terug naar Blogs
30 juli 2018

Bespaar met deze tips voor jouw duurzame keuken

Gemiddelde leestijd 2 minuten

Een groot deel van ons leven speelt zich af in de keuken. Hier koken we, nemen we de dag door, eten we samen...De keuken is het hart van een huis. Waar mensen leven wordt gebruik gemaakt van energie. En ja...vooral de keuken is een bron van kansen voor verduurzaming. Vaak kan je met een simpele handeling het milieu, en jouw eigen portemonnee, een handje helpen. Dus...gebruik deze handige tips en sla een mooie duurzame slag.

Tip 1) Houd de koelkast koud

De koelkast is er om jouw voedsel lekker koud te houden. Daar gebruikt hij energie voor. Maar wist je dat de koelkast zelf ook graag koud blijft? Wanneer we de koelkast in de volle zon plaatsen warmt hij op. Logischerwijs kost het dan flink meer energie om koud te blijven. Door de koelkast op een donkere plek te plaatsen zet je al een eerste goede, duurzame, stap.

Tip 2) Hergebruik water

Een pannetje op het vuur voor de gekookte eieren, een volle waterkoker voor een kopje thee...ons dagelijks watergebruik in de keuken is flink. Gelukkig kunnen we dit gemakkelijk reduceren door water te hergebruiken. Dat klinkt misschien raar, maar die volle waterkoker gaat vaak niet helemaal op aan kopjes thee. Gebruik het overgebleven water voor het koken van de eieren. En een sopje voor de keukenkastjes kan ook gebruikt worden om de gootsteen eens goed door te spoelen. Hergebruik van water kan natuurlijk niet altijd, maar met een beetje creativiteit kom je heel ver.

Tip 3) Bespaar water

Wist je dat je 20 liter water per minuut verliest als de kraan onnodig doorloopt? Probeer zo min mogelijk water te verspillen door de kraan, tussen de bedrijven door, dicht te draaien. Daarnaast kan je kiezen voor een waterbesparende kraan. Daarmee boet je niet in op druk en kwaliteit en verbruik je, onbewust, een stuk minder water.

Tip 4)  Vul de vaatwasser

De vaatwasser is één van de grootste energiegebruikers in een huishouden. Afhankelijk van het type vaatwasser en hoe oud deze is, verbruikt het maar liefst 1,7 kWh per wasbeurt. Dat komt neer op (ongeveer) €0,38 per keer. Goede reden om de vaatwasser eerst helemaal te vullen voordat je het gebruikt.

Tip 5) Kies energiezuinige apparaten

Met energiezuinige apparaten kan je flink wat energie besparen. Denk bijvoorbeeld aan een energiezuinige vaatwasser. Wist je dat in een huishouden de vaatwasser zo’n 7% van het jaarlijkse stroomverbuik opeist? Met een energiezuinige vaatwasser kan je dit verlagen naar gemiddeld 4%. Een vaatwasser met energielabel A+++ is het zuinigst. Dus als je toe bent aan een nieuw exemplaar kan je met dit type een duurzame stap maken.

Is het tijd om jouw keuken een verduurzamingsslag te geven? Kom gerust eens bij ons langs! Onze specialisten helpen je graag »

 


Recente blogitems

 • Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek
  20 september 2023

  Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek

  Op zoek naar een nieuwe vloer voor jouw woning? Waarschijnlijk denk je dan al snel aan die mooie vis...

  verder lezen
 • Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens
  29 juni 2023

  Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens

  Het keukenblad is het meest gebruikte onderdeel van de keuken, waardoor de keuze voor je keukenblad ...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

2000 m2 showroom

Met onze showroom van ruim 2000 vierkante meter, valt er uiteraard veel te ontdekken. De diverse leefwerelden zijn op logische wijze ingedeeld. Iedere leefwereld heeft zo zijn eigen sferen, geuren en kleuren. Iedere stijl is uniek. Voor ieder wat wils. 

Neem alvast een digitale rondleiding door onze showroom!

Uniek in Nederland

Wat maakt Intermat Mijdrecht nu zo uniek ten opzichte van alle andere showrooms in Nederland? Naast het enorme oppervlak van 2000 vierkante meter showroom, beschikt Intermat ook over het Mosa Experience Centre. Hier wordt de meest prachtige tegelcollectie tentoongesteld, welke u als bezoeker kunt ontdekken. Daarnaast heeft Intermat als 1 van de weinigen een Bulthaup Showroom. Deze schitterende b1 en b3 keukens zijn dan ook zo opgesteld dat je de keuken daadwerkelijk kunt ervaren. 

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid is voor ons belangrijk. Heb je opmerkingen, tips of andere ideeën voor of over Intermat? Laat ons dit weten via de contactpagina

Verbouwtips

Tijdens het verbouwen wil je uiteraard zo min mogelijk last hebben van de "rompslomp" er om heen. Intermat is dan ook de juiste aangewezen partner om verbouwers zo veel mogelijk te ontzorgen. Hierdoor zul je de verbouwing niet als een vervelende, maar juist als een inspirerende ervaring beleven. Doordat Intermat met veel professionals werkt, verlopen nieuw -en verbouwprojecten soepel.

Uiteraard kun je zelf ook altijd de juiste maatregelen treffen om het bouwproject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ben je benieuwd hoe? Neem contact met ons op via 0297 - 233 533 of kijk op onze contactpagina.

Onderhoud en montage

Uiteraard gaan wij er van uit dat de montage op de juiste manier wordt uitgevoerd. Desondanks kan er wel eens wat voorvallen waarbij je de hulp van Intermat wilt inschakelen. En Intermat zou Intermat niet zijn, als zij daar niet de beste service in aanbiedt. Zelfs jaren na plaatsing van je keuken, badkamer of tegels staat Intermat voor u klaar om te ondersteunen waar nodig. 

Heb je vragen over je reeds opgeleverde keuken, badkamer of geplaatste tegels? Neem contact met ons op!

contact opnemen

 

Oplevering

De oplevering van uw keuken, badkamer of tegels wordt uiteraard tot in de puntjes verzorgd door Intermat. 

Ontwerp en advies

In de afgelopen jaren heeft Intermat zich veel ontwikkeld. Niet alleen in producten, maar ook in adviezen. Standaard oplossingen zijn er natuurlijk altijd. De kracht bij Intermat is juist dat er wordt geluisterd naar de individuele wensen. Deze wensen worden, samen met jou, vertaald naar een passend ontwerp. Welk in ieder interieur tot zijn recht komt.      

Van idee tot uitwerking

Voor zowel grote als kleine veranderingen in uw huis kunt u bij Intermat terecht. Advies in alle vormen en maten worden aangeboden. De medewerkers bij Intermat weten door jarenlange ervaring u het beste advies te geven, wat passend is bij jouw wensen. Aan de hand van onder andere moodboards, plattegronden, 3D-impressies en tekeningen worden jouw ideeën vormgegeven tot het definitieve ontwerp. En uiteraard biedt Intermat volledige ondersteuning bij de realisatie van jouw keuken, badkamer of het plaatsen van jouw tegels.

Bezorgservice

Intermat werkt met chauffeurs. Hierdoor zijn wij in de mogelijkheid om je bestelde producten / ontwerpen te bezorgen! Informeer naar de mogelijkheden via onze contactpagina.

Terugbelservice

Wil je graag dat Intermat contact met je opneemt? Bij Intermat is het mogelijk om een terugbelverzoek in te dienen. Intermat neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Hoe je dit kunt aanvragen? Ga naar de Terugbelservice pagina

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 

Intermat Alphen a/d Rijn

Hoorn 124
2404 HJ Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100

openingstijden alphen

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
vrijdag koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 17.00
zondaggesloten


 

volg ons

 • social-twitter
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen