar unieke kleuren, vormen en natuurlijke materialen vormt zij een combinatie van rijkdom, eenvoud en sensualiteit.

mondial-00001.pngmondial-00081.png

Ben je geïnspireerd door de Japandi keukenstijl en ben benieuwd naar de mogelijkheden die Intermat jou te bieden heeft? Bezoek dan snel een van onze showrooms. Onze experts staan klaar om je te helpen bij het samenstellen van jouw droomkeuken.


Recente blogitems

 • de perfecte soorten keukenverlichting voor jou uitgelicht
  16 juli 2024

  de perfecte soorten keukenverlichting voor jou uitgelicht

  Bij het ontwerpen van de perfecte keuken speelt verlichting een belangrijke rol. Goede verlichting k...

  verder lezen
 • Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleur
  25 april 2024

  Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleur

  Een sage groen bad, een bordeaux rode wc of een zwarte wastafel? Gekleurd sanitair kennen de meesten...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 

Intermat Alphen a/d Rijn

Hoorn 124
2404 HJ Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100

openingstijden alphen

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
vrijdag koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 17.00
zondaggesloten


 

volg ons

 • social-twitter
DOWNLOAD DE BROCHURE

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
vraag aan