5 Tips voor een kidsproof badkamerBlogs
12 april 2022

5 Tips voor een kidsproof badkamer

Gemiddelde leestijd 2 minuten

Kinderen willen graag het hele huis ontdekken en je moet ze eigenlijk voortdurend in de gaten houden, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit geldt ook voor de badkamer. Kinderen spelen graag met water en dit neemt de nodige risico’s met zich mee. Mede daarom is het belangrijk om de juiste maatregelen te treffen om ongelukken te voorkomen. Met de onderstaande tips creëer je een kindvriendelijke badkamer.

1. Een veilige kraan

veilige kraan.jpg

Kinderen willen graag overal aan zitten. Het komt dan ook vaak voor dat kinderen zich verbranden aan de kraan. De oplossing hiervoor is een thermostaatkraan. Deze kranen bevatten een temperatuur begrenzer, waarmee een maximum temperatuur kan worden ingesteld. Een beveiliging op de kraan zorgt ervoor dat kinderen geen heet water uit de kraan kunnen laten stromen. Bovendien worden deze kranen niet heet aan de buitenkant. Het komt weleens voor dat kinderen hun hoofd stoten tegen de kraan, zorg er daarom voor dat de kraan niet te laag wordt geplaatst of bescherm de kraan met bijvoorbeeld een plastic laag.

2. Voorkom uitglijden in de badkamer

Het komt vaak voor dat kinderen spetteren in de badkamer, waardoor de badkamer extra glad kan worden. Om te voorkomen dat kinderen uitglijden kun je producten met antislip eigenschappen aanschaffen, zoals een antislipmat. Het is ook mogelijk om de gehele vloer in de badkamer te voorzien van een veiligheidscoating. Dit zorgt ervoor dat gladde oppervlakken een stuk ruwer worden. Een antislip coating is geschikt voor de douchebak, het bad en de vloer.

3. Verberg gevaarlijke producten

In de badkamer liggen gevaarlijke producten, zoals parfumflessen, schoonmaakmiddelen, scheermesjes en scharen. Uit nieuwsgierigheid gaan kinderen op zoek in de kasten en lades van je huis. Zorg er daarom voor dat dit soort producten goed opgeborgen zijn en buiten het bereik van kinderen liggen. Leg deze producten zo hoog mogelijk of plaatst een kinderslot om te voorkomen dat kinderen erbij kunnen.

4. Een schone omgevingtandenpoetsen.jpg

Het is belangrijk om de badkamer goed schoen te houden. Speelgoed wordt snel vies en kan gaan schimmelen als het niet schoon wordt gemaakt. Het zorgt voor de verspreiding van vele bacteriën, die je niet in de buurt van je kind wil hebben. Gaatjes kunnen worden dichtgemaakt om dit te voorkomen.

5. Pret in de badkamer

De ideale badkamer voor kinderen is niet alleen veilig en schoon, maar ook een omgeving voor waterpret. Kinderen spelen graag met speelgoed in bad. Hierbij kun je denken aan badeendjes, vissen, waterpistolen, bad krijt of zelfs een waterbaan. Zet daarnaast een krukje in de badkamer, zodat kinderen zelf hun tanden kunnen poetsen en maak van het naar bed gaan een zo leuk mogelijk ritueel. Maak vervolgens de badkamer compleet met decoratie.

kind met muts.jpg

Op zoek naar een kindvriendelijke badkamer? Bekijk dan ons assortiment aan badkamers, kom langs bij een van onze vestigingen of neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Recente blogitems

 • Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek
  20 september 2023

  Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek

  Op zoek naar een nieuwe vloer voor jouw woning? Waarschijnlijk denk je dan al snel aan die mooie vis...

  verder lezen
 • Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens
  29 juni 2023

  Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens

  Het keukenblad is het meest gebruikte onderdeel van de keuken, waardoor de keuze voor je keukenblad ...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

2000 m2 showroom

Met onze showroom van ruim 2000 vierkante meter, valt er uiteraard veel te ontdekken. De diverse leefwerelden zijn op logische wijze ingedeeld. Iedere leefwereld heeft zo zijn eigen sferen, geuren en kleuren. Iedere stijl is uniek. Voor ieder wat wils. 

Neem alvast een digitale rondleiding door onze showroom!

Uniek in Nederland

Wat maakt Intermat Mijdrecht nu zo uniek ten opzichte van alle andere showrooms in Nederland? Naast het enorme oppervlak van 2000 vierkante meter showroom, beschikt Intermat ook over het Mosa Experience Centre. Hier wordt de meest prachtige tegelcollectie tentoongesteld, welke u als bezoeker kunt ontdekken. Daarnaast heeft Intermat als 1 van de weinigen een Bulthaup Showroom. Deze schitterende b1 en b3 keukens zijn dan ook zo opgesteld dat je de keuken daadwerkelijk kunt ervaren. 

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid is voor ons belangrijk. Heb je opmerkingen, tips of andere ideeën voor of over Intermat? Laat ons dit weten via de contactpagina

Verbouwtips

Tijdens het verbouwen wil je uiteraard zo min mogelijk last hebben van de "rompslomp" er om heen. Intermat is dan ook de juiste aangewezen partner om verbouwers zo veel mogelijk te ontzorgen. Hierdoor zul je de verbouwing niet als een vervelende, maar juist als een inspirerende ervaring beleven. Doordat Intermat met veel professionals werkt, verlopen nieuw -en verbouwprojecten soepel.

Uiteraard kun je zelf ook altijd de juiste maatregelen treffen om het bouwproject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ben je benieuwd hoe? Neem contact met ons op via 0297 - 233 533 of kijk op onze contactpagina.

Onderhoud en montage

Uiteraard gaan wij er van uit dat de montage op de juiste manier wordt uitgevoerd. Desondanks kan er wel eens wat voorvallen waarbij je de hulp van Intermat wilt inschakelen. En Intermat zou Intermat niet zijn, als zij daar niet de beste service in aanbiedt. Zelfs jaren na plaatsing van je keuken, badkamer of tegels staat Intermat voor u klaar om te ondersteunen waar nodig. 

Heb je vragen over je reeds opgeleverde keuken, badkamer of geplaatste tegels? Neem contact met ons op!

contact opnemen

 

Oplevering

De oplevering van uw keuken, badkamer of tegels wordt uiteraard tot in de puntjes verzorgd door Intermat. 

Ontwerp en advies

In de afgelopen jaren heeft Intermat zich veel ontwikkeld. Niet alleen in producten, maar ook in adviezen. Standaard oplossingen zijn er natuurlijk altijd. De kracht bij Intermat is juist dat er wordt geluisterd naar de individuele wensen. Deze wensen worden, samen met jou, vertaald naar een passend ontwerp. Welk in ieder interieur tot zijn recht komt.      

Van idee tot uitwerking

Voor zowel grote als kleine veranderingen in uw huis kunt u bij Intermat terecht. Advies in alle vormen en maten worden aangeboden. De medewerkers bij Intermat weten door jarenlange ervaring u het beste advies te geven, wat passend is bij jouw wensen. Aan de hand van onder andere moodboards, plattegronden, 3D-impressies en tekeningen worden jouw ideeën vormgegeven tot het definitieve ontwerp. En uiteraard biedt Intermat volledige ondersteuning bij de realisatie van jouw keuken, badkamer of het plaatsen van jouw tegels.

Bezorgservice

Intermat werkt met chauffeurs. Hierdoor zijn wij in de mogelijkheid om je bestelde producten / ontwerpen te bezorgen! Informeer naar de mogelijkheden via onze contactpagina.

Terugbelservice

Wil je graag dat Intermat contact met je opneemt? Bij Intermat is het mogelijk om een terugbelverzoek in te dienen. Intermat neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Hoe je dit kunt aanvragen? Ga naar de Terugbelservice pagina

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 

Intermat Alphen a/d Rijn

Hoorn 124
2404 HJ Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100

openingstijden alphen

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
vrijdag koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 17.00
zondaggesloten


 

volg ons

 • social-twitter
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen