De uitwerking van desinfectiemiddelen op keukenmeubelenBlogs
12 mei 2020

De uitwerking van desinfectiemiddelen op keukenmeubelen

Gemiddelde leestijd 2 minuten

Desinfectiemiddel, iedereen heeft het vandaag de dag in huis in verband met het coronavirus. We desinfecteren zowel onze handen de hele dag door, als ons huis. Gelukkig maar, want niemand is gebaat bij een verdere en/of snellere verspreiding van dit virus. Ook etenswaar ontsmetten gebeurt veel, maar desinfecterende gel op je keukenblad, pas daarmee op!

Nieuwe schoonmaakmaatregelen

Alsof het gister was, maar een paar weken geleden vlogen de desinfecterende middelen nog zo hard de winkel uit dat het in bijna het hele land was uitverkocht. In geen drogisterij was er nog een tube te verkrijgen. Toen al zagen veel mensen het belang van onze handen desinfecteren met uitblik op het coronavirus. Met name natuurlijk om ervoor te zorgen dat het virus geen kans krijgt om door aanraking met onze neus, mond en ogen zich te nestelen in uw lichaam. 

Het blijft natuurlijk niet bij onze eigen handen. Denk aan alle deurklinken in huis. Maar ook uw keukenblad, koelkast en keukenlades waar uw voedsel direct en indirect mee in aanraking komt. Die snijplank die u net even snel uit het keukenkastje haalde nadat u terug kwam uit de supermarkt kan een verspreidingspunt zijn. Als u hier niet bij stil staat en uw vlees en groeten vervolgens gaat snijden op diezelfde snijplank, kan dit wel eens een gevaar zijn voor de gezondheid van u en uw gezin. 

Voorkomen is hierin écht beter dan genezen

Desinfecteren die handel. Maar pas op met welke middelen je dit doet! Keukenmeubelen zijn namelijk niet bestand tegen het schoonmaken met desinfectiemiddelen. Voordat u aan het schoonmaken slaat, met een desinfecterend middel is het dus belangrijk te weten welke materialen hiertegen bestand zijn. 

Desinfectiemiddel valt onder de categorie "bijtende reinigingsmiddelen" door een toevoeging van chemische stoffen. U weet dit vast als u al eens eerder desinfecterende gel heeft gebruikt, de geur die daar vanaf komt is enorm sterk. Zo dus ook de werking. Het is dus mogelijk dat u al na slechts één keer gebruiken op keukenmeubelen u het materiaal beschadigd. De glans kan veranderen, soms zelfs dof worden, er kunnen mogelijk vochtblaasjes ontstaan en/of verkleuringen kunnen zich voordoen. 

Hoe het wél moet

Welke middelen u wel kan gebruiken op uw keukenmeubelen staat beschreven in onze handleiding. Zoals u begrijpt, is dit voor elk materiaal ook weer verschillend. Om het optimale uit uw keuken én gezondheid te halen, raden wij aan de handleiding hierin goed in acht te nemen. 

Mocht u hierover vragen hebben, laat het ons gerust weten via het contactformulier, bel ons op 0297 - 233 533 of mail naar receptie@intermat.nl. Wij helpen u graag indien er bepaalde zaken onduidelijk zijn. 


Recente blogitems

 • Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek
  20 september 2023

  Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek

  Op zoek naar een nieuwe vloer voor jouw woning? Waarschijnlijk denk je dan al snel aan die mooie vis...

  verder lezen
 • Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens
  29 juni 2023

  Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens

  Het keukenblad is het meest gebruikte onderdeel van de keuken, waardoor de keuze voor je keukenblad ...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

2000 m2 showroom

Met onze showroom van ruim 2000 vierkante meter, valt er uiteraard veel te ontdekken. De diverse leefwerelden zijn op logische wijze ingedeeld. Iedere leefwereld heeft zo zijn eigen sferen, geuren en kleuren. Iedere stijl is uniek. Voor ieder wat wils. 

Neem alvast een digitale rondleiding door onze showroom!

Uniek in Nederland

Wat maakt Intermat Mijdrecht nu zo uniek ten opzichte van alle andere showrooms in Nederland? Naast het enorme oppervlak van 2000 vierkante meter showroom, beschikt Intermat ook over het Mosa Experience Centre. Hier wordt de meest prachtige tegelcollectie tentoongesteld, welke u als bezoeker kunt ontdekken. Daarnaast heeft Intermat als 1 van de weinigen een Bulthaup Showroom. Deze schitterende b1 en b3 keukens zijn dan ook zo opgesteld dat je de keuken daadwerkelijk kunt ervaren. 

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid is voor ons belangrijk. Heb je opmerkingen, tips of andere ideeën voor of over Intermat? Laat ons dit weten via de contactpagina

Verbouwtips

Tijdens het verbouwen wil je uiteraard zo min mogelijk last hebben van de "rompslomp" er om heen. Intermat is dan ook de juiste aangewezen partner om verbouwers zo veel mogelijk te ontzorgen. Hierdoor zul je de verbouwing niet als een vervelende, maar juist als een inspirerende ervaring beleven. Doordat Intermat met veel professionals werkt, verlopen nieuw -en verbouwprojecten soepel.

Uiteraard kun je zelf ook altijd de juiste maatregelen treffen om het bouwproject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ben je benieuwd hoe? Neem contact met ons op via 0297 - 233 533 of kijk op onze contactpagina.

Onderhoud en montage

Uiteraard gaan wij er van uit dat de montage op de juiste manier wordt uitgevoerd. Desondanks kan er wel eens wat voorvallen waarbij je de hulp van Intermat wilt inschakelen. En Intermat zou Intermat niet zijn, als zij daar niet de beste service in aanbiedt. Zelfs jaren na plaatsing van je keuken, badkamer of tegels staat Intermat voor u klaar om te ondersteunen waar nodig. 

Heb je vragen over je reeds opgeleverde keuken, badkamer of geplaatste tegels? Neem contact met ons op!

contact opnemen

 

Oplevering

De oplevering van uw keuken, badkamer of tegels wordt uiteraard tot in de puntjes verzorgd door Intermat. 

Ontwerp en advies

In de afgelopen jaren heeft Intermat zich veel ontwikkeld. Niet alleen in producten, maar ook in adviezen. Standaard oplossingen zijn er natuurlijk altijd. De kracht bij Intermat is juist dat er wordt geluisterd naar de individuele wensen. Deze wensen worden, samen met jou, vertaald naar een passend ontwerp. Welk in ieder interieur tot zijn recht komt.      

Van idee tot uitwerking

Voor zowel grote als kleine veranderingen in uw huis kunt u bij Intermat terecht. Advies in alle vormen en maten worden aangeboden. De medewerkers bij Intermat weten door jarenlange ervaring u het beste advies te geven, wat passend is bij jouw wensen. Aan de hand van onder andere moodboards, plattegronden, 3D-impressies en tekeningen worden jouw ideeën vormgegeven tot het definitieve ontwerp. En uiteraard biedt Intermat volledige ondersteuning bij de realisatie van jouw keuken, badkamer of het plaatsen van jouw tegels.

Bezorgservice

Intermat werkt met chauffeurs. Hierdoor zijn wij in de mogelijkheid om je bestelde producten / ontwerpen te bezorgen! Informeer naar de mogelijkheden via onze contactpagina.

Terugbelservice

Wil je graag dat Intermat contact met je opneemt? Bij Intermat is het mogelijk om een terugbelverzoek in te dienen. Intermat neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Hoe je dit kunt aanvragen? Ga naar de Terugbelservice pagina

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 

Intermat Alphen a/d Rijn

Hoorn 124
2404 HJ Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100

openingstijden alphen

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
vrijdag koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 17.00
zondaggesloten


 

volg ons

 • social-twitter
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen