Hoe creëer je een industriële keuken?Blogs
17 augustus 2022

Hoe creëer je een industriële keuken?

Gemiddelde leestijd 3 minuten
Keukentrends veranderen elk jaar. De industriële keuken is een trend die al een tijdje populair is en nog steeds erg geliefd bij veel huishoudens. Alhoewel sommigen misschien liever een traditioneel, landelijk of modern design hebben, kan de industriële keuken toch nog een optie voor je zijn. Deze keuken is namelijk onwijs goed te combineren met andere stijlen en past ook goed in elk interieur.

Soms kan het lastig zijn hoe je een industriële keuken gezellig kan maken en waar je moet beginnen. Vaak is het handig om een moodboard te maken voordat je begint. Verder kan je ook inspiratie op doen, op bijvoorbeeld Pinterest, onze blogs of binnenkijken bij. Bij Intermat kijken we graag mee hoe we jouw perfecte industriële keuken kunnen vormgeven. In deze blog lees je over hoe je een industriële keuken kan realiseren. Benieuwd? Lees dan vooral verder!

Creëer ruimte in je keuken

Een van de belangrijkste kenmerken van een industriële keuken, is de ruimte. De keuken is open en opgeruimd en geeft daardoor een ruimtelijke uitstraling. Probeer daarom de keuken netjes te houden en bijvoorbeeld niet te veel keukenapparatuur zoals een losse waterkoker, koffiezetapparaat, keukenmachine of Airfryer standaard op het werkblad te laten staan. Hier zijn tegenwoordig veel slimme opberg oplossingen voor om in een keukenontwerp te verwerken. Zorg ervoor dat de keuken niet een krappe uitstraling krijgt. Indien een keukenruimte niet zo groot is, is het aan te raden om bijvoorbeeld voor een hoek- of parallelopstelling te gaan in plaats van een eiland, omdat grote elementen in een wat kleinere ruimte juist averechts werken voor het ruimtelijk gevoel. 

Gebruik de juiste materialen

Het gebruik van de juiste materialen is erg belangrijk voor een industriële keuken. Maak bijvoorbeeld gebruik van hout of beton. Hout zorgt voor een warme uitstraling in je industriële keuken. Kies bijvoorbeeld robuuste en donkere elementen. Combineer dit vervolgens met warme houtsoorten. Hout en beton zijn vaak ook goed te combineren. Zorg ook dat de materialen die je uitkiest, goed terugkomen in de gehele keuken. Het is natuurlijk mooi als alles met elkaar matcht. Wil je liever geen hout? Dan zou je bijvoorbeeld voor een moderne industriële keuken kunnen gaan. Zorg dat je een goede balans vindt tussen deze twee verschillende stijlen, door strak, stoer en robuust te combineren. Naast hout en beton, kun je ook voor natuursteen, metaal of staal gaan. Kies bijvoorbeeld voor een betonnen werkblad.

keuken2

Kies de juiste kleuren

Een industriële keuken is vaak donker van kleur, bijvoorbeeld grijs of zwart. Maar dit is natuurlijk geen must. Indien de keukenruimte wat kleiner is of weinig tot geen daglicht heeft, is het een goede optie om juist met wat lichtere basiskleuren en een aantal donkere details zoals grepen, spoelbakken en kranen te werken, wanneer er te veel donkere kleuren worden gebruikt, kan de keuken kleiner lijken. Eventueel zou je een accentkleur kunnen toevoegen om de look helemaal af te maken. Kies bijvoorbeeld voor felgekleurde barkrukken. Ook zorgen planten en bloemen voor wat kleur in jouw keuken.

Kies voor eenvoud

Een industriële keuken is uniek, omdat het focust op eenvoud. Zichtbaar metselwerk is een toevoeging aan elk interieur. Het zorgt voor een moderne en een stedelijke uitstraling. Ook openrekken en planken passen bij een industriële look.

Industriële keuken bij Intermat

Bent u benieuwd geworden naar alle mogelijkheden voor een industriële keuken? U bent van harte welkom in onze vestigingen: Mijdrecht en Alphen aan de Rijn. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen en mailen. Zie onderstaande contactgegevens. 

Intermat Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100
alphen@intermat.nl 

Intermat Mijdrecht
0297 - 233 533
mijdrecht@intermat.nl

 

 


Recente blogitems

  • Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleur
    25 april 2024

    Voeg persoonlijke stijl toe aan jouw badkamer met kleur

    Een sage groen bad, een bordeaux rode wc of een zwarte wastafel? Gekleurd sanitair kennen de meesten...

    verder lezen
  • RVS in de keuken
    16 april 2024

    RVS in de keuken

    Bij het ontwerpen van een keuken draait alles om de keuze van materialen. Niet alleen bepalen ze de ...

    verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 

Intermat Alphen a/d Rijn

Hoorn 124
2404 HJ Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100

openingstijden alphen

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
vrijdag koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 17.00
zondaggesloten


 

volg ons

  • social-twitter
MAAK EEN AFSPRAAK

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

 Kom langs in één van onze showrooms en laat je inspireren!

Campagne image
afspraak maken