terug naar Blogs
1 mei 2018

Milan Design Week: Het verslag van alle nieuwe stijlen

Gemiddelde leestijd 3 minuten

De Milan Design Week is dé week die wij natuurlijk niet overslaan. De hele stad is een week lang omgetoverd tot design-stad van Europa. Designers van over de hele wereld zijn aanwezig om de nieuwste trends tentoon te stellen. Wat wij daar allemaal zagen? We nemen je graag mee op onze reis!

Positieve designs

We starten onze reis in de beurshallen, net buiten Milaan. Het is duidelijk dat bij de italiaanse keukenfabrikanten een positief gevoel heerst. Ze durven weer risico te nemen met ontwerpen en passen rijke materialen toe. Steen in het algemeen, en marmer in het bijzonder, wordt veel gebruikt. Niet alleen op werkbladen, maar ook op de fronten. We zien veel gebruik van bruine en zwarte houtvlakken. En heel bijzonder zijn de regalen met open karakter waarin veel planten worden toegepast. 

Naast keukenfabrikanten speelden de leveranciers van keukenapparatuur een prominente rol. Siemens, Neff, Bosch en Gaggenau vormden namens BSH een gezamenlijke stand. Grappig om te zien dat deze merken zich graag aansluiten bij het succes van Bora omtrent de werkbladafzuiging. Dit kwam bij veel merken terug. 

De ster van de dag...NEXT125

De ster van de beurs was echter geen italiaan, maar Next125 met een prachtige introductie van hun nieuwe programma voor 2018 en 2019. Next125 heeft een nieuwe collectie bestaande uit fronten vervaardigd uit Fenix en Keramiek in verschillende designs en luxe interieurs. De combinatie met de nieuwe kleur Onxyzwart geeft Next125 een zeer luxe uitstraling. Tenslotte heeft Next125 de ideale balans gevonden in het traditionele greeploos en push-to-open met een Single Line greeploos systeem. De bovenlijst heeft een greeplijst waardoor het blad als het ware zweeft boven de kasten. De onderkant heeft een push-to-open uitvoering waardoor het direct aansluit op de bovenzijde.

Tenslotte introduceert Next125 ook een collectie buffetkasten die uitgevoerd zijn in dezelfde fronten als de keukens, oftewel een perfecte manier om het design van de keuken door te trekken in de woonkamer.

SieMatic Milano 2018

Tijdens onze trip in Milaan mocht een bezoek aan Siematic niet ontbreken! Want ook zij hadden Milaan uitgekozen om iets nieuws te introduceren. SieMatic is de laatste tijd met zijn designers op zoek gegaan naar een nieuw greeploos systeem. Als ontdekker van de greeploze keuken heeft SieMatic een naam hoog te houden, dus was iedereen in Milaan nieuwsgierig naar wat zij zouden brengen. 
Tijdloos, elegant en luxe;
dat zijn de kernwoorden van het nieuwe SieMatic S2X. Met een elegant ontwerp heeft SieMatic de greeploos onder 45 graden geplaatst. Met de toevoeging van ledverlichting en een halfronde greep op de deur heeft SieMatic een nieuwe trend gezet. Door dit ontwerp zweeft het werkblad als het ware boven de kasten. Dit geeft een prachtige luxe uitstraling.

Naast deze revolutie op het greeploze design heeft SieMatic ook een nieuwe trend gezet met het ontwerp van glaskasten. Het bestaande floating system is omgezet in de glaskasten en daardoor vormt het zwevende karakter van de glasplaten in combinatie met luxe achterwanden van fineer in de kast een zeer elegant geheel.

Kom inspiratie opdoen!

Na een aantal dagen zijn we totaal geïnspireerd huiswaarts gekeerd. Deze inspiratie kunnen we mooi doorvoeren in ons assortiment! Wil jij ook inspiratie opdoen? Maak een afspraak of kom gerust eens langs in onze showroom!


Recente blogitems

 • Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek
  20 september 2023

  Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek

  Op zoek naar een nieuwe vloer voor jouw woning? Waarschijnlijk denk je dan al snel aan die mooie vis...

  verder lezen
 • Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens
  29 juni 2023

  Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens

  Het keukenblad is het meest gebruikte onderdeel van de keuken, waardoor de keuze voor je keukenblad ...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

2000 m2 showroom

Met onze showroom van ruim 2000 vierkante meter, valt er uiteraard veel te ontdekken. De diverse leefwerelden zijn op logische wijze ingedeeld. Iedere leefwereld heeft zo zijn eigen sferen, geuren en kleuren. Iedere stijl is uniek. Voor ieder wat wils. 

Neem alvast een digitale rondleiding door onze showroom!

Uniek in Nederland

Wat maakt Intermat Mijdrecht nu zo uniek ten opzichte van alle andere showrooms in Nederland? Naast het enorme oppervlak van 2000 vierkante meter showroom, beschikt Intermat ook over het Mosa Experience Centre. Hier wordt de meest prachtige tegelcollectie tentoongesteld, welke u als bezoeker kunt ontdekken. Daarnaast heeft Intermat als 1 van de weinigen een Bulthaup Showroom. Deze schitterende b1 en b3 keukens zijn dan ook zo opgesteld dat je de keuken daadwerkelijk kunt ervaren. 

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid is voor ons belangrijk. Heb je opmerkingen, tips of andere ideeën voor of over Intermat? Laat ons dit weten via de contactpagina

Verbouwtips

Tijdens het verbouwen wil je uiteraard zo min mogelijk last hebben van de "rompslomp" er om heen. Intermat is dan ook de juiste aangewezen partner om verbouwers zo veel mogelijk te ontzorgen. Hierdoor zul je de verbouwing niet als een vervelende, maar juist als een inspirerende ervaring beleven. Doordat Intermat met veel professionals werkt, verlopen nieuw -en verbouwprojecten soepel.

Uiteraard kun je zelf ook altijd de juiste maatregelen treffen om het bouwproject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ben je benieuwd hoe? Neem contact met ons op via 0297 - 233 533 of kijk op onze contactpagina.

Onderhoud en montage

Uiteraard gaan wij er van uit dat de montage op de juiste manier wordt uitgevoerd. Desondanks kan er wel eens wat voorvallen waarbij je de hulp van Intermat wilt inschakelen. En Intermat zou Intermat niet zijn, als zij daar niet de beste service in aanbiedt. Zelfs jaren na plaatsing van je keuken, badkamer of tegels staat Intermat voor u klaar om te ondersteunen waar nodig. 

Heb je vragen over je reeds opgeleverde keuken, badkamer of geplaatste tegels? Neem contact met ons op!

contact opnemen

 

Oplevering

De oplevering van uw keuken, badkamer of tegels wordt uiteraard tot in de puntjes verzorgd door Intermat. 

Ontwerp en advies

In de afgelopen jaren heeft Intermat zich veel ontwikkeld. Niet alleen in producten, maar ook in adviezen. Standaard oplossingen zijn er natuurlijk altijd. De kracht bij Intermat is juist dat er wordt geluisterd naar de individuele wensen. Deze wensen worden, samen met jou, vertaald naar een passend ontwerp. Welk in ieder interieur tot zijn recht komt.      

Van idee tot uitwerking

Voor zowel grote als kleine veranderingen in uw huis kunt u bij Intermat terecht. Advies in alle vormen en maten worden aangeboden. De medewerkers bij Intermat weten door jarenlange ervaring u het beste advies te geven, wat passend is bij jouw wensen. Aan de hand van onder andere moodboards, plattegronden, 3D-impressies en tekeningen worden jouw ideeën vormgegeven tot het definitieve ontwerp. En uiteraard biedt Intermat volledige ondersteuning bij de realisatie van jouw keuken, badkamer of het plaatsen van jouw tegels.

Bezorgservice

Intermat werkt met chauffeurs. Hierdoor zijn wij in de mogelijkheid om je bestelde producten / ontwerpen te bezorgen! Informeer naar de mogelijkheden via onze contactpagina.

Terugbelservice

Wil je graag dat Intermat contact met je opneemt? Bij Intermat is het mogelijk om een terugbelverzoek in te dienen. Intermat neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Hoe je dit kunt aanvragen? Ga naar de Terugbelservice pagina

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 

Intermat Alphen a/d Rijn

Hoorn 124
2404 HJ Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100

openingstijden alphen

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
vrijdag koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 17.00
zondaggesloten


 

volg ons

 • social-twitter
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen