Zelf gezien: de nieuwste trends bij Venis-tegelsBlogs
2 april 2019

Zelf gezien: de nieuwste trends bij Venis-tegels

Gemiddelde leestijd 2 minuten

Tegelfabrikant Venis ontwerpt niet alleen stijlvolle keramische tegels die duurzaam zijn in gebruik, maar doet dit ook op milieuvriendelijke wijze. Intermat badkamer ontwerper/adviseur Jolanda Schuit mocht een kijkje achter de schermen nemen bij het productieproces. En zag meteen de nieuwste trends op tegelgebied!

Internationale vakkennis Intermat

Omdat we als Intermat op de hoogte willen blijven van nieuwe trends en de merken die we aanbieden echt willen kennen, gaan onze adviseurs met regelmaat op bezoek bij producenten. Badkamer ontwerper/adviseur Jolanda Schuit nam een kijkje bij Porcelanosa, de producent van tegelmerk Venis in het Spaanse Valencia.

Trends in tegels

Jolanda vertelt: “Ik heb bij Venis echt prachtige dingen gezien. Wat eruit sprong waren het visgraatmotief, de nieuwe houtlook tegels, de leuke accent-tegels met reliëf en de voortzetting van de marmer-, natuursteen- en betontrend in lichte, grijze en donkere kleuren.”

Stijleffect met visgraatmotief

Het visgraatmotief is en blijft modern en klassiek tegelijk. Jolanda: “Die schuine manier van planken leggen, geeft altijd een bijzonder stijleffect. In de badkamer is het visgraatmotief trouwens ook heel mooi. Opvallende accenten met reliëf tegels maken helemaal het verschil.”

Keramische tegels met houtlook

De natuurlijke trends zetten door. Daarom is Venis verder gegaan met het ontwikkelen van de techniek van de houtlook bij keramische tegels. Jolanda: “De tegels die eruit zien als geschaafde houten planken zijn echt prachtig. Door de warme kleuren en het matte effect in de bovenlaag, zijn ze niet meer van echt hout te onderscheiden. Wat daarbij opvalt is dat het lijkt alsof je een houtnerf voelt. De tegel straalt de sfeer van een houten plank uit.”

De trend van natuursteen

Ook de trend van natuursteen blijft doorzetten. Tegelmerk Venis heeft deze opgepakt door de series in Stone style en Marble style te verfijnen. Jolanda: “Venis heeft meerdere tinten ontworpen. Hele mooie lichte, grijze en donkere keramische tegels. Net als bij de Concrete Style zitten deze series erg goed in elkaar.”

Venis: duurzaam en milieuvriendelijk

Venis heeft de filosofie dat keramische tegels duurzaam moeten zijn, lang meegaan en dat het productieproces milieuvriendelijk moet verlopen. Jolanda mocht tijdens haar bezoek ook de fabriek in en zag met eigen ogen de technieken van het bakken van de tegels, de oven van 1200 graden die nooit uitgaat, het geautomatiseerde proces in het magazijn en de maatregelen die de fabrikant heeft genomen om het milieu te sparen. “De fabriek is brandschoon. Al het stof dat tijdens de productie vrijkomt, wordt opgezogen in filters, zodat ook de lucht naar buiten schoon is.” Daarnaast heeft Venis de afgelopen jaren onder andere haar CO2-uitstoot flink weten te beperken en de warmte die vrijkomt bij de productie van de tegels, wordt op andere plekken in de fabriek hergebruikt. Jolanda: “Venis is een mooi merk. Stijlvol, duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd.”

Meer zien van dit bijzondere merk? Bekijk onze pagina over Venis of kom naar onze showroom. We vertellen u graag meer.

 

intermat--venisfabriek.jpg


Recente blogitems

  • RVS in de keuken
    16 april 2024

    RVS in de keuken

    Bij het ontwerpen van een keuken draait alles om de keuze van materialen. Niet alleen bepalen ze de ...

    verder lezen
  • kom nooit meer voor verrassingen te staan met de slimme apparaten van Siemens met Home Connect
    08 maart 2024

    kom nooit meer voor verrassingen te staan met de slimme apparaten van Siemens met Home Connect

    Ken je het gevoel dat je wilt beginnen met koken, en ontdekt dat de ingrediënten in de koelkast over...

    verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen