Hoe ontwerp je een moderne keuken?Blogs
18 oktober 2022

Hoe ontwerp je een moderne keuken?

Gemiddelde leestijd 3 minuten

In een moderne keuken wordt gebruik gemaakt van veel verschillende materialen. Alles kan en mag, denk aan hout, kunststof, marmer of hoogglans. De enige voorwaarde van de moderne keuken is een strak design en moderne apparatuur. Verder, is de keuken minimalistisch en heeft het een rustige uitstraling. Veel gekozen kleuren voor een moderne keuken zijn: wit, zwart of aardetinten. Dit kan je natuurlijk combineren met een trendkleur. Ook is het belangrijk dat de keuken mooi aansluit bij de rest van het interieur. Kortom, er is veel mogelijk. Maar welke elementen mogen er niet ontbreken bij een moderne keuken? Je leest het in deze blog!

Neutraal kleurenpallet

Zoals eerder genoemd zijn wit, zwart en aardetinten gebruikelijke kleuren voor een moderne keuken. Als je meer kleur en warmte in de keuken wilt, zou je kunnen kiezen voor trendkleuren zoals bordeauxrood, mosgroen of turquoise. Ook zou je kunnen kiezen voor bruintinten of grijs met een warme ondertoon.  Ook het gebruik van ton sur ton (kleur op kleur) wordt veelal toegepast om een strakke en moderne keuken te creëren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zandkleurige keuken met een dun werkblad er bovenop in dezelfde kleurtoon.

k

Ruime opzet

De moderne keuken moet ruimte uitstralen. Het is belangrijk dat er genoeg opbergruimte en beweegruimte is. Vaak wordt er gekozen voor een kookeiland, dit creëert meer ruimte en kan eventueel gebruikt worden als ontbijtbar. Indien de opbergruimte het toelaat worden voor het ruimtelijk gevoel de bovenkasten weg gelaten en bijvoorbeeld vervangen voor een plank met verlichting erin. Een andere mogelijkheid bij het merk Siematic en Next125 is je keuken op zwart metalen pootjes plaatsen in plaats van met plinten werken, hierdoor kijk je als het ware onder je keuken door wat ook een ruimtelijk effect geeft.

Minimalistische uitstraling

Zorg dat alle accessoires mooi aansluiten bij de rest van de keuken en kies niet voor veel verschillende kleuren en vormen. Je zou bijvoorbeeld wel kunnen kiezen voor paar grote opvallende decoratiestukken. De keuken moet namelijk rust uitstralen en een strak design hebben. Bij een moderne keuken is het vaak ‘less is more’. Bekijk bijvoorbeeld de moderne keukens van Keller. Keller heeft een uitgebreid assortiment aan materialen en kleuren. Hierdoor kan jij de keuken kiezen die bij jou past!

Strakke lijnen

In de moderne keuken wordt er gebruik gemaakt van strakke vormen en lijnen, in combinatie met subtiele greep of greeploos. Hierdoor krijgt de keuken een minimalistische uitstraling. Symmetrie is een belangrijk aspect in een minimalistische keuken, want: symmetrie brengt rust.

Kies de juiste materialen

In een moderne keuken is veel mogelijk.  Voor een keukenblad zijn een aantal populaire materialen zoals kunststof, composiet, keramiek, dekton of neolith van het merk Arte, Dekker of Silestone. Dit kan weer gecombineerd worden met keukenfronten van hoogglans, mat lak en hout(look). Hout en wit is een erg mooie combinatie, het hout zorgt namelijk voor een warme uitstraling. Kies bijvoorbeeld beton wanneer je een stoere look wilt.

k

Je eigen moderne keuken door Intermat

Bij Intermat kijken we graag mee hoe we jouw ideale moderne keuken kunnen vormgeven. Laat je inspireren door onze uitgebreide collectie van toonaangevende keukenmerken, zoals SieMatic, Next125, Schüller en Keller. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Onze adviseurs helpen je graag! Zie onderstaande contactgegevens.

Intermat Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100
alphen@intermat.nl 

Intermat Mijdrecht
0297 - 233 533
mijdrecht@intermat.nl

 


Recente blogitems

 • In de spotlight: Modern Black Marble
  31 januari 2023

  In de spotlight: Modern Black Marble

  De keuken is steeds vaker letterlijk en figuurlijk het hart van het huis. Toe aan een wat inspiratie...

  verder lezen
 • de nieuwste keukentrends voor 2023
  20 januari 2023

  de nieuwste keukentrends voor 2023

  De keuken is niet alleen meer een ruimte waarin wordt gekookt. De keuken is steeds vaker letterlijk ...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.