Zo creëer je de perfecte Scandinavische keuken!Blogs
11 augustus 2020

Zo creëer je de perfecte Scandinavische keuken!

Gemiddelde leestijd 2 minuten
 

Wit, licht, hout, eenvoudig en pastelkleuren. Een aantal begrippen waar Scandinavische keukens mee worden geassoccieerd. Deze keukentrend is tijdloos en valt bij velen in de smaak. Door het eenvoudige doch stijlvolle karakter past het bij vrijwel elke huisinrichting. Benieuwd naar de oorsprong, kleuren en materialen van een Scandinavische keuken? Lees dan vooral verder!


Oorsprong Scandinavische keuken

Het Scandinavisch design komt van oorsprong uit de jaren ‘30. Een stijl waar ruimte, licht en minimalistisch design samen komen. De reden voor het ontstaan van deze stijl is te vinden in het feit dat het Noorden lange periodes zonder (of met weinig) licht kent. Combineer dat met het feit dat er tijdens de oorlog een gebrek was aan materialen en táda, de Scandinavische keuken. De typische design kenmerken zijn dus ook af te leiden uit deze twee pilaren voor het ontstaan van deze trend. Denk aan smalle poten, afwezigheid van uitgesproken accessoires, en dun plaatmateriaal gemaakt van natuurlijke materialen.


Kleuren en materialen

Door het combineren van de typisch Scandinavische kenmerken kunt u ook zelf een prachtige Scandinavische keuken samenstellen. Een typerend design heeft vaak een uitgesproken focus op witte elementen in combinatie met hout. Bijvoorbeeld witte keukenkastjes en keukenapperatuur met een houten keukenblad. Mocht uw eettafel dicht bij de keuken staan, maakt het het plaatje natuurlijk helemaal af als u deze ook in de stijl betrekt. Zolang u de focus bewaart op natuurtinten kan er vrij weinig mis gaan en wordt uw kook-/eetgedeelte van het huis een oase van rust. 

schermafbeelding 2020-08-11 om 16.37.51.png

Wit voert qua kleur de boventoon, maar deze stijl is perfect te combineren met pasteltinten. Denk aan oud-roze, lichtlbauw of surfgroen. Zelfs zwart of donkergrijs is mogelijk. Deze kleuren worden vaak gebruikt als contrastelement. Het geheel kunt u afstijlen met accessoires van natuurlijke elementen, zoals leer, textiel en hout. 

schermafbeelding 2020-08-11 om 16.38.05.png

Uw Scandinavische keuken

Naast dat bovengenoemde elementen de basis vormen voor een Scandinavisch keukendesign, kunt u de keuken natuurlijk door middel van accessoires of afwerkingen volledig aanpassen naar uw eigen smaak. Hierbij kunt u denken aan elementen in de keuken die passen bij uw woonkamer, eetkamer of andere prominente ruimtes in uw huis. Ook zijn verschillende materiaalsoorten een goede optie om uw keuken aan te passen naar uw leefsituatie, bijvoorbeeld bepaalde type handgrepen en keukenblad.


Benieuwd geworden?

Bent u benieuwd geworden naar de opties voor een Scandinavische keuken? U bent van harte welkom in een van onze beide Intermat vestigingen; Mijdrecht en Alphen aan den Rijn. Maak hier uw afspraak. U mag ons natuurlijk ook altijd bellen of mailen. Zie onderstaande contactgegevens. 


Intermat Alphen aan den Rijn
0172 - 422 100
alphen@intermat.nl 

Intermat Mijdrecht
0297 - 233 533
mijdrecht@intermat.nl


Recente blogitems

 • Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek
  20 september 2023

  Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek

  Op zoek naar een nieuwe vloer voor jouw woning? Waarschijnlijk denk je dan al snel aan die mooie vis...

  verder lezen
 • Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens
  29 juni 2023

  Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens

  Het keukenblad is het meest gebruikte onderdeel van de keuken, waardoor de keuze voor je keukenblad ...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

2000 m2 showroom

Met onze showroom van ruim 2000 vierkante meter, valt er uiteraard veel te ontdekken. De diverse leefwerelden zijn op logische wijze ingedeeld. Iedere leefwereld heeft zo zijn eigen sferen, geuren en kleuren. Iedere stijl is uniek. Voor ieder wat wils. 

Neem alvast een digitale rondleiding door onze showroom!

Uniek in Nederland

Wat maakt Intermat Mijdrecht nu zo uniek ten opzichte van alle andere showrooms in Nederland? Naast het enorme oppervlak van 2000 vierkante meter showroom, beschikt Intermat ook over het Mosa Experience Centre. Hier wordt de meest prachtige tegelcollectie tentoongesteld, welke u als bezoeker kunt ontdekken. Daarnaast heeft Intermat als 1 van de weinigen een Bulthaup Showroom. Deze schitterende b1 en b3 keukens zijn dan ook zo opgesteld dat je de keuken daadwerkelijk kunt ervaren. 

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid is voor ons belangrijk. Heb je opmerkingen, tips of andere ideeën voor of over Intermat? Laat ons dit weten via de contactpagina

Verbouwtips

Tijdens het verbouwen wil je uiteraard zo min mogelijk last hebben van de "rompslomp" er om heen. Intermat is dan ook de juiste aangewezen partner om verbouwers zo veel mogelijk te ontzorgen. Hierdoor zul je de verbouwing niet als een vervelende, maar juist als een inspirerende ervaring beleven. Doordat Intermat met veel professionals werkt, verlopen nieuw -en verbouwprojecten soepel.

Uiteraard kun je zelf ook altijd de juiste maatregelen treffen om het bouwproject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ben je benieuwd hoe? Neem contact met ons op via 0297 - 233 533 of kijk op onze contactpagina.

Onderhoud en montage

Uiteraard gaan wij er van uit dat de montage op de juiste manier wordt uitgevoerd. Desondanks kan er wel eens wat voorvallen waarbij je de hulp van Intermat wilt inschakelen. En Intermat zou Intermat niet zijn, als zij daar niet de beste service in aanbiedt. Zelfs jaren na plaatsing van je keuken, badkamer of tegels staat Intermat voor u klaar om te ondersteunen waar nodig. 

Heb je vragen over je reeds opgeleverde keuken, badkamer of geplaatste tegels? Neem contact met ons op!

contact opnemen

 

Oplevering

De oplevering van uw keuken, badkamer of tegels wordt uiteraard tot in de puntjes verzorgd door Intermat. 

Ontwerp en advies

In de afgelopen jaren heeft Intermat zich veel ontwikkeld. Niet alleen in producten, maar ook in adviezen. Standaard oplossingen zijn er natuurlijk altijd. De kracht bij Intermat is juist dat er wordt geluisterd naar de individuele wensen. Deze wensen worden, samen met jou, vertaald naar een passend ontwerp. Welk in ieder interieur tot zijn recht komt.      

Van idee tot uitwerking

Voor zowel grote als kleine veranderingen in uw huis kunt u bij Intermat terecht. Advies in alle vormen en maten worden aangeboden. De medewerkers bij Intermat weten door jarenlange ervaring u het beste advies te geven, wat passend is bij jouw wensen. Aan de hand van onder andere moodboards, plattegronden, 3D-impressies en tekeningen worden jouw ideeën vormgegeven tot het definitieve ontwerp. En uiteraard biedt Intermat volledige ondersteuning bij de realisatie van jouw keuken, badkamer of het plaatsen van jouw tegels.

Bezorgservice

Intermat werkt met chauffeurs. Hierdoor zijn wij in de mogelijkheid om je bestelde producten / ontwerpen te bezorgen! Informeer naar de mogelijkheden via onze contactpagina.

Terugbelservice

Wil je graag dat Intermat contact met je opneemt? Bij Intermat is het mogelijk om een terugbelverzoek in te dienen. Intermat neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Hoe je dit kunt aanvragen? Ga naar de Terugbelservice pagina

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 

Intermat Alphen a/d Rijn

Hoorn 124
2404 HJ Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100

openingstijden alphen

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
vrijdag koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 17.00
zondaggesloten


 

volg ons

 • social-twitter
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen