5 Tips voor een kidsproof badkamerBlogs
12 april 2022

5 Tips voor een kidsproof badkamer

Gemiddelde leestijd 2 minuten

Kinderen willen graag het hele huis ontdekken en je moet ze eigenlijk voortdurend in de gaten houden, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit geldt ook voor de badkamer. Kinderen spelen graag met water en dit neemt de nodige risico’s met zich mee. Mede daarom is het belangrijk om de juiste maatregelen te treffen om ongelukken te voorkomen. Met de onderstaande tips creëer je een kindvriendelijke badkamer.

1. Een veilige kraan

veilige kraan.jpg

Kinderen willen graag overal aan zitten. Het komt dan ook vaak voor dat kinderen zich verbranden aan de kraan. De oplossing hiervoor is een thermostaatkraan. Deze kranen bevatten een temperatuur begrenzer, waarmee een maximum temperatuur kan worden ingesteld. Een beveiliging op de kraan zorgt ervoor dat kinderen geen heet water uit de kraan kunnen laten stromen. Bovendien worden deze kranen niet heet aan de buitenkant. Het komt weleens voor dat kinderen hun hoofd stoten tegen de kraan, zorg er daarom voor dat de kraan niet te laag wordt geplaatst of bescherm de kraan met bijvoorbeeld een plastic laag.

2. Voorkom uitglijden in de badkamer

Het komt vaak voor dat kinderen spetteren in de badkamer, waardoor de badkamer extra glad kan worden. Om te voorkomen dat kinderen uitglijden kun je producten met antislip eigenschappen aanschaffen, zoals een antislipmat. Het is ook mogelijk om de gehele vloer in de badkamer te voorzien van een veiligheidscoating. Dit zorgt ervoor dat gladde oppervlakken een stuk ruwer worden. Een antislip coating is geschikt voor de douchebak, het bad en de vloer.

3. Verberg gevaarlijke producten

In de badkamer liggen gevaarlijke producten, zoals parfumflessen, schoonmaakmiddelen, scheermesjes en scharen. Uit nieuwsgierigheid gaan kinderen op zoek in de kasten en lades van je huis. Zorg er daarom voor dat dit soort producten goed opgeborgen zijn en buiten het bereik van kinderen liggen. Leg deze producten zo hoog mogelijk of plaatst een kinderslot om te voorkomen dat kinderen erbij kunnen.

4. Een schone omgevingtandenpoetsen.jpg

Het is belangrijk om de badkamer goed schoen te houden. Speelgoed wordt snel vies en kan gaan schimmelen als het niet schoon wordt gemaakt. Het zorgt voor de verspreiding van vele bacteriën, die je niet in de buurt van je kind wil hebben. Gaatjes kunnen worden dichtgemaakt om dit te voorkomen.

5. Pret in de badkamer

De ideale badkamer voor kinderen is niet alleen veilig en schoon, maar ook een omgeving voor waterpret. Kinderen spelen graag met speelgoed in bad. Hierbij kun je denken aan badeendjes, vissen, waterpistolen, bad krijt of zelfs een waterbaan. Zet daarnaast een krukje in de badkamer, zodat kinderen zelf hun tanden kunnen poetsen en maak van het naar bed gaan een zo leuk mogelijk ritueel. Maak vervolgens de badkamer compleet met decoratie.

kind met muts.jpg

Op zoek naar een kindvriendelijke badkamer? Bekijk dan ons assortiment aan badkamers, kom langs bij een van onze vestigingen of neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Recente blogitems

 • Dé minimalistische keukentrend: Japandi stijl keukens
  03 juni 2024

  Dé minimalistische keukentrend: Japandi stijl keukens

  De Japandi- stijl ontleent zijn naam aan de samensmelting van twee invloedrijke designstromingen: de...

  verder lezen
 • Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleur
  25 april 2024

  Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleur

  Een sage groen bad, een bordeaux rode wc of een zwarte wastafel? Gekleurd sanitair kennen de meesten...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 

Intermat Alphen a/d Rijn

Hoorn 124
2404 HJ Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100

openingstijden alphen

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
vrijdag koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 17.00
zondaggesloten


 

volg ons

 • social-twitter
MAAK EEN AFSPRAAK

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

 Kom langs in één van onze showrooms en laat je inspireren!

Campagne image
afspraak maken