Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniekBlogs
20 september 2023

Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek

Gemiddelde leestijd 3 minuten

Op zoek naar een nieuwe vloer voor jouw woning? Waarschijnlijk denk je dan al snel aan die mooie visgraatvloeren die je overal ziet. Het is alleen wel een erg veilige keuze waarmee je zeker niet gaat opvallen. Er zijn zoveel meer mogelijkheden voor vloerpatronen. Wij hebben een aantal prachtige vloerpatronen op een rijtje gezet die net even anders zijn dan de standaard visgraatvloer.

Elleboog patroon

Ter afwisseling is het elleboog patroon een goede optie. Dit patroon lijkt qua uitstraling op de visgraatvloer, maar door de verschillende manier waarop de vloer wordt gelegd ontstaat er een speels effect.

Bij de standaard visgraatvloer wijst de punt recht vooruit en wordt hij vanuit het midden gelegd. Bij het elleboog patroon wordt de vloer vanuit de hoek van de kamer gelegd en wijst de punt in de richting van de andere hoek. Dit zorgt ervoor dat dit patroon een stuk unieker oogt.

elleboog patroon.jpg

Hongaarse punt

Wil jij een vloerpatroon met een iets strakkere uitstraling? Ga dan voor de Hongaarse punt. Bij dit patroon worden de bovenzijden tegen elkaar aangelegd waardoor er rechte lijnen zichtbaar zijn. Hierdoor wordt er meer rust en symmetrie gecreëerd in jouw interieur.

Dit verschil komt mede door het feit dat de planken onder een hoek van 45 of 60 graden tegen elkaar aangelegd worden. Bij de visgraatvloer gaat dit om een hoek van 90 graden. Daarnaast zijn bij de Hongaarse punt de planken bij de uiteinden schuin afgesneden.

hongaarse punt.jpg

Versailles patroon

Met het Versailles legpatroon ga je voor een look die je interieur naar een koninklijk niveau brengt. Dit patroon straalt een elegant, chique en klassiek gevoel uit. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit patroon gebaseerd op vloeren uit het paleis van Lodewijk XIV in Versailles.  

Het Versailles legpatroon is opgebouwd uit een diagonaal vlechtwerk dat omkaderd is. Hierdoor bestaat het patroon uit vierkante frames. Deze vierkante frames worden onder een hoek van 45 graden in de ruimte neergelegd. Bij dit patroon kun je kiezen voor verschillende houtsoorten, maar de meest voorkomende soort is eikenhout. Het is in ieder geval zeker dat je met het Versailles legpatroon een echte eyecatcher creëert voor jouw interieur.

versailles patroon.jpg

Walvisgraatvloer

Iets wat steeds vaker voorkomt is de keuze voor een walvisgraatvloer. Deze vloer heeft een logische naam aangezien het in feite de XXL-versie van de visgraatvloer is. Vergeleken met de visgraatvloer zijn de planken die voor de vloer gebruikt worden namelijk langer en breder.

Deze afwijkende afmetingen hebben een aantal positieve gevolgen voor jouw interieur. Zo is de look vanwege de brede planken iets rustiger en creëert het de illusie dat een ruimte groter is dan het in werkelijkheid is. Let wel goed op als je dit effect wil toepassen op kleine ruimtes aangezien dit kan zorgen voor een beperkt aantal punten en snijverlies.

walvisgraatvloer.jpg

Vloertegels bij Intermat

Heeft een van deze alternatieven jouw interesse gewekt? Bij Intermat ben je aan het juiste adres! Wij beschikken over een uitgebreid assortiment vloertegels – in alle denkbare stijlen, sferen, maten en merken. Intermat levert o.a. de merken Coem, Edimax, Marazzi, Mosa, Sicis, Venis, Piet Boon en VTWonen Tegels. Kom langs in één van onze showrooms en kies samen met onze specialisten de juiste vloer voor jouw woning.


Recente blogitems

  • Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleur
    25 april 2024

    Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleur

    Een sage groen bad, een bordeaux rode wc of een zwarte wastafel? Gekleurd sanitair kennen de meesten...

    verder lezen
  • RVS in de keuken
    16 april 2024

    RVS in de keuken

    Bij het ontwerpen van een keuken draait alles om de keuze van materialen. Niet alleen bepalen ze de ...

    verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen