Het coronavirus & onze maatregelen Klik hier
Wat kenmerkt een industriële badkamer?Blogs
16 september 2022

Wat kenmerkt een industriële badkamer?

Gemiddelde leestijd 2 minuten

Een industriële badkamer is een tijdloos design. Gebaseerd op de fabrieksgebouwen en haar interieurs afkomstig uit de 19e en 20e eeuw heeft de industriële badkamer haar entree gemaakt in vele huizen. Ondanks dat de inspiratie voor de badkamer uit voorgaande eeuwen afkomstig is, is de stijl toch een echte trend. Een industriële badkamer wordt vaak omschreven als strak en stoer, maar wat kenmerkt deze badkamerstijl nu echt?

Hoe wordt een badkamer een industriële badkamer?

Tegels kunnen een grote impact hebben op de uitstraling van jouw badkamer. De betonlook badkamertegel is een kenmerkende tegel van een industriële badkamer. Deze tegel is in veel badkamers enorm geschikt, met de robuuste uitstraling van de tegel wordt het combineren met bijvoorbeeld zwarte accessoires zeer gemakkelijk.

De vorm van de tegel is ook geen toeval. Het gebruik maken van rechthoekige tegels is namelijk een bekend kenmerk van deze badkamerstijl. Rechthoekige vormen komen nog veel meer voor in onder andere: een stalen douchewand, vierkante kranen of een vierkante kom op de wastafel.

kenmerken industriële badkamer banner.jpg

Verschillende materialen van een industriële badkamer

In een industriële badkamer wordt voornamelijk gebruik gemaakt van, je raadt het al, industriële materialen. Deze ruwe industriële materialen bestaan voornamelijk uit beton, metaal en hout. Hout wordt vaak gebruikt in combinatie met een van de andere twee materialen. Het gebruik maken van robuuste elementen in combinatie met de kleur van hout zorgt voor een stoere maar wederzijds sfeervolle uitstraling.

Het beton wordt gebruikt bij het maken van de wasbakken en onder andere de badkamerwerkbladen. Staal kan weer veel gebruikt worden voor de deuren in de badkamer waaronder de douchedeur. Deze materialen komen vaak voor in de combinatie met hout, vaak in de vorm van een houten vloer.

De kleuren van een industriële badkamer

Deze industriële stijl wordt gekenmerkt met basic- en natuurlijke kleuren. Veel voorkomend zijn donkere kleuren, bijvoorbeeld: zwart, wit of grijs. Deze kleuren worden vaak in kleurcontrast gecombineerd met elkaar, denk hierbij aan een witte wastafel met een zwarte kraan. De kleuren in een industriële badkamer komen vaak in matte tinten voor . Door het gebruik maken van veel donkerere kleuren is het kiezen van accessoires ook een stuk makkelijker, zowel felle- als minder felle kleuren passen kunnen in de combinatie worden gebruikt.

interesse in een industriële badkamer?

Bent u benieuwd geworden naar alle mogelijkheden voor een industriële badkamer? U bent van harte welkom in onze vestigingen. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen en mailen.


Recente blogitems

 • Inspiratie voor je industriële badkamer
  06 september 2022

  Inspiratie voor je industriële badkamer

  Een van de grootste interieurtrends van de afgelopen tijd is de industriële stijl. De stijl kenmerkt...

  verder lezen
 • Trends in de industriële keuken
  19 augustus 2022

  Trends in de industriële keuken

  Er zijn onwijs veel keukenstijlen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een landelijke keuken, moderne ...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
#siteLanguage.callCTA_s#