De bijkeuken: van rommelhok naar multifunctioneelBlogs
29 november 2021

De bijkeuken: van rommelhok naar multifunctioneel

Gemiddelde leestijd 3 minuten

We herkennen het vast allemaal, die ruimtes in huis waar alle rommel even tijdelijk wordt neergegooid als er bezoek komt: de bijkeuken. Wat ons betreft een ondergeschoven kindje in het huishouden. Door namelijk goed na te denken over de opties binnen jouw bijkeuken, kan je multifunctionele (droom)bijkeuken creëren en wordt het misschien wel jouw nieuwe favoriete plekje in huis! 

De keuken in het middelpunt

In moderne huizen is de keuken steeds vaker het middelpunt van de woning. Niet gek dat de onderdelen die iets minder visueel aantrekkelijk zijn hierom naar een andere plek in het huis verplaatsen. Denk aan wasmachines en bijbehorend wasgoed, maar ook praktische opbergkasten voor bevoorrading en de zakken met recyclebaar materiaal. Vaak is de bijkeuken hier een geschikte oplossing voor. Hierdoor transformeert de bijkeuken in de hectiek van de dag vaak tot ‘rommelhok’. Geen zorgen, jouw huishouden is zeker niet de enige, maar wij hebben dé oplossing! 

Tijden veranderen

Vanuit oudsher is het ook nog eens zo dat men geen geld en aandacht besteedde aan het inrichten van de bijkeuken. Vroeger bestond de bijkeuken vaak uit een standaard wit, steriel keukenblok met een RVS wafelblad, met als gevolg dat de bijkeuken transformeerde tot een ruimte waar je de deur liever altijd gesloten houdt. De verandering die we sinds een aantal jaren al actief zien in de keuken, is tot op zekere hoogte vergelijkbaar met de verandering die nu voor de bijkeuken gaande is. Het doorstaat een transformatie van ‘werkplek’ die esthetisch niet aantrekkelijk hoeft te zijn, naar ‘ontmoetingsplek’ waar het wel degelijk van belang is dat het sfeer en stijl uitstraalt. Nu zal de bijkeuken niet snel een ontmoetingsplek van het huis worden, maar toch spenderen we er relatief veel tijd en is het dus helemaal niet gek dat we ons fijn willen voelen in alle hoeken van het huis!

wasmachine.png

De perfecte bijkeuken

Een doorn in het oog. Dat hoeft jouw bijkeuken niet meer te zijn. Met zowel prachtige als praktische hoge kasten van Schüller benut je de ruimte in de bijkeuken (of was-/opbergkamer) optimaal. De oppervlakte van jouw bijkeuken is het uitgangspunt, combineer dit met welke taken je in de bijkeuken wilt kunnen doen, en wat je er wilt opslaan. Met deze drie pilaren kunnen we samen jouw perfecte bijkeuken inrichten! Beeld je eens in, de wasmachine en droger op ideale hoogte. Smalle, hoge kasten voor de strijkplank en bezem. In de plint een ingebouwde garage voor jouw beste vriend, de robot stofzuiger. Ga zo maar door. De mogelijkheden zijn eindeloos.

wasmachine-in-kast.png

Slimme oplossingen

Zoals net al aangegeven, de opties zijn eigenlijk eindeloos. Je kan deze wandkast volledig naar voorkeur en smaak inrichten. Een overzichtelijke en onzichtbare opbergoplossing voor in jouw huis! Er zijn enkele slimme oplossingen die de kasten van Schüller je kunnen bieden: de hoge kast waarin de bovenruimte wordt gevuld door een kledingstang en zich in het midden een uitrekbare washouder bevindt. Een glazen jaloeziekast met ledverlichte planken voor al jouw bakspullen en mobiele keukenapparaten. Hoge wassorteerkast zodat je niet meer alle was op de grond uit hoeft te sorteren. Een uittrekbare onderkast voor een geurloze opberging van de recyclingzak. En ga zo maar door...

kasten.png

Benieuwd geworden?

Ben je benieuwd geworden naar ons assortiment? Bekijk onze virtuele showrooms in Mijdrecht en Alphen aan den Rijn. Maak hier een afspraak. Je mag ons natuurlijk ook altijd bellen of mailen. Zie onderstaande contactgegevens. 

Intermat Alphen aan den Rijn
0172 - 422 100
alphen@intermat.nl 

Intermat Mijdrecht
0297 - 233 533
mijdrecht@intermat.nl


Recente blogitems

 • Dé minimalistische keukentrend: Japandi stijl keukens
  03 juni 2024

  Dé minimalistische keukentrend: Japandi stijl keukens

  De Japandi- stijl ontleent zijn naam aan de samensmelting van twee invloedrijke designstromingen: de...

  verder lezen
 • Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleur
  25 april 2024

  Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleur

  Een sage groen bad, een bordeaux rode wc of een zwarte wastafel? Gekleurd sanitair kennen de meesten...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 

Intermat Alphen a/d Rijn

Hoorn 124
2404 HJ Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100

openingstijden alphen

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
vrijdag koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 17.00
zondaggesloten


 

volg ons

 • social-twitter
MAAK EEN AFSPRAAK

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

 Kom langs in één van onze showrooms en laat je inspireren!

Campagne image
afspraak maken