breng meer gezelligheid in de keuken met een barBlogs
29 november 2023

breng meer gezelligheid in de keuken met een bar

Gemiddelde leestijd 5 minuten

De keuken wordt vooral geassocieerd met koken, maar in de realiteit is het ook een plek waar gezelligheid centraal staat. Samen de dag bespreken, een gerecht bereiden of genieten van zoiets eenvoudigs als een koekje of een kop thee. De keuken is een plek waar continu herinneringen worden gemaakt. Maar wist je dat er een manier is om de keuken nog gezelliger te maken? Door een bar toe te voegen worden mensen namelijk automatisch uitgenodigd om aan te schuiven. In deze blog lees je hoe je met verschillende keukenopstellingen een bar kunt creëren voor meer gezelligheid.

 ontwerp zonder titel (25).png

keukeneiland

Omdat het keukeneiland volledig omringt is door open ruimte, zijn er meerdere opties voor de creatie van een bar. De meest voor de hand liggende keuze is het plaatsen van de stoelen of krukken aan de lange buitenste kant van het keukenblok. Hierdoor zit je dus recht tegenover de persoon die aan het koken is, wat natuurlijk fijn is als je iemand wilt aankijken tijdens het gesprek. Wil je een iets uniekere opstelling dan kun je een bargedeelte creëren dat zowel de korte zijkant als een gedeelte van de lange kant gebruikt. Een soort hoekbarretje. Door ook een ander type werkblad op dit stuk van het keukenblok te plaatsen, bijvoorbeeld massief eikenhout, ontstaat er zo een onderscheidend gedeelte met een stoere bar look. 

ontwerp zonder titel (26).png

hoekkeuken

Vanwege de praktische indeling is de hoekkeuken, ook wel de L-keuken genoemd, misschien wel de meest voorkomende keukenopstelling in Nederland. De beste manier om een bar toe te voegen aan deze opstelling is door de keuken niet direct in de hoek te plaatsen wanneer de keukenruimte dit toelaat. Als er ruimte vrij wordt gelaten rondom te korte kant van de keuken, ontstaat er zo een ideale plek voor een gezellig barretje. Een andere mogelijkheid is het toevoegen van een extra blok aan de hoekkeuken, zoals in de bovenstaande afbeelding.  

Met sfeervolle hangende lampen en natuurlijk bijpassende stoelen of krukken creëer je gemakkelijk meer gezelligheid in je hoekkeuken. Let er wel op dat je een geschikte stijl kiest voor de stoelen of krukken, aangezien deze vrij prominent in de keuken staan. 

ontwerp zonder titel (27).png

schiereiland keuken

Een schiereiland keukenopstelling is een variatie op het losstaande keukeneiland waarbij er nog één kant bevestigd is. Er steekt bijvoorbeeld een werkblad uit de muur of uit een gedeelte van het aanrecht. Dit uitstekende werkblad is natuurlijk de ideale plek voor de creatie van jouw nieuwe bar. Zorg er wel voor dat je de stoelen of krukken aan de kant van het werkblad zet waar geen belangrijke onderdelen of apparatuur, zoals de vaatwasser of oven, geplaatst zijn. Je wilt natuurlijk niet in de weg zitten wanneer je aanschuift voor een gezellig gesprek terwijl er gekookt wordt. 

ontwerp zonder titel (28).png

u-keuken

Een U-keuken is een uitdagende keukenopstelling om een bar toe te voegen. Echter als er de mogelijkheid is om aan één keukenzijde verder te gaan met de keuken dan waar de muur de hoek omgaat, is het zeker mogelijk om toch op een speelse manier een bargedeelte toe te voegen. Het voordeel van deze opstelling is dat alle zijdes lang zijn. Hierdoor is er plek voor één stoel en dus één persoon extra. Daarnaast kan deze overige ruimte gebruikt worden voor sfeervolle en functionele baraccessoires. Denk aan bloemvazen, kaarsen, tijdschriften en lades voor het opbergen van snacks, glazen en flessen. 

materialen

Een bargedeelte kan van verschillende materialen gemaakt worden: composiet, keramiek, graniet, kunststof en hout. Let hierbij op dat de materialen composiet, keramiek en graniet voornamelijk in de winter sneller wat kouder aan kunnen voelen als je er met je armen op leunt. Het materiaal hout geeft een robuuste en warme uitstraling aan een bar. Ga je hierbij voor echt hout dan is het wel goed om te weten dat het materiaal wat gevoeliger is voor vocht, krasjes en vlekjes. Een houtlook van het materiaal kunststof is hier een mooie oplossing voor om wel de gewenste uitstraling te krijgen, maar geen zorgen te hebben over het onderhoud. Het is raadzaam om een bar, ongeacht de materiaalkeuze, minimaal 4 cm dik te maken i.v.m. de stevigheid. 
Naast de materiaalkeuze zijn er ook verschillende mogelijkheden voor de manier waarop de bar gecreëerd wordt. Het is bijvoorbeeld een optie om hetzelfde werkblad van de rest van de keuken op dezelfde hoogte door te trekken, dit geeft een rustige en minimalistische uitstraling. Of er kan juist afgeweken worden met een ander materiaal dan het werkblad en dit er deels bovenop te leggen, dit geeft een stoer en speels effect. 

keukens in alle opstellingen bij intermat

Ben jij nu helemaal geïnspireerd en wil je graag een gezellige bar toevoegen aan jouw keuken? Bekijk dan het keukenassortiment van Intermat voor alle mogelijkheden. In dit assortiment staan alle verschillende opstellingen overzichtelijk ingedeeld, waardoor je gemakkelijk jouw voorkeur kunt selecteren. Wij bieden keukens aan van diverse hoogwaardige merken, zoals Siematic, Next125, Schüller en Keller. Hierdoor is er een passende keuken voor iedere wens en iedere interieurstijl. 

Wil je alle mogelijkheden eerst met eigen ogen bekijken? Kom dan langs in een van onze showrooms. Onze experts staan klaar om jou te helpen bij de realisatie van jouw droomkeuken.

 


Recente blogitems

  • Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleur
    25 april 2024

    Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleur

    Een sage groen bad, een bordeaux rode wc of een zwarte wastafel? Gekleurd sanitair kennen de meesten...

    verder lezen
  • RVS in de keuken
    16 april 2024

    RVS in de keuken

    Bij het ontwerpen van een keuken draait alles om de keuze van materialen. Niet alleen bepalen ze de ...

    verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen