Inspiratie voor je industriële badkamerBlogs
6 september 2022

Inspiratie voor je industriële badkamer

Gemiddelde leestijd 2 minuten

Een van de grootste interieurtrends van de afgelopen tijd is de industriële stijl. De stijl kenmerkt zich voornamelijk met het gebruik van stoere materialen, donkere kleuren en moderne details. De vorige blogs gingen over de industriële keuken, maar deze stijl is ook prachtig in de badkamer. In deze blog lees je meer over de industriële badkamer en geven wij je inspiratie! Benieuwd? Lees dan vooral verder!

Stoere en robuuste materialen

Kenmerkend voor de industriële badkamer zijn robuuste en stoere materialen, bijvoorbeeld beton. Dit is een materiaal dat vaak te zien is in de industriële badkamer. De robuuste uitstraling van beton past onwijs goed bij deze stijl. Ook wordt er vaak gebruikt gemaakt van onbewerkte materialen. Deze worden vaak gecombineerd met moderne vormen, zoals een vierkante design kraan. Verder is natuursteen ook een materiaal wat vaak te zien is in de industriële badkamer, bijvoorbeeld een waskom van natuursteen. Verder kun je een industriële sfeer creëren door een meubel in houtlook te nemen, of een grove houten plank op te hangen waar je handdoeken of andere spullen op kan opbergen. Een ronde of vierkante spiegel ‘omlijsten’ met een zwarte of rvs rand geeft de badkamer ook een extra stoer randje. Materiaal wat veel te zien is bij industriële badkamermeubels zijn: staal, hout en beton. Voor de afwerking zou je kunnen kiezen voor mat, dit geeft een stoere uitstraling.

badkamer

Badkamer tegels

De tegels zijn een belangrijk onderdeel van je badkamer. De tegels voor de vloer en wanden bepalen de sfeer in je badkamer. Daarom is het belangrijk dat je de tegel kiest die perfect aansluit op stijl van de badkamer. Wat natuurlijk handig en mooi meegenomen is, als de tegels makkelijk te onderhouden zijn. Verder zijn er tegels in alle soorten en maten. Voor de industriële stijl zou je voor robuuste en stoere tegels kunnen kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende tinten grijs, zwart, wit, beige of roestkleurige tegels. 

badkamer

Industriële accessoires

Kies accessoires in dezelfde kleuren als de rest van jouw badkamer. Zo creëer je rust en zorg je ervoor dat dezelfde sfeer door de gehele badkamer is. Ook zou je kunnen kiezen voor zwarte kranen, dit geeft een stoere uitstraling en past onwijs goed bij de industriële stijl. Tenslotte vergeet niet accessoires, zoals zeepdispenser, doucherek en wc accessoires in dezelfde industriële stijl te kiezen.

interesse in een industriële badkamer?

Bent u benieuwd geworden naar alle mogelijkheden voor een industriële badkamer? U bent van harte welkom in onze vestigingen. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen en mailen. Zie onderstaande contactgegevens.

Intermat Mijdrecht
0297 - 233 533
mijdrecht@intermat.nl

 


Recente blogitems

  • Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleur
    25 april 2024

    Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleur

    Een sage groen bad, een bordeaux rode wc of een zwarte wastafel? Gekleurd sanitair kennen de meesten...

    verder lezen
  • RVS in de keuken
    16 april 2024

    RVS in de keuken

    Bij het ontwerpen van een keuken draait alles om de keuze van materialen. Niet alleen bepalen ze de ...

    verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen