Het coronavirus & onze maatregelen Klik hier
Trends in de industriële keukenBlogs
19 augustus 2022

Trends in de industriële keuken

Gemiddelde leestijd 2 minuten

Er zijn onwijs veel keukenstijlen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een landelijke keuken, moderne keuken of design keuken. Een hele bekende en stoere die zeker niet aan dit rijtje mag ontbreken is de industriële keuken. Deze stijl zie je steeds vaker en is onwijs in opkomst. De afgelopen tijd zien we een aantal elementen die vaak terugkomen in de industriële keuken. In deze blog worden een aantal trends besproken van een industriële keuken. Benieuwd? Lees dan vooral verder!

Industriële keuken gecombineerd met hout

Hout is goed te combineren met de industriële look. Ruw massief hout past erg goed bij onafgewerkte, grove stenen wanden. Daarnaast is hout ook goed te combineren met beton, rvs en steen. Hout zorgt voor een warme sfeer in jouw industriële keuken.

keuken

Ruige details

De industriële keukenstijl kenmerkt zich vooral door het feit dat niet alles perfect afgewerkt lijkt. Er zijn veel grove materialen en ruwe randen, wat een stoere uitstraling geeft. De industriële keuken past bij een fabriekssfeer. 

keuken

Marmer

Authentiek materiaal past zeker goed bij een industriële keuken. Bijvoorbeeld marmer past erg goed bij de industriële look. Marmer geeft de keuken een chique en warme uitstraling.

keuken

Matzwarte accenten

Matzwarte accessoires en accenten zijn elementen wat de laatste tijd veel te zien is. Denk aan een matzwarte kraan of matzwarte handgrepen. Matzwart is onwijs goed te combineren met de ruige elementen zoals beton, steen en rvs.

keuken

Landelijke industriële keuken

Bij een industriële landelijke keuken, worden warme elementen gecombineerd met het stoere van de industriële stijl. Deze look is bijvoorbeeld te creëren door ruw, massief hout te combineren met zwarte metalen elementen. Het stoere van een industriële keuken en het warme van een landelijke keuken gaan perfect samen.  

keuken

Keukens zonder bovenkasten

In de industriële keuken zien we ook vaak keukens met houten planken en open stalen rekken. Op de planken zouden bijvoorbeeld plantjes of kookboeken kunnen staan. Dit geeft een warm en fris effect.

keller

interesse in een industriële keuken?

Bent u benieuwd geworden naar alle mogelijkheden voor een industriële keuken? U bent van harte welkom in onze vestigingen: Mijdrecht en Alphen aan de Rijn. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen en mailen. Zie onderstaande contactgegevens.

Intermat Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100
alphen@intermat.nl 

Intermat Mijdrecht
0297 - 233 533
mijdrecht@intermat.nl


Recente blogitems

 • Wat kenmerkt een industriële badkamer?
  16 september 2022

  Wat kenmerkt een industriële badkamer?

  Een industriële badkamer wordt vaak omschreven als strak en stoer, maar wat kenmerkt deze badkamerst...

  verder lezen
 • Inspiratie voor je industriële badkamer
  06 september 2022

  Inspiratie voor je industriële badkamer

  Een van de grootste interieurtrends van de afgelopen tijd is de industriële stijl. De stijl kenmerkt...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
#siteLanguage.callCTA_s#