terug naar Blogs
6 mei 2019

Tips: zo creëer je meer ruimte in een kleine keuken

Gemiddelde leestijd 3 minuten

intermat--blog--kleine-keuken-1_1583243850.png

Heb je een kleine keuken, dan is het van belang om de ruimte efficiënt te benutten. Je wil niet alleen je spullen kwijt kunnen, genoeg werkruimte hebben en voldoende loopruimte overhouden. Je wil ook dat de keuken een fijne plek in huis is. Door de ruimte slim te gebruiken, creëer je een keuken met een rustige uitstraling en alle gemakken die jij nodig hebt om lekker te koken en te leven. Klein, maar fijn!

De basis voor visueel ruimtelijk effect

Hoe rustiger de keuken eruit ziet, hoe groter hij oogt. Veel verschillende kleuren en losse dingen maken de ruimte onrustig. Kies bij een kleine keuken daarom voor keukenkasten in een zachte, lichte kleur. En gebruik dat ook voor de muren. Met greeploze kastjes steekt er niks uit en wordt het zicht niet belemmerd door handgrepen. Probeer ook het aanrecht zo leeg mogelijk te houden en werk apparatuur weg in de kasten. 

Slimme keukenkastjes

Je moet natuurlijk wel je spullen kwijt kunnen. Hoe meer kastruimte, hoe beter eigenlijk. Gelukkig bestaan er tegenwoordig een hoop slimme kasten die zelfs de kleinste en lastigste plekken benutten. Zoals een draaiplateau in een hoekkast. Zo kun je altijd goed bij je spullen. 

Heb je nog een smalle ruimte over? Maak dan gebruik van een verticale kast, ook wel apothekerskast genoemd. Met een dubbele bestekla heb je twee keer zoveel plek en ligt niet al het bestek door elkaar. En in plaats van een plint kun je een brede, ondiepe la monteren, voor snijplanken, rollen bakpapier en andere platte voorwerpen.

intermat--blog--kleine-keuken-5-afzuigsysteem_1583243894.png

Apparatuur in een kleine keuken

Hoe meer apparatuur in de kasten is verwerkt, hoe rustiger de oogopslag van de keuken. In een kleine keuken bespaar je ruimte door apparaten te gebruiken die meerdere functies herbergen. Tegenwoordig zijn er zelfs ovens die de stoom, hete lucht en magnetronfunctie in één hebben. En heb je geen afzuigkap meer nodig dankzij een afzuigsysteem in de kookplaat.

Probeer losse apparaten, zoals je waterkoker, juicer, koffiezetapparaat en mixer zoveel mogelijk op te bergen in kastjes waar je ze ook weer makkelijk uit kunt pakken. Hoe leger je aanrecht, hoe ordelijker het voelt.

Vuilnisbakvrije keukenvloer

Bij weinig loopruimte staat een vuilnisbak al snel in de weg. Je kunt de vloer vrijhouden door een la in te richten met vuilnisbakjes. Als je meerdere bakjes plaats, kun je bovendien heel gemakkelijk je afval scheiden. Eentje voor PMD (plastic en lege drankpakken), één voor GFT (etensresten), één voor oud papier en één voor restafval. 

intermat--blog--kleine-keuken-23-planken_1583243931.png

Nog meer opbergruimte in de keuken

Heb je aan de ruimte in jouw huidige keukenkastjes niet genoeg? Maak dan gebruik van de hoogte en diepte van de keuken. Laat keukenkasten doorlopen tot aan het plafond. Hang planken aan de muur. En voor borden bestaan handige ophangrekken. 

Kijk ook eens goed naar de binnenkant van de kastjes. Vaak blijft daar een hoop ruimte onbenut. Hang aan de binnenkant van de deur stangen voor bijvoorbeeld pannendeksels of rekjes voor potjes kruiden, rollen vuilniszak, kookboeken of schoonmaakflessen.


Heb je een kleine ruimte, maar wil je een optimale keuken? Wij adviseren je graag over welk ontwerp keuken het meest efficiënt is in jouw woning.


Recente blogitems

 • Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek
  20 september 2023

  Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek

  Op zoek naar een nieuwe vloer voor jouw woning? Waarschijnlijk denk je dan al snel aan die mooie vis...

  verder lezen
 • Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens
  29 juni 2023

  Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens

  Het keukenblad is het meest gebruikte onderdeel van de keuken, waardoor de keuze voor je keukenblad ...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

2000 m2 showroom

Met onze showroom van ruim 2000 vierkante meter, valt er uiteraard veel te ontdekken. De diverse leefwerelden zijn op logische wijze ingedeeld. Iedere leefwereld heeft zo zijn eigen sferen, geuren en kleuren. Iedere stijl is uniek. Voor ieder wat wils. 

Neem alvast een digitale rondleiding door onze showroom!

Uniek in Nederland

Wat maakt Intermat Mijdrecht nu zo uniek ten opzichte van alle andere showrooms in Nederland? Naast het enorme oppervlak van 2000 vierkante meter showroom, beschikt Intermat ook over het Mosa Experience Centre. Hier wordt de meest prachtige tegelcollectie tentoongesteld, welke u als bezoeker kunt ontdekken. Daarnaast heeft Intermat als 1 van de weinigen een Bulthaup Showroom. Deze schitterende b1 en b3 keukens zijn dan ook zo opgesteld dat je de keuken daadwerkelijk kunt ervaren. 

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid is voor ons belangrijk. Heb je opmerkingen, tips of andere ideeën voor of over Intermat? Laat ons dit weten via de contactpagina

Verbouwtips

Tijdens het verbouwen wil je uiteraard zo min mogelijk last hebben van de "rompslomp" er om heen. Intermat is dan ook de juiste aangewezen partner om verbouwers zo veel mogelijk te ontzorgen. Hierdoor zul je de verbouwing niet als een vervelende, maar juist als een inspirerende ervaring beleven. Doordat Intermat met veel professionals werkt, verlopen nieuw -en verbouwprojecten soepel.

Uiteraard kun je zelf ook altijd de juiste maatregelen treffen om het bouwproject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ben je benieuwd hoe? Neem contact met ons op via 0297 - 233 533 of kijk op onze contactpagina.

Onderhoud en montage

Uiteraard gaan wij er van uit dat de montage op de juiste manier wordt uitgevoerd. Desondanks kan er wel eens wat voorvallen waarbij je de hulp van Intermat wilt inschakelen. En Intermat zou Intermat niet zijn, als zij daar niet de beste service in aanbiedt. Zelfs jaren na plaatsing van je keuken, badkamer of tegels staat Intermat voor u klaar om te ondersteunen waar nodig. 

Heb je vragen over je reeds opgeleverde keuken, badkamer of geplaatste tegels? Neem contact met ons op!

contact opnemen

 

Oplevering

De oplevering van uw keuken, badkamer of tegels wordt uiteraard tot in de puntjes verzorgd door Intermat. 

Ontwerp en advies

In de afgelopen jaren heeft Intermat zich veel ontwikkeld. Niet alleen in producten, maar ook in adviezen. Standaard oplossingen zijn er natuurlijk altijd. De kracht bij Intermat is juist dat er wordt geluisterd naar de individuele wensen. Deze wensen worden, samen met jou, vertaald naar een passend ontwerp. Welk in ieder interieur tot zijn recht komt.      

Van idee tot uitwerking

Voor zowel grote als kleine veranderingen in uw huis kunt u bij Intermat terecht. Advies in alle vormen en maten worden aangeboden. De medewerkers bij Intermat weten door jarenlange ervaring u het beste advies te geven, wat passend is bij jouw wensen. Aan de hand van onder andere moodboards, plattegronden, 3D-impressies en tekeningen worden jouw ideeën vormgegeven tot het definitieve ontwerp. En uiteraard biedt Intermat volledige ondersteuning bij de realisatie van jouw keuken, badkamer of het plaatsen van jouw tegels.

Bezorgservice

Intermat werkt met chauffeurs. Hierdoor zijn wij in de mogelijkheid om je bestelde producten / ontwerpen te bezorgen! Informeer naar de mogelijkheden via onze contactpagina.

Terugbelservice

Wil je graag dat Intermat contact met je opneemt? Bij Intermat is het mogelijk om een terugbelverzoek in te dienen. Intermat neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Hoe je dit kunt aanvragen? Ga naar de Terugbelservice pagina

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 

Intermat Alphen a/d Rijn

Hoorn 124
2404 HJ Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100

openingstijden alphen

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
vrijdag koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 17.00
zondaggesloten


 

volg ons

 • social-twitter
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen