Badkamer met industriële look, nog steeds erg populair!Blogs
26 juni 2022

Badkamer met industriële look, nog steeds erg populair!

Gemiddelde leestijd 2 minuten

De industriële badkamer is een trend die een aantal jaar geleden uitgegroeid is tot een veel terugkomende stijl in veel huishoudens. Deze stijl is gebaseerd op de 19e en 20e -eeuwse fabrieksgebouwen en interieurs. Wij zien dit vooral terug in de donkere kleuren en robuuste elementen. Hierdoor krijgt jouw badkamer een krachtige en stoere uitstraling. Is een industriële badkamer iets voor jou en ben je benieuwd naar de oorsprong en de typerende elementen? Lees dan vooral verder! En kom meer te weten over de industriële stijl in de badkamer!

oorsprong industriële badkamer

De industriële stijl is rond de 19e en 20ste eeuw ontstaan en is over komen waaien uit Amerika. Een tijdje geleden hadden ze een tekort aan woningen, maar juist een overschot aan fabrieken en bedrijfsgebouwen. Hierdoor is men deze gebouwen gaan gebruiken voor woonruimte. De donkere en robuuste elementen werd behouden in het interieur, waardoor de industriële stijl ontstond.

typerende elementen voor een industriële stijl

Elk interieur heeft weer zijn eigen typerende elementen, zoals de Scandinavische stijl die zich richt op natuurlijke en lichte elementen. De industriële stijl is daarentegen weer compleet anders, deze typeert zich door het gebruik van donkere, robuuste en ruwe elementen. Er zijn een aantal materialen die goed passen bij een industriële stijl in je badkamer, zoals metaal, beton en hout. Dit kan je natuurlijk laten terugkomen in bijvoorbeeld badkamermeubels of tegels. Bekijk bijvoorbeeld de industriële wastafelkranen van hansgrohe en de meubels van Detremmerie. Het merk Douglas & Jones is een toonaangevend merk in de tegelbranche, die unieke collecties hebben met industriëleelementen. Verder kunnen robuuste en donkere elementen gecombineerd worden met wat lichtere elementen, zodat je alsnog een warme uitstraling hebt in je badkamer. Hiervoor kan hout toegepast worden, dit geeft een warme uitstraling. Bekijk bijvoorbeeld de LoooX Wood collectie, voor alle mogelijkheden met hout in de badkamer. Kleuren die je vaak ziet terugkomen in een industriële badkamer zijn: antraciet, grijs of zwart.

industrieel moderne badkamer.jpg

Intermat heeft een groot assortiment aan producten, zodat jij de mogelijkheid hebt om jouw badkamer naar wens vorm te geven. Laat je vooral inspireren door onze collectie en wij zijn er om advies te geven. Wilt u meer informatie? Lees dan meer over industriële badkamers en ontdek jouw stijl.

interesse in een industriële badkamer?

Bent u benieuwd geworden naar alle mogelijkheden voor een industriële badkamer? U bent van harte welkom in onze vestigen: Mijdrecht en Alphen aan de Rijn. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen en mailen. Zie onderstaande contactgevens.

Intermat Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100
alphen@intermat.nl 

Intermat Mijdrecht
0297 - 233 533
mijdrecht@intermat.nl


Recente blogitems

  • RVS in de keuken
    16 april 2024

    RVS in de keuken

    Bij het ontwerpen van een keuken draait alles om de keuze van materialen. Niet alleen bepalen ze de ...

    verder lezen
  • kom nooit meer voor verrassingen te staan met de slimme apparaten van Siemens met Home Connect
    08 maart 2024

    kom nooit meer voor verrassingen te staan met de slimme apparaten van Siemens met Home Connect

    Ken je het gevoel dat je wilt beginnen met koken, en ontdekt dat de ingrediënten in de koelkast over...

    verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen