terug naar Blogs
29 juni 2018

Dé tips voor het uitzoeken van jouw droomkeuken

Gemiddelde leestijd 2 minuten

Het uitzoeken van een keuken doe je niet even tussendoor. Dat begrijpen wij heel goed. Je maakt een afweging omtrent stijl en dan gaat het echt beginnen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je de juiste keuzes maakt? Om je een goed beeld te geven van de situaties die je nog gaat tegenkomen hebben wij 6 belangrijke elementen voor je op een rij gezet:

1. Bepaal het budget

Voordat jouw keuze op een nieuwe keuken valt is het belangrijk om vooraf het maximale budget te bepalen. Vele factoren zoals het merk keukenapparatuur, het materiaal werkblad en het aantal apparaten bepalen de prijs. Neem in het budget ook de montagekosten mee. Zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

2. Meten is weten

Een grote keuken past niet in een kleine ruimte en andersom. Meet daarom, voordat je verliefd wordt op dat gigantische kookeiland, eerst de exacte afmetingen. Denk ook na over de grootte en hoogte van eventuele ramen en deuren. WIl jij veel licht in de keuken? Of misschien juist een klein raam? Teken het globaal uit, schrijf de afmetingen erbij en neem dit voorbeeld mee als je op jacht gaat naar jouw droomkeuken.

3. Denk na over de gewenste opbergruimte

Niets is fijner dan genoeg opbergruimte in de keuken. Bepaal dus vooraf hoeveel opbergruimte je in de nieuwe keuken wilt hebben. Let er daarbij op dat je altijd meer opbergruimte creëert dan je in eerste instantie nodig dacht te hebben. De kans is groot dat er in de toekomst allemaal mooie nieuwe keukenartikelen worden aangeschaft...en die moet je toch ergens kwijt.  

4. Neem de stroompunten mee in het plan

Zijn de stroompunten van de oude keuken hetzelfde als de stroompunten in jouw nieuwe keuken? De kans is groot dat dit niet het geval is. Houd rekening met eventuele stroompunten die verplaatst moeten worden. Zorg ervoor dat een specialist dit heeft geregeld voordat de keuken wordt geïnstalleerd. De keukenmonteur regelt dan de rest.

5. Maak een 'droomkeuken' checklist

Nu is het tijd om op pad te gaan! Leuk! Heb je een mentaal lijstje van al jouw wensen? Maak hier dan een concrete checklist van! Wanneer je een prachtige showroom binnenloopt zie je zoveel sferen en stijlen...dan is het goed om houvast te hebben aan jouw wensen. Wil je een mooie over? Een goede magnetron? Koken op gas? Vink het af op jouw checklist!

6. Schakel dé professional in

Krijg je jouw wensen niet gegoten in een concreet plan? Schakel dan een professional in om jou te adviseren. Wij hebben de kennis en ervaring om juist die keuken voor je uit te tekenen met net dat beetje meer. Onze specialistische adviseurs weten precies wat het beste past in de gewenste ruimte. Zorg samen voor jouw droomkeuken!

Tijd voor een nieuwe keuken? Wij adviseren je graag bij het ontwerp en de aanschaf. Natuurlijk zorgen onze specialistische monteurs ook voor de montage! Kom eens langs in onze showroom of maak direct een afspraak met een van onze adviseurs. 


Recente blogitems

 • Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek
  20 september 2023

  Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek

  Op zoek naar een nieuwe vloer voor jouw woning? Waarschijnlijk denk je dan al snel aan die mooie vis...

  verder lezen
 • Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens
  29 juni 2023

  Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens

  Het keukenblad is het meest gebruikte onderdeel van de keuken, waardoor de keuze voor je keukenblad ...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

2000 m2 showroom

Met onze showroom van ruim 2000 vierkante meter, valt er uiteraard veel te ontdekken. De diverse leefwerelden zijn op logische wijze ingedeeld. Iedere leefwereld heeft zo zijn eigen sferen, geuren en kleuren. Iedere stijl is uniek. Voor ieder wat wils. 

Neem alvast een digitale rondleiding door onze showroom!

Uniek in Nederland

Wat maakt Intermat Mijdrecht nu zo uniek ten opzichte van alle andere showrooms in Nederland? Naast het enorme oppervlak van 2000 vierkante meter showroom, beschikt Intermat ook over het Mosa Experience Centre. Hier wordt de meest prachtige tegelcollectie tentoongesteld, welke u als bezoeker kunt ontdekken. Daarnaast heeft Intermat als 1 van de weinigen een Bulthaup Showroom. Deze schitterende b1 en b3 keukens zijn dan ook zo opgesteld dat je de keuken daadwerkelijk kunt ervaren. 

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid is voor ons belangrijk. Heb je opmerkingen, tips of andere ideeën voor of over Intermat? Laat ons dit weten via de contactpagina

Verbouwtips

Tijdens het verbouwen wil je uiteraard zo min mogelijk last hebben van de "rompslomp" er om heen. Intermat is dan ook de juiste aangewezen partner om verbouwers zo veel mogelijk te ontzorgen. Hierdoor zul je de verbouwing niet als een vervelende, maar juist als een inspirerende ervaring beleven. Doordat Intermat met veel professionals werkt, verlopen nieuw -en verbouwprojecten soepel.

Uiteraard kun je zelf ook altijd de juiste maatregelen treffen om het bouwproject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ben je benieuwd hoe? Neem contact met ons op via 0297 - 233 533 of kijk op onze contactpagina.

Onderhoud en montage

Uiteraard gaan wij er van uit dat de montage op de juiste manier wordt uitgevoerd. Desondanks kan er wel eens wat voorvallen waarbij je de hulp van Intermat wilt inschakelen. En Intermat zou Intermat niet zijn, als zij daar niet de beste service in aanbiedt. Zelfs jaren na plaatsing van je keuken, badkamer of tegels staat Intermat voor u klaar om te ondersteunen waar nodig. 

Heb je vragen over je reeds opgeleverde keuken, badkamer of geplaatste tegels? Neem contact met ons op!

contact opnemen

 

Oplevering

De oplevering van uw keuken, badkamer of tegels wordt uiteraard tot in de puntjes verzorgd door Intermat. 

Ontwerp en advies

In de afgelopen jaren heeft Intermat zich veel ontwikkeld. Niet alleen in producten, maar ook in adviezen. Standaard oplossingen zijn er natuurlijk altijd. De kracht bij Intermat is juist dat er wordt geluisterd naar de individuele wensen. Deze wensen worden, samen met jou, vertaald naar een passend ontwerp. Welk in ieder interieur tot zijn recht komt.      

Van idee tot uitwerking

Voor zowel grote als kleine veranderingen in uw huis kunt u bij Intermat terecht. Advies in alle vormen en maten worden aangeboden. De medewerkers bij Intermat weten door jarenlange ervaring u het beste advies te geven, wat passend is bij jouw wensen. Aan de hand van onder andere moodboards, plattegronden, 3D-impressies en tekeningen worden jouw ideeën vormgegeven tot het definitieve ontwerp. En uiteraard biedt Intermat volledige ondersteuning bij de realisatie van jouw keuken, badkamer of het plaatsen van jouw tegels.

Bezorgservice

Intermat werkt met chauffeurs. Hierdoor zijn wij in de mogelijkheid om je bestelde producten / ontwerpen te bezorgen! Informeer naar de mogelijkheden via onze contactpagina.

Terugbelservice

Wil je graag dat Intermat contact met je opneemt? Bij Intermat is het mogelijk om een terugbelverzoek in te dienen. Intermat neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Hoe je dit kunt aanvragen? Ga naar de Terugbelservice pagina

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 

Intermat Alphen a/d Rijn

Hoorn 124
2404 HJ Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100

openingstijden alphen

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
vrijdag koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 17.00
zondaggesloten


 

volg ons

 • social-twitter
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen