kom nooit meer voor verrassingen te staan met de slimme apparaten van Siemens met Home ConnectBlogs
8 maart 2024

kom nooit meer voor verrassingen te staan met de slimme apparaten van Siemens met Home Connect

Gemiddelde leestijd 5 minuten

Ken je het gevoel dat je wilt beginnen met koken, en ontdekt dat de ingrediënten in de koelkast over datum of niet de juiste zijn? Als dat gebeurd is het altijd stressen, maar nog een last-minute bezoek aan de supermarkt is verleden tijd met de Siemens Home Connect behoren. Laat alle huishoudelijke apparaten samenwerken met Siemens Home Connect. Het maakt je leven makkelijker, efficiënter en is de toekomst van huishoudelijke apparatuur. Er komen steeds meer diensten bij met heel veel mogelijkheden.

siemens apparatuur.jpg

wat is Siemens Home Connect?
Siemens Home Connect is een platform dat het mogelijk maakt om huishoudelijke apparaten van Siemens en partners te verbinden met een smartphone, smartwatch of tablet via een app. Hierdoor kunnen gebruikers hun apparaten op afstand bedienen, programmeren, en bewaken, wat zorgt voor meer gemak en controle over het huishouden. Daarnaast kan dit nu ook door middel van het geven van stemcommando's. Van ovens en magnetrons tot vaatwassers, koffiemachines en koelkasten: Siemens Home Connect heeft als doel het dagelijks leven gemakkelijker te maken.

voice control: Geef commando’s met je stem
Met de introductie van stemcontrole via Alexa is het mogelijk om commando's te geven zonder een smartphone te hoeven gebruiken. Opdrachten kunnen gegeven worden zoals het openen van de koelkast als je handen vol zijn, de temperatuur van de oven aanpassen, of de vaatwasser aanzetten. Het enige wat je zelf hoeft te doen is eenmalig je smart speaker via de Home Connect-app te verbinden met je Siemens huishoudapparaten.

 

homeconnect_voicecontrol.jpg

koelkasten met Home Connect
De Siemens koelkast met Home Connect is niet zomaar een koelkast. Het is een apparaat dat niet alleen etenswaren koel houdt, maar ook communiceert, adviseert en zich aanpast aan behoeften. Spreek commando's uit en het systeem gaat aan de slag. Wanneer de je vervaldatum van producten wilt bijhouden, hoeft alleen maar gezegd te worden: "Voeg melk toe met vervaldatum 15 maart." Het systeem registreert dit en slaat de informatie op. Vervolgens gebruikt het systeem deze gegevens om actieve meldingen te sturen als een product bijna over de datum gaat. Dit wordt mogelijk gemaakt door slimme algoritmen die continu inventaris monitoren en analyseren.

Het maken van boodschappenlijstjes wordt net zo gemakkelijk. Zeg bijvoorbeeld: "Voeg eieren toe aan mijn boodschappenlijstje," en het systeem werkt het lijstje bij, dat vervolgens op een smartphone bekeken en bewerkt kan worden. Wat recepten betreft, analyseert het systeem wat er in de koelkast ligt en suggereert recepten die passen bij de ingrediënten die al in de koelkast liggen. Als er bijvoorbeeld kip en groenten in koelkast ligt. Zeg dan: "Geef mij een recept voor kip en groenten." Deze slimme integratie zorgt ervoor dat altijd inspiratie is voor maaltijden, terwijl het ook nog eens voedselverspilling vermindert.

 

koelkast siemens.jpg

ovens met Home Connect

Of je nu gasten aan het vermaken bent of het gewoon te druk hebt om uren in de keuken te staan, de iQ700 studioLine oven maakt multitasken makkelijk. Onderweg naar huis alvast de oven voor verwarmen via je smartwatch? Geen probleem! Daarnaast is het bij sommige modellen zelfs mogelijk om toegang te krijgen tot een interne camera in de oven zodat je op je telefoon of tablet kan kijken hoe het met het gerecht gaat, waar je ook bent. Of vraag via de stemcontrole vanuit de woonkamer “Hey Google, hoe lang nog voordat het eten klaar is?”

 

homeconnect_smartwatch.jpg

koffiemachines met Home Connect

Een huis vol met visite? Verras en verwen je gasten. Met de Home Connect-app kan je gemakkelijk verschillende koffiebestellingen opnemen en op afstand de playlist versturen naar je apparaat. De koffiemachine zal vervolgens een voor een de koffiespecialiteiten bereiden.

Of stel je dagelijkse routines vooraf in en activeer ze met Home Connect-app en spraakassistenten. Laat bijvoorbeeld automatisch 5 minuten nadat je wekker af gaat, automatisch een heerlijke espresso zetten om de dag rustig en goed te beginnen. Ook stuurt de machine automatisch push berichten naar je smartphone of smartwatch wanneer het apparaat onderhoud nodig heeft.

vaatwassers met Home Connect

Het maakt niet uit welke Siemens vaatwasser je kiest, ze zijn tegenwoordig bijna allemaal uitgerust met Home Connect en kunnen eenvoudig en snel bediend worden via de Home Connect-app of voice control. Start het vaatwasprogramma op afstand als je niet thuis bent of bekijk de status van het programma op je smartphone of smartwatch. Versnel het programma terwijl deze al loopt om eerder over schone, droge vaat te beschikken of schakel terwijl de vaatwasser al bezig is tussendoor over op een extra stil programma.

afzuigkappen met Home Connect

Met de Home Connect functie op afzuigkappen kun je op afstand de afzuigkap harder of zachter zetten, maar ook bijvoorbeeld automatisch de afzuigkap uit laten gaan wanneer de oven klaar is. Of op een vast tijdstip programmeren dat de afzuigkap overschakelt naar sfeerverlichting. Met de Home Connect-app kan je op afstand het licht bedienen van je afzuigkap dankzij emotionLight Pro. Met de app kan je alle kleuren instellen om de juiste sfeer te creëren in je keuken. Ook krijg je automatisch een melding als het filter verschoond moet worden.

 

homeconnect_afzuigkap.jpg

duurzaam met Home Connect
Siemens zet vol in op duurzaamheid met hun Home Connect lijn. De apparaten zijn niet alleen ontworpen om zo energie-efficiënt mogelijk te zijn, maar geeft ook de mogelijkheid om via de Home Connect app het energieverbruik in detail te bekijken. Zo kunnen er slimme aanpassingen worden gemaakt om het energieverbruik verder te verminderen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Heb je interesse in deze slimme apparaten om je keuken helemaal van deze tijd te maken?
Klik hier om het hele assortiment te bekijken.

Wil je de innovatie van Siemens Home Connect in het echt ervaren en persoonlijk advies krijgen? Kom dan langs in een van onze showrooms. Onze experts staan klaar om je rond te leiden en al je vragen te beantwoorden.


Recente blogitems

  • Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleur
    25 april 2024

    Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleur

    Een sage groen bad, een bordeaux rode wc of een zwarte wastafel? Gekleurd sanitair kennen de meesten...

    verder lezen
  • RVS in de keuken
    16 april 2024

    RVS in de keuken

    Bij het ontwerpen van een keuken draait alles om de keuze van materialen. Niet alleen bepalen ze de ...

    verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen