De bijkeuken: van rommelhok naar multifunctioneelBlogs
29 november 2021

De bijkeuken: van rommelhok naar multifunctioneel

Gemiddelde leestijd 3 minuten

We herkennen het vast allemaal, die ruimtes in huis waar alle rommel even tijdelijk wordt neergegooid als er bezoek komt: de bijkeuken. Wat ons betreft een ondergeschoven kindje in het huishouden. Door namelijk goed na te denken over de opties binnen jouw bijkeuken, kan je multifunctionele (droom)bijkeuken creëren en wordt het misschien wel jouw nieuwe favoriete plekje in huis! 

De keuken in het middelpunt

In moderne huizen is de keuken steeds vaker het middelpunt van de woning. Niet gek dat de onderdelen die iets minder visueel aantrekkelijk zijn hierom naar een andere plek in het huis verplaatsen. Denk aan wasmachines en bijbehorend wasgoed, maar ook praktische opbergkasten voor bevoorrading en de zakken met recyclebaar materiaal. Vaak is de bijkeuken hier een geschikte oplossing voor. Hierdoor transformeert de bijkeuken in de hectiek van de dag vaak tot ‘rommelhok’. Geen zorgen, jouw huishouden is zeker niet de enige, maar wij hebben dé oplossing! 

Tijden veranderen

Vanuit oudsher is het ook nog eens zo dat men geen geld en aandacht besteedde aan het inrichten van de bijkeuken. Vroeger bestond de bijkeuken vaak uit een standaard wit, steriel keukenblok met een RVS wafelblad, met als gevolg dat de bijkeuken transformeerde tot een ruimte waar je de deur liever altijd gesloten houdt. De verandering die we sinds een aantal jaren al actief zien in de keuken, is tot op zekere hoogte vergelijkbaar met de verandering die nu voor de bijkeuken gaande is. Het doorstaat een transformatie van ‘werkplek’ die esthetisch niet aantrekkelijk hoeft te zijn, naar ‘ontmoetingsplek’ waar het wel degelijk van belang is dat het sfeer en stijl uitstraalt. Nu zal de bijkeuken niet snel een ontmoetingsplek van het huis worden, maar toch spenderen we er relatief veel tijd en is het dus helemaal niet gek dat we ons fijn willen voelen in alle hoeken van het huis!

wasmachine.png

De perfecte bijkeuken

Een doorn in het oog. Dat hoeft jouw bijkeuken niet meer te zijn. Met zowel prachtige als praktische hoge kasten van Schüller benut je de ruimte in de bijkeuken (of was-/opbergkamer) optimaal. De oppervlakte van jouw bijkeuken is het uitgangspunt, combineer dit met welke taken je in de bijkeuken wilt kunnen doen, en wat je er wilt opslaan. Met deze drie pilaren kunnen we samen jouw perfecte bijkeuken inrichten! Beeld je eens in, de wasmachine en droger op ideale hoogte. Smalle, hoge kasten voor de strijkplank en bezem. In de plint een ingebouwde garage voor jouw beste vriend, de robot stofzuiger. Ga zo maar door. De mogelijkheden zijn eindeloos.

wasmachine-in-kast.png

Slimme oplossingen

Zoals net al aangegeven, de opties zijn eigenlijk eindeloos. Je kan deze wandkast volledig naar voorkeur en smaak inrichten. Een overzichtelijke en onzichtbare opbergoplossing voor in jouw huis! Er zijn enkele slimme oplossingen die de kasten van Schüller je kunnen bieden: de hoge kast waarin de bovenruimte wordt gevuld door een kledingstang en zich in het midden een uitrekbare washouder bevindt. Een glazen jaloeziekast met ledverlichte planken voor al jouw bakspullen en mobiele keukenapparaten. Hoge wassorteerkast zodat je niet meer alle was op de grond uit hoeft te sorteren. Een uittrekbare onderkast voor een geurloze opberging van de recyclingzak. En ga zo maar door...

kasten.png

Benieuwd geworden?

Ben je benieuwd geworden naar ons assortiment? Bekijk onze virtuele showrooms in Mijdrecht en Alphen aan den Rijn. Maak hier een afspraak. Je mag ons natuurlijk ook altijd bellen of mailen. Zie onderstaande contactgegevens. 

Intermat Alphen aan den Rijn
0172 - 422 100
alphen@intermat.nl 

Intermat Mijdrecht
0297 - 233 533
mijdrecht@intermat.nl


Recente blogitems

 • Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek
  20 september 2023

  Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek

  Op zoek naar een nieuwe vloer voor jouw woning? Waarschijnlijk denk je dan al snel aan die mooie vis...

  verder lezen
 • Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens
  29 juni 2023

  Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens

  Het keukenblad is het meest gebruikte onderdeel van de keuken, waardoor de keuze voor je keukenblad ...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

2000 m2 showroom

Met onze showroom van ruim 2000 vierkante meter, valt er uiteraard veel te ontdekken. De diverse leefwerelden zijn op logische wijze ingedeeld. Iedere leefwereld heeft zo zijn eigen sferen, geuren en kleuren. Iedere stijl is uniek. Voor ieder wat wils. 

Neem alvast een digitale rondleiding door onze showroom!

Uniek in Nederland

Wat maakt Intermat Mijdrecht nu zo uniek ten opzichte van alle andere showrooms in Nederland? Naast het enorme oppervlak van 2000 vierkante meter showroom, beschikt Intermat ook over het Mosa Experience Centre. Hier wordt de meest prachtige tegelcollectie tentoongesteld, welke u als bezoeker kunt ontdekken. Daarnaast heeft Intermat als 1 van de weinigen een Bulthaup Showroom. Deze schitterende b1 en b3 keukens zijn dan ook zo opgesteld dat je de keuken daadwerkelijk kunt ervaren. 

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid is voor ons belangrijk. Heb je opmerkingen, tips of andere ideeën voor of over Intermat? Laat ons dit weten via de contactpagina

Verbouwtips

Tijdens het verbouwen wil je uiteraard zo min mogelijk last hebben van de "rompslomp" er om heen. Intermat is dan ook de juiste aangewezen partner om verbouwers zo veel mogelijk te ontzorgen. Hierdoor zul je de verbouwing niet als een vervelende, maar juist als een inspirerende ervaring beleven. Doordat Intermat met veel professionals werkt, verlopen nieuw -en verbouwprojecten soepel.

Uiteraard kun je zelf ook altijd de juiste maatregelen treffen om het bouwproject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ben je benieuwd hoe? Neem contact met ons op via 0297 - 233 533 of kijk op onze contactpagina.

Onderhoud en montage

Uiteraard gaan wij er van uit dat de montage op de juiste manier wordt uitgevoerd. Desondanks kan er wel eens wat voorvallen waarbij je de hulp van Intermat wilt inschakelen. En Intermat zou Intermat niet zijn, als zij daar niet de beste service in aanbiedt. Zelfs jaren na plaatsing van je keuken, badkamer of tegels staat Intermat voor u klaar om te ondersteunen waar nodig. 

Heb je vragen over je reeds opgeleverde keuken, badkamer of geplaatste tegels? Neem contact met ons op!

contact opnemen

 

Oplevering

De oplevering van uw keuken, badkamer of tegels wordt uiteraard tot in de puntjes verzorgd door Intermat. 

Ontwerp en advies

In de afgelopen jaren heeft Intermat zich veel ontwikkeld. Niet alleen in producten, maar ook in adviezen. Standaard oplossingen zijn er natuurlijk altijd. De kracht bij Intermat is juist dat er wordt geluisterd naar de individuele wensen. Deze wensen worden, samen met jou, vertaald naar een passend ontwerp. Welk in ieder interieur tot zijn recht komt.      

Van idee tot uitwerking

Voor zowel grote als kleine veranderingen in uw huis kunt u bij Intermat terecht. Advies in alle vormen en maten worden aangeboden. De medewerkers bij Intermat weten door jarenlange ervaring u het beste advies te geven, wat passend is bij jouw wensen. Aan de hand van onder andere moodboards, plattegronden, 3D-impressies en tekeningen worden jouw ideeën vormgegeven tot het definitieve ontwerp. En uiteraard biedt Intermat volledige ondersteuning bij de realisatie van jouw keuken, badkamer of het plaatsen van jouw tegels.

Bezorgservice

Intermat werkt met chauffeurs. Hierdoor zijn wij in de mogelijkheid om je bestelde producten / ontwerpen te bezorgen! Informeer naar de mogelijkheden via onze contactpagina.

Terugbelservice

Wil je graag dat Intermat contact met je opneemt? Bij Intermat is het mogelijk om een terugbelverzoek in te dienen. Intermat neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Hoe je dit kunt aanvragen? Ga naar de Terugbelservice pagina

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 

Intermat Alphen a/d Rijn

Hoorn 124
2404 HJ Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100

openingstijden alphen

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
vrijdag koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 17.00
zondaggesloten


 

volg ons

 • social-twitter
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen